Slik kommer du deg ut av «rentefellen»

Slik kommer du deg ut av «rentefellen»

Har du kredittkortlån med skyhøye renter? Sliter du med å få kontroll over egen økonomi? Da bør du vurdere refinansiering.
Refinansiering Artikler Slik kommer du deg ut av «rentefellen»

Mange nordmenn har betalt sommerens morsomheter, oppussingen eller båten på kredittkort. Men først når fakturaene begynner å strømme inn, går lyset opp for hvor mye det faktisk kan koste å betale med det lille plastkortet. Du er ikke alene om å gå i «rentefellen».

Gjennomsnittsrenten på kredittkort er faktisk 25 prosent. Da blir det fort dyrt. Veldig dyrt.

Sharon Lavie

Forbrukerøkonom i Lendo

Hun jobber som kundekonsulent hos Lendo, en tjeneste som spesialiserer seg på å refinansiere kredittkort, forbrukslån og smålån, og er daglig i kontakt med nordmenn som har det litt tungt økonomisk.
– Sliter du med å få betalt regningene kan det være lurt å refinansiere.

Fire grunner for refinansiering

  • En lavere rente enn du har i dag
  • Lengre nedbetalingstid og dermed lavere månedsutgifter
  • Færre gebyrer hvis du samler alt i ett lån
  • Bedre oversikt med én faktura
 
De fleste ønsker, naturlig nok, så lav rente som mulig. Derfor samler vi ved refinansiering inntil tilbud fra forskjellige banker, for å sikre at så mange som mulig konkurrerer om å gi deg beste tilbudet.
 
– Ikke alle ønsker det tilbudet med den laveste renten. Mange av kundene våre har også et godt forhold til en spesiell bank, og ønsker å benytte den.
 
Lurer du på hvor mye du kan spare? Prøv deg frem med vår refinansieringskalkulator.
 
 
3 325 kr pr. måned

Estimert månedsbeløp
3 325 kr
Effektiv rente
12,80 %
Total kostnad
49 476 kr
Totalbeløp
199 476 kr

Lånerentene er i individuelle i Norge det er derfor du må søke før vi kan vise deg tilbudene.

Hos Lendo kan du få rente fra 6,99 prosent. Renten er individuell og alle bankene tilbyr forskjellig rente til ulike kunder. Derfor lønner det seg alltid å sjekke med mange banker så du unngår «rentefellen».

Det er mye penger å spare på å finne det beste tilbudet. Med andre ord; betydelig lavere enn det kredittkortet ditt mest sannsynlig har.

- Det å ikke ha kontroll er en kjip følelse. Mange av våre kunder har ti lån og ti ulike forfallsdatoer. Da er det ikke så rart at man føler at man har gått i «rentefellen» og glemmer å betale noe en måned.

Sett deg derfor ned for å få oversikt over den samlede gjelden din. Det være seg kredittkort, boliglån, billån, også videre. Veien til en bedre økonomisk hverdag er faktisk ikke så lang, om du tar deg tid til det.

Oversikten er også et viktig ledd i søknadsprosessen hos Lendo. Den kan du starte på her.

– Er du usikker på hvor mye du har i gjeld er Gjeldsregisteret et godt sted å starte. For dem som har mange lån er dette spesielt aktuelt, da det kan det være lett å glemme ett eller to lån fra langt tilbake i tid, sier Sharon.

Fra du sender inn søknaden til Lendo og til du mottar tilbud fra opptil flere banker tar det maks 24 timer. Tilbudet er helt uforpliktende og er gyldig i 30 dager.

– Det er viktig å huske på at alt hjelper. Så om du skulle få avslag på refinansieringen av enkelte lån, kan de du får tilbud om være starten på veien mot en tryggere og bedre økonomi, avslutter hun.