Smågjeld

Mye smågjeld? Slik får du oversikten over økonomien din

Har det samlet seg opp smågjeld på kredittkort, handlekontoer eller andre avbetalingsløsninger, er det lureste du kan gjøre å sørge for å skaffe deg en fullstendig oversikt over all gjelden din.
Forbrukslån Artikler Mye smågjeld? Slik får du oversikten over økonomien din

Det går raskere enn du tror, du må bare sørge for å sette av tid til det. Sett deg ned en kveld med regningene dine, og skriv ned hvor mye du skylder til hver av kreditorene. Ønsker du å gjøre prosessen elektronisk logger du deg inn på “Mine Sider” hos hver enkelt bank for å få dagens utestående saldo.

Bruk nettbanken oftere

Hvis du er oftere innom nettbanken, vil du raskt merke at det er enklere å følge med på økonomien din. Gjør det derfor til en vane å sjekke nettbanken minst en gang per uke.

Åpne regningene dine med en gang

En annen vane du bør tillegge deg er å åpne alle regningene du mottar i posten med en gang du får dem. Da vil du redusere muligheten for å få tilleggsgebyrer for sen innbetaling.

Legg inn alle utgifter i et regneark

Den enkleste metoden for å holde oversikt over regninger og gjeld er å opprette et regneark i excel eller i Google. Google regneark er gratis, du får tilgang til dette ved å opprette en gmail konto. Legg inn alle utgifter og faste trekk i en kolonne og summer, så får du raskt oversikt over gjeldsbyrden din.

I Google regneark finnes også en ferdig template for å sette opp månedsbudsjett, men den er på engelsk. Uansett, den kan lett oversettes. Klikk på file, deretter new, så velger du from template. Det lønner seg å føre budsjett måned for måned, da får du oversikten du trenger for å holde kontroll på økonomien din.

Ta initiativ selv til å samle smålånene dine

Banken ser det som svært positivt når du velger å samle smågjeld. Initiativ viser at du ikke bare ønsker å samle smålånene, men også forstår at det er lønnsomt. Begrepet som er mye brukt ved å samle smågjeld er refinansiering. Ved å refinansiere får du økonomisk oversikt ved kun å forholde deg til en regning samtidig som at kostnaden for lånet gjennomsnittlig blir lavere.

Lilly benyttet sammenligningstjenesten Lendo når hun valgte å refinansiere sin smågjeld.

Refinansier din smågjeld i dag

Du kan også redusere din smågjeld via sammenligningstjenesten Lendo. Undersøk din mulighet for å refinansiere gjelden ved å søke om refinansiering i en rekke ulike banker med én felles søknad. Det er helt uforpliktende å søke. 

Ønsker du hjelp fra Lendos kundesenter er det bare å ta kontakt