Forbrukslån uten sikkerhet

Forbrukslån uten sikkerhet

Et forbrukslån uten sikkerhet er et lån hvor banken ikke stiller noen krav til låntaker om sikkerhet eller pant i eiendeler som for eksempel bil eller bolig.

Du kan bruke forbrukslånet til det du selv vil, og du trenger ikke å oppgi hva du har tenkt å bruke pengene på i søknaden. Du kan låne fra 10 000 til 500 000 kroner uten sikkerhet. Hvor mye du kan låne avhenger av inntekten din, betalingsevnen din og hvor mye du har i gjeld fra før.

Siden forbrukslån er et usikret lån, innebærer det at bankene tar en høyere risiko på lånet. Derfor er rentesatsen på forbrukslån høyere enn den er på boliglån og billån med pant i bolig og bil.

3 374 kr pr. måned
Estimert månedsbeløp
3 374 kr
Effektiv rente
13.55 %
Kostnad pr mnd
874 kr
Total kostnad
52 446 kr
Totalbeløp
202 446 kr

Hva betyr forbrukslån uten sikkerhet?

De fleste lån, slik som boliglån og billån, gis med sikkerhet. «Sikkerhet» i lånesammenheng betyr at banken tar pant i en verdifull gjenstand, som oftest boligen eller bilen din. Med andre ord, dersom du ikke betaler tilbake lånet, kan banken ta pengene fra salg av objektet de har pant i.

Du kan bruke pengene til hva du vil

Tar du opp et billån, må lånet brukes til å kjøpe bil. Tar du opp et forbrukslån, kan du bruke pengene til hva du vil. Banken som låner deg penger til et forbrukslån tar en kalkulert risiko ved å låne ut penger uten sikkerhet, og legger seg derfor ikke opp i hva du bruker pengene på. Med et forbrukslån har du alltid penger i bakhånd hvis du ønsker å slå til på gode tilbud eller dekke større uforutsette utgifter. Vi spør heller ikke hva du skal bruke pengene til – vi hjelper deg bare å finne det beste lånetilbudet.

Hvordan få et forbrukslån uten sikkerhet

Vår sammenligningstjeneste henter inn lånetilbud fra flere forskjellige banker uten at det koster deg noe. Med én søknad om forbrukslån, får du inntil 17 lånetilbud ulike banker. Lånetilbudene er gyldige i 30 dager og er helt uforpliktende. Søknaden fylles ut på nett. Du aksepterer det aktuelle lånetilbudet ved å signere elektronisk med BankID.

Gunstige betingelser

Ved å motta inntil 17 individuelle lånetilbud fra ulike banker samtidig, ligger alt til rette for at du kan finne et billig forbrukslån blant lånetilbudene. Renten du får på lånet bestemmes individuelt av bankene, basert på opplysninger du har oppgitt i søknaden, din betalingsevne og din økonomiske historikk. Alle søkere kredittsjekkes av bankene.

Mens den effektive renten på kredittkort i gjennomsnitt ligger rundt 25 prosent, er den tilsvarende gjennomsnittsrenten på lån søkt om gjennom oss på 14,6 prosent. Det vil si at du kan spare 1000 kroner hvert år for hver 10 000 kroner du låner.

Prøv vår lånekalkulator for forbrukslån for å finne ut omtrent hvor mye du må ut med hver måned. Kalkulatoren er enkel å bruke. Alt du trenger å gjøre er å legge inn ønsket beløp og nedbetalingstid, så regner lånekalkulatoren ut månedsbeløpet.

Når du sammenligner de ulike lånetilbudene er det viktig å ikke bare se på rentesatsen du har fått. Sjekk også nedbetalingstiden og eventuelle gebyrer. Det er ikke gitt at lånetilbudet med den laveste renten er det billigste totalt sett.Søk om et forbrukslån uten sikkerhet og få hjelp av våre kundekonsulenter som sitter klare til å hjelpe deg med å velge det forbrukslånet som passer best for deg og din personlige økonomi.

Søk om lån her