Refinansiering av billån

Refinansiering av billån

Har du allerede et billån i dag, men mistenker at renten er ufordelaktig høy? I så fall finnes det noen muligheter for å refinansiere billånet til en lavere rente i en annen bank, noe som kan spare deg for penger i form av reduserte rente- og gebyrkostnader.
Refinansiering Artikler Refinansiering av billån

Litt avhengig av hvilken type billån du har, så vil det også være ulike måter å refinansiere billånet på. Vi skal derfor nå se nærmere på de forskjellige mulighetene man har innen refinansiering av billån.

Refinansier billån uten pant via oss

Vi kan hjelpe deg å refinansiere kaskofritt billån, det vil si om du har et lån uten sikkerhet som du har brukt på bil. Send én søknad inn til oss, velg refinansiering som låneformål, så vidreformidler vi søknaden til flere banker. 

Refinansiering av kaskofrie billån (lån uten sikkerhet/pant)

Har du tatt opp et forbrukslån for å kjøpe bil, så vil det ofte være gode muligheter til å refinansiere lånet til en langt lavere rente. Kjært barn har mange navn, og et slikt lån omtales ofte i sammenheng av bilkjøp som et kaskofritt billån. Dette betyr rett og slett at banken ikke stiller krav til at man har kasko på bilen, samtidig som det ikke er krav om sikkerhet for lånet. Når man snakker om «ekte billån» vil sistnevnte nesten alltid være et krav, da banken tar pant i bilen din.

Har du et såkalt kaskofritt billån, så vil det være en enkel sak å søke om refinansiering. Da kan du nemlig søke direkte hos oss, og få søknaden din videreformidlet til et flere banker innenfor forbrukslån. Fordelen med dette er at du kan sammenligne renten på flere tilbud opp mot det lånet du allerede har i dag.

Når du søker om å refinansiere billånet, så anbefaler vi at du følger samme nedbetalingsplanen som du hadde fra før av. Husk at de fleste biler taper seg mye i verdi hvert eneste år, så man bør passe på at avdragene er store nok. Hvis ikke kan man risikere å sitte igjen med mer gjeld enn hva bilen er verdt etter noen år. Eventuelt så kan du bruke de sparte rentekronene på å betale inn større avdrag, for å redusere nedbetalingstiden på lånet.

Refinansiere billån med pant

En annen type billån, som er det man kan kalle "det ekte billånet", er lån som er mer eller mindre skreddersydde for bilkjøp. Disse vil gjerne gi deg bedre lånevilkår, men samtidig vil lånekriteriene være strengere. Blant annet så vil banken ta pant i bilen din (sikkerhet), samtidig som det er krav om at du tegner kaskoforsikring på kjøretøyet. I enkelte tilfeller vil dette være unødvendig dyrt, spesielt når det er snakk om eldre biler.

Typisk så vil det også være vanskeligere å refinansiere et billån med pant i bilen. Og det er ikke noe du kan søke om via oss i dag. 

Men vanlige kriterier er:

  • Låntakeren av det nye lånet må være den samme som for det gamle lånet
  • Panten i det nye lånet må tilsvare panten i dagens billån
  • Lånebeløpet kan ikke være høyere eller lavere enn dagens billån

Refinansiere billån inn i boliglånet

Har man vært boligeier i noen år og betalt ned en del på boliglånet, så har man kanskje rom for å refinansiere billånet inn i boliglånet. Dette vil være gunstig ettersom man slipper ekstra renter og gebyrer til en ekstra bank. En slik refinansiering kan man gjøre enten man har et billån, eller et kaskofritt billån. Det kan være smart å øke de månedlige avdragene på boliglånet for å unngå at man bruker for mange år på å betale ned den delen av lånet som utgjør billånet. Da det kan bli svært dyrt totalt sett å nedbetale lånet over lang tid.

Refinansiering via Lendo

Å refinansiere billånet vil i mange tilfeller være en god idé, uavhengig av hvilken type billån man har. Men det vil være vanskelig å refinansiere et billån med pant. Spesielt gjelder dette dersom man har hatt billån i noen år allerede, ettersom det kan ha skjedd store svingninger i markedet i løpet av denne perioden som man ikke har fått med seg. Som regel vil det være en liten kostnad forbundet med refinansiering av billån, i form av et etableringsgebyr som mange banker krever under opptak av lånet. Merk at det ikke er mulig å søke om refinansiering av billån med pant via oss i dag.

Men har du et såkalt kaskofritt billån (lån uten pant/sikkerhet), så kan du søke om refinansiering gjennom oss. Da blir søknaden din vurdert av flere av landets største banker, noe som gir deg gode sjanser for å sitte igjen med et skikkelig bra lån.

3 325 kr pr. måned

Estimert månedsbeløp
3 325 kr
Effektiv rente
12,80 %
Total kostnad
49 476 kr
Totalbeløp
199 476 kr

Lånerentene er i individuelle i Norge det er derfor du må søke før vi kan vise deg tilbudene.