Forbrukslån

Trenger du å låne penger?

Ønsker du å låne penger, men er usikker på hvor mye du kan låne og hva slags type lån du bør velge?
Forbrukslån Artikler Trenger du å låne penger?

Ønsker du å låne penger, men er usikker på hvor mye du kan låne og hva slags type lån du bør velge? Mulighetene er mange, og det første du bør avgjøre er om du ønsker et lån med eller uten sikkerhet.

De beste lånebetingelsene får du på lån med sikkerhet, ettersom bankene da tar pant i det du kjøper. På denne måten tar banken en lavere risiko ved tilby deg å låne penger. Dette er typisk for boliglån, billån, båtlån eller lån til motorsykkel.

Søker du om lån uten sikkerhet vil rentesatsen banken setter på lånet være høyere. Dette ettersom de ikke har pant og dermed ingen form for sikkerhet dersom du skulle misligholde lånet.

Hvor mye penger kan jeg eller vi låne?

Hvis du eller dere ønsker å låne penger og lurer på hvor mye dere kan låne, er dette svært individuelt og avhenger av flere faktorer. Bankene kredittsjekker og foretar en kredittvurdering av alle søkere. De ser da på inntekten din og hvor mye gjeld du har fra før, før du får låne penger. De ser også på om du eventuelt har en betalingsanmerkning registrert på deg. Du trenger ikke være redd for at du søker om for mye, da bankene bare nedjusterer beløpet tilpasset din låneevne.

Søker du om lån sammen med en medlånetaker, for eksempel ektefelle eller samboer, vil dere sannsynligvis kunne søke om et høyere lån enn om du søker alene.

Via Lendo kan du søke om et forbrukslån uten sikkerhet fra 10 000 – 500 000 kroner i en rekke ulike banker samtidig. Du får svar i form av en oversiktlig liste med lånetilbud fra de bankene som ønsker å tilby deg et lån. Tjenesten er gratis, og lånetilbudene er helt uforpliktende. Våre rådgivere hjelper deg gjerne med å plukke ut det lånet som passer best for deg og din økonomiske situasjon.

Hva koster lånet?

Hvor mye lånet kommer til å koste deg totalt sett og hver måned avhenger av betingelsene i lånetilbudet du har fått fra den aktuelle banken. Her er det viktig å sjekke både den nominelle og den effektive renten. Hvor lang nedbetalingstid du har på lånet har også en innvirkning på den totale lånekostnaden.

Med en lånekalkulator for forbrukslån kan du se hva lånet kommer til å koste deg i måneden.

Selv om et lån uten sikkerhet har en høyere rente enn et lån med sikkerhet i for eksempel bil eller bolig, kan et forbrukslån likevel lønne seg. Dette sammenlignet med et kredittkort eller en handlekontoavtale. Den effektive gjennomsnittsrenten på forbrukslån via Lendo ligger rundt 14,6 prosent, mens tilsvarende gjennomsnittsrente på kredittkort og avbetalingsløsninger ofte ligger rundt 25 prosent. Du kan med andre ord spare 25 000 kroner i året med et lån på 250 000 kroner.

Send én lånesøknad og få svar fra flere ulike banker.