kontroll over gjelden din

Slik får du kontroll over gjelden din

Sliter du med å betale regningene dine? Har du dyr kredittkortgjeld som spiser opp lønningen din? Da er det på tide å ta grep.
Forbrukslån Artikler Slik får du kontroll over gjelden din

Veien til en mer oversiktlig økonomisk hverdag er kortere enn mange tror. Men det krever at du erkjenner problemet og gjør en innsats for å bli kvitt alle de ugunstige lånene.

Vi får daglig henvendelser fra nordmenn som er i økonomiske vanskeligheter. Ofte sitter de fast i en situasjon de ikke kommer seg ut av.
Kristoffer Gallefoss
Daglig leder, Lendo

– Det er vanskelig å sitte med følelsen av maktesløshet, når den ene regningen etter den andre, med skyhøye renter, dumper ned i postkassen.

Om du opplever noe av det samme, og ikke har muligheten til å betale alt på en gang, kan løsningen være refinansiering. Det gir deg ofte en lavere rente enn du har i dag, lengre nedbetalingstid og dermed lavere månedsutgifter, færre gebyrer hvis du har samlet alt i ett lån og bedre oversikt med én faktura.

– For at vi skal kunne hjelpe til så godt som mulig, og skaffe det beste tilbudet for kunden, må vi ha mest mulig informasjon om den økonomiske situasjonen vedkommende er i. Mye er gjort om du finner frem skattemelding og siste lønnsslipp. Her står nemlig store deler av informasjonen som trengs til søknaden, sier Kristoffer før han legger til:

– Skaff deg oversikt før det går for langt. Har regningene dine gått til inkasso, er det nemlig lite Lendo kan hjelpe deg med.

Men så snart Lendo har mottatt all denne informasjonen om økonomien din, sendes søknaden videre til en rekke banker, som seg i mellom konkurrerer om å gi deg det beste lånetilbudet. Du er med andre ord langt nærmere lavere renter og en mer oversiktlig økonomi.

Uforpliktende å søke

Ifølge Kristoffer i Lendo varierer det hvor mye kontakt kundene deres ønsker å ha med kundekonsulentene. Da er det fint at du helt på egenhånd kan ordne med søknaden digitalt, og få beskjed etter hvert som tilbudene kommer inn.

Når vi har fått all informasjonen vi trenger av kunden, sendes denne videre til bankene. Så snart de har ferdigbehandlet søknaden, mottar kunden tilbudene. Dette er gyldig i 30 dager og er helt kostnadsfritt. Du står for øvrig helt fritt til å velge det tilbudet du selv ønsker, eller takke nei til samtlige. Og å søke er selvfølgelig helt uforpliktende.

Fire steg nærmere kontroll

  • Finn derfor frem mest mulig dokumentasjon om din økonomiske situasjon, som skattemelding, samlet gjeld og lønnsslipper. Lendo trenger dette i forbindelse med søknaden til bankene. Og husk: Skaff deg oversikt før det går for langt. Har regningene dine gått til inkasso, er det nemlig lite Lendo kan hjelpe deg med.
  • Ta kontakt med Lendo. Du kan ringe 22 00 70 70, sende en e-post til kundeservice@lendo.no eller legge inn en søknad digitalt.
  • Lendo kontakter flere banker, som så kommer tilbake med sine tilbud om lån.
  • Lendo sender deg bankenes tilbud. Du vurderer dem og avgjør hvilket du ønsker å benytte. Disse er gyldige i 30 dager. Skulle ikke noen av tilbudene passe dine ønsker, står du fritt til å takke nei til samtlige.

Etter at du eventuelt har takket ja, betaler banken ned de nåværende lånene dine. Da får du én bank å forholde deg til, en fast månedskostnad og nedbetalingsplan. Velger du avtalegiro i tillegg, gjør det ting enda enklere.

– Forhåpentligvis har du nå fått ned renten og skaffet deg bedre kontroll over din økonomiske situasjon, avslutter Kristoffer.

3 325 kr pr. måned

Estimert månedsbeløp
3 325 kr
Effektiv rente
12,80 %
Total kostnad
49 476 kr
Totalbeløp
199 476 kr

Lånerentene er i individuelle i Norge det er derfor du må søke før vi kan vise deg tilbudene.