Mindre bra kredittscore

Mindre bra kredittscore

Har du kredittsjekket deg selv å fått en kredittscore mellom 31 og 44, tilsvarer dette en mindre bra score. Årsaken til dette kan være flere.
Kredittsjekk Artikler Mindre bra kredittscore

Lav og/eller uregelmessig inntekt

En lav eller uregelmessig inntekt kan påvirke scoren din. I dette tilfelle vil uregelmessig inntekt si at du ikke har en fast inntekt hver måned. Dette påvirker din kredittscore negativt selv om inntekten din i løpet av ett år er høy.

Det kan man nødvendigvis ikke alltid kontrollere. Det du derimot kan kontrollere er hvordan du bruker pengene du har. En fin måte å starte på er å sette opp et budsjett, for å få oversikt over hvor mye penger som kommer inn, og hvor mye penger som går ut hver måned. Ønsker du å gjøre det enkelt kan du også bare notere ned et sted hver gang du bruker penger og hva du bruker det på. 

Lav alder

Er du ung, kan det være en årsak i seg selv til at din kredittscore er lav. Enkelte banker gir for eksempel ikke kredittkort eller forbrukslån til personer under en viss alder. For deg som er ung er dette likevel en anledning til å bygge sunne vaner for din personlige økonomi, og på den måten sørge for at du får en bedre kredittscore i fremtiden.

Eier et enkeltpersonforetak

Gjør du dette, kan det også være årsaken til en lavere kredittscore, siden man er personlig ansvarlig for dette. Det kan påvirke negativt selv om foretaket ikke er i bruk. Hvis det er tilfelle kan det være lurt å slette foretaket for å øke mulighetene dine for å for eksempel få et lån. Har du behov for et lån og har en medlånetaker, kan det også hjelpe å søke om lånet sammen.

Forbrukslån eller annen gjeld

Har du flere dyre smålån, bør du se på muligheten for å refinansiere disse. Du kan på den måten spare penger, og nedbetale gjelden fortere.

Sjekk gjelden din, og om du kan spare penger.