Svak kredittscore

Svak kredittscore

Får du en kredittscore mellom 0 og 30 tilsvarer dette en svak kredittscore. Årsaken til dette kan være flere.
Kredittsjekk Artikler Svak kredittscore

Betalingsanmerkning

Har du betalingsanmerkning fra en ubetalt regning, må du betale beløpet du skylder så raskt som mulig. Etter at du har betalt ned vil betalingsanmerkningen slettes i løpet av kort tid.

Lav og/eller uregelmessig inntekt.

Har du lav eller uregelmessig inntekt, kan dette påvirke scoren din. I dette tilfelle vil uregelmessig inntekt si at du ikke har en fast inntekt hver måned. Dette påvirker din kredittscore negativt selv om inntekten din sett i løpet av et år er høy. 

En lav inntekt kan man nødvendigvis ikke alltid kontrollere. Det du kan kontrollere er hvordan du bruker pengene du har. En fin måte å starte på er å få oversikt over hvor mye penger som kommer inn, og hvor mye penger som går ut hver måned. Det anbefales å lage et budsjett, men hvis du ønsker å gjøre det enkelt kan du også starte med å notere ned et sted hver gang du bruker penger og hva du bruker det på. 

Forbrukslån eller annen gjeld

Hvis du har forbrukslån eller annen gjeld kan dette også påvirke din kredittscore. Det er derfor viktig å betale ned denne gjelden hvis du har mulighet til det. Har du flere dyre smålån, bør du se på muligheten å samle lånene til ett lån, og på den måten spare penger.

Har du behov for lån og har en medlånetaker, kan det hjelpe å søke om lånet sammen.

Sjekk gjelden din, og om du kan spare penger.