Refinansiering av gjeld

Få hjelp til refinansiering av gjeld

Har du dratt kredittkortet mye og sitter med mange smålån, er refinansiering av gjelden en gunstig økonomisk løsning som potensielt kan spare deg for mange tusenlapper.
Refinansiering Artikler Få hjelp til refinansiering av gjeld

Ved å slå sammen gjeld på kredittkort og forbrukslån til ett lån, vil du få en bedre rente og ikke minst færre gebyrer. Pengene du sparer hver måned kan du for eksempel bruke på avdrag, slik at gjelden din blir raskere nedbetalt.

En refinansiering vil være spesielt gunstig hvis du har flere lån eller kredittkort som du slår sammen til et refinansieringslån.

Refinansiering av gjeld er et viktig tema siden gjelden i norske husholdninger har økt betydelig de siste ti årene. Fra 2008 har forbruksgjelden økt fra 39 milliarder kroner til 100 milliarder i 2017 og Finanstilsynet uttrykker bekymring til veksten. Bare i 2017 var årsveksten i forbruksgjeld i norske husholdninger 17 prosent. I dag har svært mange kredittkort, handlekontoer og andre typer forbruksgjeld som ofte kan refinansieres til en bedre rente.

3 325 kr pr. måned

Estimert månedsbeløp
3 325 kr
Effektiv rente
12,80 %
Total kostnad
49 476 kr
Totalbeløp
199 476 kr

Lånerentene er i individuelle i Norge det er derfor du må søke før vi kan vise deg tilbudene.

Bedre oversikt over økonomien din

Uansett hvordan du tar opp et refinansieringslån, om du tar et forbrukslån eller baker det inn i boligkreditten, vil du oppnå den samme effekten. Økonomien din blir rett og slett enklere å forholde seg til.

En fordel med å sondere terrenget etter finansieringsmuligheter er at du får en bedre oversikt over rentenivået i markedet. Hvis gjelden din er flere år gammel, så har antageligvis renten endret seg en god del siden det. Kanskje betaler du en mye høyere rente enn du egentlig trenger å gjøre i dag.

Lavere månedsutgifter ved refinansiering av gjeld

Hele poenget med å refinansiere i utgangspunktet er at du skal få bedre vilkår på lånene dine og dermed lavere månedsutgifter enn du har i dag. Når det gjelder lån uten sikkerhet, er renten lavest på større lånebeløp. Derfor lønner det seg å samle gjelden til ett lån i stedet for å ha gjeld til flere kreditorer. Da unngår du også å betale flere termingebyrer og renter.

Banker og andre finansinstitusjoner tjener mer penger på å låne ut store beløp enn små. Derfor vil du i mange tilfeller få gode betingelser på et refinansieringslån uten sikkerhet av litt størrelse.

Dyre lån koster mye

Forbruksgjeld utgjør i dag en stadig større andel av husholdningens renteutgifter. Mange opplever at det er dyrt å ha mange ulike smålån og kreditter, derfor anbefaler vi ofte å samle dette i en refinansiering av gjeld. Refinansiering av gjeld betyr å samle all gjeld fra smålån, kredittkort, handlekontoer eller forbrukslån, og samle det i ett lån.

Gjennomsnittsrenten på kredittkort er faktisk så høyt som 25 prosent. Med den renten blir det fort dyrt. Sliter du med å få betalt regningene kan det være lurt å refinansiere.

Sharon Lavie

Forbrukerøkonom i Lendo

Refinansierer du dyr gjeld får du som oftest lavere rente, du får bedre oversikt og en bedre økonomi. Du får en regning å betale og renteutgiftene dine vil sannsynligvis bli mindre. Vi hjelper stadig flere og flere med å refinansiere dyre lån. 

Det lønner seg å redusere nedbetalingstiden

Når du tar opp et refinansieringslån, vil du få lavere kostnader tilknyttet lånet ditt. Noe som betyr at du kan sette av mer penger i måneden til nedbetaling av gjeld. Jo kortere nedbetalingstid du har på lånet, desto lavere blir dine totale kostnader på den samlede gjelden.

Du kan spare titusener i året ved å refinansiere de dyre lånene dine. Grunnen til at du kan spare titusener er fordi refinansiering er det beste måten å få lavere renteutgifter. Som et eksempel er den effektive renten på kredittkort, altså rente inklusiv gebyrer og avgifter, på omtrent 25 prosent. Hos oss er den gjennomsnittlige effektive renten 14,6 prosent. Ønsker du å refinansiere en gjeld på 300 000 kroner med en forskjell på 10 prosentpoeng i rente sparer du altså hele 30 000 kroner i året på å refinansiere. Én ting er det du sparer, men det gir deg også mulighet til å nedbetale gjelden raskere. Bruker du de ekstra pengene på å nedbetale lånet raskere enn planlagt, kan du spare enda mer siden det blir færre år å betale rente på.

Lån 50 000 kr   250 000 kr   400 000 kr
  Årlige renteutgifter ved 25 %   25 000 kr   62 500 kr   100 000 kr
  Årlige renteutgifter ved 15 %   15 000 kr   37 500 kr   60 000 kr
  Årlige renteutgifter ved 7,6 %   7 600 kr   19 000 kr   30 400 kr

Når du tar opp et refinansieringslån, vil du få lavere kostnader tilknyttet lånet ditt. Noe som betyr at du kan sette av mer penger i måneden til nedbetaling av gjeld. Jo kortere nedbetalingstid du har på lånet, desto lavere blir dine totale kostnader på den samlede gjelden.

– Lavere rente, lavere gebyrer, lengre nedbetalingstid og dermed lavere månedsutgifter, og ikke minst bedre oversikt fordi du får samlet alle lånene på én faktura. Det er mange gode grunner til å vurdere refinansiering dersom du har flere ulike smålån og kreditter.

Via Lendo kan du vurdere ulike lånetilbud opp mot hverandre, og på den måten sikre deg det beste refinansieringslånet. Det kan spare deg for mye penger.

La bankene konkurrere om deg

Er du på utkikk etter et refinansieringslån, bør du bruke en gratis sammenligningstjeneste eller en anbudsside i stedet for å sondere markedet manuelt på egenhånd. Lete alene er både tidkrevende og til tider forvirrende, da det er mange lokketilbud der ute.

Vi samarbeider med en rekke banker som vi videresender søknaden din til. Godkjennes søknaden, får du en liste over de beste lånetilbudene, slik at du kan vurdere dem i ro og mak.

Når banken får søknaden din fra en anbudsside i stedet for direkte fra deg, så vet de at de allerede konkurrerer med mange andre banker om deg. Derfor vil de strekke seg så langt som mulig for å få deg som kunde.

For deg betyr dette gode vilkår og betingelser.