Lendo Boligverdi

Lurer du på hva boligen din er verdt? Sjekk estimert verdi på boligen med tjenesten Lendo Boligverdi, og følg med på utviklingen. Du logger enkelt inn med Vipps.
 1. icon/planeEnkelt å logge inn med Vipps
 2. icon/heartSe boligverdien din
 3. icon/thumbDet er gratis å sjekke

Ved å bruke denne tjenesten godtar du vår personvernerklæring og at dataen din hentes fra tredjepartsintegrasjoner.

Lendo er en del av Schibsted
Lendo er en del av Schibsted
Lendo Boligverdi
Boligverdi

Lendo Boligverdi

Lurer du på hva boligen din er verdt? Sjekk estimert verdi på boligen med tjenesten Lendo Boligverdi, og følg med på utviklingen. Du logger enkelt inn med Vipps.

 1. icon/planeLogg inn med Vipps
 2. icon/heartSe boligverdien din
 3. icon/thumbDet er gratis å sjekke

Ved å bruke denne tjenesten godtar du vår personvernerklæring og at dataen din hentes fra tredjepartsintegrasjoner.

Min Lendo

Logg inn og få enda mer oversikt over egen økonomi.

SJEKK HVA BOLIGEN ER VERDT

Lendo Boligverdi

Økt boligverdi kan gi deg billigere lån

Når verdien på boligen din stiger, betyr det at banken får bedre sikkerhet for pengene de har lånt deg, fordi belåningsgraden synker og egenkapitalen din stiger. Da kan de også vurdere å gi deg bedre rentevilkår på lånet, forteller Lendos forbrukerøkonom Sharon Lavie. 

Her gir hun deg tips og råd til hvordan du skal få best mulig kort på hånden for å forhandle frem bedre rente og billigere lån – og hvorfor du bør sammenligne lånetilbudene du får. 

Slik beregnes verdien på boligen

Det er mange faktorer som spiller inn når verdien på en bolig skal fastsettes, og beliggenhet kan være avgjørende. Ofte vil boliger i sentrale og sentrumsnære strøk være mer attraktive fordi det er færre av dem –  og de vil dermed få et høyere prisestimat.

– Som det meste annet, handler det til syvende og sist om tilbud og etterspørsel. Finnes det få objekter til salgs, som mange er på jakt etter, vil prisen på disse naturlig nok bli høyere, sier Sharon Lavie.

Sharon Lavie

Forbrukerøkonom i Lendo

Med Lendo Boligverdi får du et verdiestimat på boligen din, og kan dermed se om boligen din har en verdiøkning som kan brukes til å forhandle med banken. Eiendomsverdien din er en estimert verdi og baserer seg på tall som også meglere benytter seg av. Den kan ikke ses på som en e-takst av boligen, men kun et estimat basert på markedet. 

Følg med på utviklingen av boligverdien

I tillegg til å kunne se boligverdien din, kan du også følge trenden av verdi på boligen over tid. Det koster ingenting, og det er enkelt å logge inn og få oversikt. Å følge med kan betale seg, sier forbrukerøkonomen.

– Om du oppdager at verdien på boligen din har steget, bør du være rask med å sjekke om du kan få bedre vilkår på boliglånet ditt. Det kan være tusenlapper å spare hver eneste måned.

Hvorfor det kan være nyttig å vite boligverdien sin

Det kan være smart å følge med på boligverdien da det kan gi deg flere fordeler. Når boligen din øker i verdi, øker også sikkerheten bak lånet ditt. Du utgjør da en mindre risiko for banken. Du får dermed også lavere belåningsgrad, noe som kan føre til lavere rente på boliglånet.

– Hver krone du betaler på lånet ditt, eller hver krone boligen stiger i verdi, gir deg større egenkapital og lavere belåningsgrad. Og jo lavere belåningsgrad, desto bedre betingelser kan du forhandle deg frem til hos banken du har i dag. Særlig når belåningsgraden kommer under 60 % av boligens verdi, har du sterke kort på hånden, forteller Lendos forbrukerøkonom. 

Har du lav belåningsgrad, øker også mulighetene for å få bedre vilkår i en annen bank enn hos den du har i dag. – Mitt beste tips er å alltid undersøke om det finnes et bedre tilbud et annet sted, uansett hvor fornøyd du er med renten banken din har tilbudt deg, sier hun. 

Dette påvirker verdien på boligen

Beliggenhet har som nevnt mye å si for verdien på boligen, for eksempel om området du eier i er blitt mer attraktivt. Andre ting som påvirker boligverdien din kan være antall soverom, garasje, utsikt, utearealer, balkong, teknisk standard osv. Har du oppgradert boligen, vil dette også påvirke verdien. 

– Dersom du har pusset opp, eller utført andre store endringer, vil dette også kunne ha en positiv innvirkning på boligverdien din. Husk bare at disse endringene ikke vil bli tatt med i denne eiendomsverdi-vurderingen, da denne kun viser markedets verdi, sier Sharon Lavie. 

Dette kan du bruke en verdistigning på boligen til

 1. Lavere rente i egen bank
  Høyere verdi gir lavere belåningsgrad – som igjen gir deg forhandlingsrom i din egen bank, som gjerne vil beholde gode lånekunder. 

 2. Lånetilbud i andre banker
  Det lønner seg alltid å sammenligne tilbud fra flere banker. Har boligen din økt i verdi siden du kjøpte den, vil du antakeligvis få flere gode tilbud å velge mellom.

 3. Refinansiering av smålån og kreditter
  Har du smålån og kredittgjeld, kan en verdiøkning av boligen bidra til at banken er mer villige til å la deg «bake inn» disse i boliglånet. På den måten kan du spare deg for renteutgifter, husk bare at du også får lenger nedbetalingstid. Du bør med andre ord vurdere å betale ned denne delen av lånet raskere enn nedbetalingsplanen. 

 

Se hvordan du kan sjekke boligverdien din

Ofte stilte spørsmål om boligverdi

Hva er belåningsgrad?

Hvordan finne ut verdi på bolig?

Andre tjenester

Hva er et kredittkort

Lendo Kredittsjekk

En kredittsjekk er en kontroll av betalingshistorikken din, som banker og andre låneinstitusjoner gjør for å sjekke om du er kredittverdig før de eventuelt tilbyr deg et lån. Her kan du kredittsjekke deg selv å se hvilken kredittscore du har.

Kredittsjekk deg selv
Beste kredittkort

Lendo Lånehelse

Ta tempen på hvordan økonomien din er med tjenesten Lendo Lånehelse. Sjekk om du har betalingsanmerkinger, usikret gjeld og hvordan du ligger an sammenlignet med andre. Tjenesten er gratis å bruke.

Les mer om Lånehelsen din
Forsikringer på kredittkort

Lendo Gjeldsoversikt

Med tjenesten Lendo Gjeldsoversikt får du oversikt over din gjeld som er registert i Gjeldsregisteret, og muligheten til å se om du kan spare penger på å refinansiere gjelden. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Sjekk gjelden din