Bra kredittscore

Bra kredittscore

En kredittscore mellom 45 og 54 anses som en bra kredittscore. Likevel er det ting du kan ta tak i for å eventuelt forbedre scoren, og dermed også forbedre din personlige økonomi.
Kredittsjekk Artikler Bra kredittscore

Sett opp et budsjett

Å lage et budsjett er anbefalt, på den måten har du full kontroll over både penger som går ut og kommer inn hver måned. Det finnes en rekke apper for å gjøre dette, i tillegg til at du kan benytte deg av forskjellige maler som kan finnes med et enkelt Google søk. Har du aldri hatt et budsjett før, er dette et godt sted å starte. 

Den enkle versjonen av et budsjett er å skrive ned enten digitalt eller fysisk hver gang du bruker penger. Målet er å bli bevisst på de små innkjøpene man gjør i hverdagen som i løpet av en måned kan bli store summer. Kanskje er det mulig for deg å kutte noen av disse små kjøpene, og heller legge pengene i en sparekonto som kan brukes til å noe du virkelig har lyst på. Eller enda bedre, til å nedbetale gjelden din fortere.

Se om du kan få bedre deal

De fleste av oss har ulike lån, enten det er boliglån, forbrukslån, eller andre typer av smålån. Felles for de er at de alle har en gitt rente du må betale for å låne pengene. Men hvordan vet du at du har den beste renta? Svaret er å sammenligne. Du bør sammenligne renten du har i dag, med andre tilbud. Gjør du dette sikrer du at du ikke betaler mer enn du må. Har du flere dyre smålån, bør du samle disse til ett lån, og på den måten kan du spare penger.

Sjekk gjelden din, og om du kan spare penger