Lønner det seg å refinansiere kredittkort?

Lønner det seg å refinansiere kredittkort?

Gjeld på flere små kredittkort, handlekontoer og avbetalingsordninger har som regel mye høyere rente enn det du kan få når du refinansierer til ett forbrukslån. Fordelen med å refinansiere kredittkort, er at du med noen minutters jobbing kan spare deg for titusener av kroner i året.

Bare så det er sagt: Kredittkort ER smart å bruke noen ganger, blant annet anbefaler Forbrukerrådet at du betaler reiser med det. Kredittkort er smart med den forutsetning av at du klarer å betale gjelden innen rentene begynner å løpe. For etter 30 dager starter de ofte høye rentene å påløpe. Sannheten er at en handlekonto fungerer akkurat som et kredittkort – hvis du ikke betaler, begynner rentene å løpe. Og på handlekontoer er renten gjerne enda høyere enn på kredittkort.

3 374 kr pr. måned

Estimert månedsbeløp
3 374 kr
Effektiv rente
13.55 %
Kostnad pr mnd
874 kr
Total kostnad
52 446 kr
Totalbeløp
202 446 kr

Kredittkortgjeld har høy rente

På både kredittkort og handlekontoer må du lese det som står med liten skrift i vilkårene. Du kan nemlig bli “lurt” fordi du kun ser på den nominelle renten, som er uten gebyrer og avgifter. Det du må se på og som ikke blir markedsført like aktivt er den effektive renten, som er inkludert gebyrer og avgifter. Denne kan være flere prosent høyere enn den nominelle.

Ved refinansiere kredittkort til et forbrukslån vil du i de aller fleste tilfeller få lavere rente enn hva du allerede har i dag. Det kan være vanskelig å finne den laveste renten. Istedenfor å sende mange søknader til mange banker, hvorfor ikke heller sende én søknad til oss som sender den videre for deg?

En regning med en nedbetalingsplan

Den gjennomsnittlige norske husstand har mer enn et kredittkort. Når man bruker ulike kort og det kommer flere regninger er det både lettere å miste oversikten og å miste motet. Å samle alle mindre lån i et større lån, reduserer sjansen for at du glemmer å betale en regning eller at du mister oversikten over hvor stor gjelden din er. Det å bare ha et lån med en nedbetalingsplan på lånet gir deg også større forutsigbarhet. Da er det lettere å sette opp budsjett og planlegge tilbakebetalingen.

De fleste kredittkort har noen former for gebyrer. Hvis du har gjeld fordelt på flere kredittkort kan du derfor spare penger på å refinansiere kredittkortet. Da slipper du å betale gebyrer til flere kredittkortselskaper.

Hos oss får du lav rente på refinansiering av kredittkort

Ved å søke om refinansiering uten sikkerhet gjennom oss får du inntil 17

Det betyr at hvis du har en samlet kredittkortgjeld på 200 000, og får 10 prosent lavere rente etter å ha søkt om lån gjennom oss, så vil du spare 20 000 kroner i året. Her kan du se et regneeksempel på hvor store renteutgifter du kan spare årlig ved å refinansiere.

  Renter / Lån50 000  250 000  400 000
  Årlige renteutgifter ved 25 prosent  25 000  62 500  100 000
  Årlige renteutgifter ved 15 prosent  15 000  37 500  60 000
  Årlige renteutgifter ved 7,6 prosent  7600  19 000  30 400

Hva blir ny månedskostand etter refinansiering

Ved å teste vår forbrukslånskalkulator får du en indikasjon på hva din nye månedskostnad vil bli etter at du har refinansiert kredittkortene dine.

3 374 kr pr. måned

Estimert månedsbeløp
3 374 kr
Effektiv rente
13.55 %
Kostnad pr mnd
874 kr
Total kostnad
52 446 kr
Totalbeløp
202 446 kr

Uforpliktende å søke

Oda, som jobber som kundekonsulent hos oss, forklarer hvordan du kan søke om refinansiering:

– Du forteller litt om deg selv i vårt søknadsskjema. Når vi har fått all informasjonen vi trenger, sendes søknaden din videre til bankene. Så snart de har ferdigbehandlet søknaden, mottar du tilbudene. Tilbudene du får er gyldige i 30 dager, og det er helt kostnadsfritt. Du står for øvrig helt fritt til å velge det tilbudet du selv ønsker, eller takke nei til samtlige. Og å søke er selvfølgelig helt uforpliktende.

Å søke om refinansiering gjennom oss er gratis, og du kan få låne fra 10 000 til 500 000 kroner. Sender du søknaden nå behandles den fortløpende av bankene og du får beskjed når lånesøknaden er ferdig behandlet.

Vil du samle kredittkortgjelden din eller andre smålån? Send en uforpliktende søknad om refinansiering av kredittkort i dag. Det er helt trygt: Du binder deg ikke til noe før du har signert lånepapirene med BankID.

La bankene konkurrere om deg

– Det er vanskelig å sitte med følelsen av maktesløshet, når regninger med skyhøye renter, dumper ned i postkassen. Om du opplever noe av det samme, kan løsningen være refinansiering. Jeg ser hver dag personer som refinansierer dyr gjeld få lavere rente enn hva de har i dag, lengre nedbetalingstid og dermed lavere månedsutgifter. Oda sier også at du får færre gebyrer om du har samlet all gjeld i ett lån og bedre oversikt med én faktura.

Vi får daglig henvendelser fra nordmenn som er lei regninger med skyhøye renter.

Oda Kundekonsulent

Sitatet tilhører Oda. Hun er kundekonsulent og hjelper personer hver dag få kontroll over gjelden sin.

Siden det er mange ulike banker som får søknaden din, konkurrerer de om å gi deg det beste tilbudet. Hvilket av de inntil 17 tilbudene som faktisk er best kan noen ganger være vanskelig å se, men kundekonsulentene våre bistår deg med all hjelp du ønsker.

Vil du samle kredittkortgjelden din eller andre smålån? Send en uforpliktende søknad om å refinansiere kredittkort i dag. Det er helt trygt: Du binder deg ikke til noe før du har signert lånepapirene med BankID.

Søk om lån her