Kredittsjekk deg selv gratis

En kredittsjekk er enkelt forklart en kontroll av betalingshistorikken din, som banker og andre låneinstitusjoner foretar for å sjekke om du er kredittverdig før de eventuelt tilbyr deg et lån. Med Lendo Kredittsjekk kan du kredittsjekke deg selv og se kredittscoren din.
  1. icon/planeEnkelt å logge inn med Vipps
  2. icon/heartSe kredittscoren din gratis
  3. icon/thumbFå en pekepinn på din økonomi

Ved å bruke denne tjenesten godtar du vår personvernerklæring og at dataen din hentes fra tredjepartsintegrasjoner.

Lendo Kredittsjekk
Lendo er en del av Schibsted
Lendo er en del av Schibsted
Kredittsjekk deg selv

Kredittsjekk deg selv gratis

  1. icon/planeLogg inn med Vipps
  2. icon/heartSe kredittscoren gratis
  3. icon/thumbFå en pekepinn på økonomien

Ved å bruke denne tjenesten godtar du vår personvernerklæring og at dataen din hentes fra tredjepartsintegrasjoner.

En kredittsjekk er enkelt forklart en kontroll av betalingshistorikken din, som banker og andre låneinstitusjoner foretar for å sjekke om du er kredittverdig før de eventuelt tilbyr deg et lån. Med tjenesten Lendo Kredittsjekk kan du kredittsjekke deg selv og se hvilken kredittscore du har.

schibsted

Lendo er en del av Schibsted

Min Lendo

Logg inn og få enda mer oversikt over egen økonomi.

Hva innebærer en kredittsjekk?

Alle med et såkalt “saklig behov” for kredittopplysninger om deg kan få tilgang til disse hos kredittopplysningsbyråene. Dette kan for eksempel være om du søker om et forbrukslån, inngår en avbetalingsordning i en butikk eller tegner et nytt mobilabonnement. Kredittopplysningsbyråene sitter på opplysninger om deg som de blant annet henter fra folkeregisteret og brønnøynsundregistrene. De henter også informasjon fra inkassoselskaper og dommer i saker som omhandler pengekrav.Det er ni selskaper som har konsesjon fra Datatilsynet til å drive kredittopplysningsvirksomhet, men i praksis er det tre selskaper som brukes av de fleste i markedet: Bisnode, Experian og Evry. Lendo samarbeider med Bisnode for å sjekke om søkeren har en kredittanmerkning. Når vi henter ut din kredittscore bruker vi Creditsafe. Din score måles i en skala fra 0 til 100. Kredittopplysningsbyråene sitter på opplysninger om deg inntil tre år tilbake i tid.

Forskjellen på kredittsjekk og kredittvurdering

Det er forskjell på en kredittvurdering og en kredittsjekk. En kredittvurdering er en analyse av søkerens generelle betalingsevne, mens det i en kredittsjekk undersøkes om du har noen negative betalingsanmerkninger registrert på deg, og om du har en akseptabel inntekt.

Lån uten kredittverdighet

I utgangspunktet foretar alle banker og andre låneinstitusjoner en kredittsjekk av samtlige søkere. Dersom du for eksempel har en betalingsanmerkning vil du normalt alltid kategoriseres som ikke kredittverdig. Du vil derfor ikke få innvilget et lån eller en avbetalingsløsning. Noen få tilbydere av smålån innvilger riktignok lån uten kredittsjekk, men dette er summer under 5000 kroner. Her gjelder det imidlertid å være ekstra forsiktig, da disse lånene ofte har skyhøye renter. Hvis ikke lånet betales tilbake innen avtalt tid, kan gjelden din derfor raskt mangedobles. Du må være fylt 25 år og ha en fast inntekt på minimum 250 000 for å få et forbrukslån i de aller fleste banker. Om du har betalingsanmerkning og eier din egen bolig kan det være mulig å få et lån med sikkerhet i boligen via Lendo. Ta kontakt med oss her eller ring oss på 22 00 70 for å høre om mulighetene dine.

Få kontroll på gjelden din

Med tjeneste Lendo Gjeldsoversikt kan du få oversikt over den usikrede gjelden din, samtidig som du kan nedbetale gjelden i samme vending. Du har også muligheten til å si opp kredittkort, dersom du har kort du ikke bruker.

Ofte stilte spørsmål om kredittsjekk

Hva viser kredittscoren?

Hvorfor kredittsjekke seg selv?

Hva påvirker kredittscoren?

Hvordan forbedre kredittscoren?

Når oppdateres kredittscoren?

Hva er kredittsjekk?

Andre tjenester

Boligverdi

Lendo Boligverdi

Lurer du på hva boligen din er verdt? Sjekk estimert verdi på boligen med tjenesten Lendo Boligverdi, og følg med på utviklingen. Du logger enkelt inn med Vipps.

Sjekk boligverdien din
Gjeldsoversikt

Lendo Gjeldsoversikt

Med tjenesten Lendo Gjeldsoversikt får du oversikt over din gjeld som er registert i Gjeldsregisteret, og muligheten til å se om du kan spare penger på å refinansiere gjelden. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Sjekk gjelden din
Lånehelse

Lendo Lånehelse

Ta tempen på hvordan økonomien din er med tjenesten Lendo Lånehelse. Sjekk om du har betalingsanmerkinger, usikret gjeld og hvordan du ligger an sammenlignet med andre. Tjenesten er gratis å bruke.

Les mer om lånehelsen din