Kredittkortkalkulator

Bruk kredittkortkalkulatoren for å beregne nedbetaling av kredittkortgjelden.

Velg kredittkortet ditt, samt hvor mye du har benyttet deg av på kortet, og velg over hvor lang tid du ønsker å betale ned beløpet. På den måten finner du beløpet du må betale i renter, månedskostnad og totalkostnad.

Kredittkortkalkulator

Bruk kredittkortkalkulatoren for å beregne nedbetaling av kredittkortgjelden. Velg kredittkortet ditt, samt hvor mye du har benyttet deg av på kortet, og velg over hvor lang tid du ønsker å betale ned beløpet. På den måten finner du beløpet du må betale i renter, månedskostnad og totalkostnad.

Kredittkort #1
% rente
+ Legg til flere kredittkort
1 174  kr totalt i renter
Kostnad per måned: 931 kr Totalt kostnad: 11 174 kr
Tallene er hentet fra Finansportalen.

Refinansiering av kredittkortgjeld

Dersom du har gjeld på ett eller flere kredittkort, og planlegger nedbetaling av denne over lengre tid, kan det lønne seg å vurdere refinansiering. Grunnen er at kredittkort ofte har høyere rente enn forbrukslån. Via oss kan du sende inn en uforpliktende søknad å sjekke dine muligheter hos flere banker. 

Få oversikt over kredittkortene dine

Med tjenesten vår Lendo Gjeldsoversikt får du oversikt over den usikrede gjelden din som er registert i Gjeldsregisteret. I tillegg har du muligheten til å se om du kan spare penger på å refinansiere eventuell gjeld, slik at du kan spare penger.

Vår kalkulator gir deg oversikt over kostnadene

Dersom du har et kredittkort er det viktig å ta høyde for kostnader forbundet med bruk av kortet. Ved å vite hva kortet koster deg, blir det enklere for deg å sikre at kortbruken er tilpasset din privatøkonomi. En kredittkortkalkulator gir deg svar på få sekunder!

Hvordan fungerer en kredittkortkalkulator?

Vår kredittkortkalkulator er enkel i bruk, og vil estimere rentekostnadene for deg så snart du har angitt dine parametere. Det eneste du trenger å gjøre, er å angi kredittkortutsteder, benyttet beløp og nedbetalingstid.

Du vil da umiddelbart kunne se den totale rentekostnaden, samt forventet kostnad per måned. I tillegg til dette vil kalkulatoren vise deg totalbeløpet, altså det du betaler i renter pluss avdrag frem til gjelden er innfridd.

Finn ut om økonomien din tåler bruk av kredittkort  

Den kanskje fremste fordelen med en kalkulator for kredittkort, er at du kan sjekke hvorvidt økonomien din vil takle kredittkortbruk. Dersom du tror at den månedlige kostnaden blir for stor, kan du kanskje utsette kjøpet til senere eller finne en annen løsning.

Ser du derimot at den månedlige kostnaden er overkommelig, kan du bruke kredittkortet uten å måtte engste deg unødig for lånekostnadene. 

Smartere nedbetaling av kredittkortgjeld

Med en kredittkortkalkulator kan du også justere nedbetalingstiden og beløpet, slik at du finner den nedbetalingsløsningen som passer deg best. Ved å øke nedbetalingstiden vil den månedlige kostnaden gå ned, men du vil også betale mer i renter totalt sett. 

Kalkulatoren gjør det enkelt å vurdere ulike alternativer – enten du ønsker lavest mulige rentekostnader totalt sett, eller lave månedlige avdrag. Det kan uansett være smart å tenke på et kredittkort som en kortsiktig løsning, og ikke noe du strekker over lang tid.

Bør du refinansiere? En kredittkortkalkulator gir deg svaret!

Når du bruker vår kredittkortkalkulator kan du se den estimerte kostnaden for din kredittkortutsteder. Dersom du synes at kostnadene virker høye for ett eller flere kredittkort, kan det være aktuelt å vurdere refinansiering.

Dette er særlig aktuelt om du ønsker lang nedbetalingstid. Husk at mange kredittkort har en rentefri periode på inntil 45 dager. Om du betaler innenfor dette tidsvinduet, slipper du renter. Etter dette begynner rentene å løpe.

Med refinansiering kan du oppnå rentebesparelser, siden forbrukslån ofte har en noe lavere rente enn kredittkort. For å sikre at refinansieringen er lønnsom, er det viktig å ta hensyn til lånets rente. Lavere effektiv rente er målet for de fleste som velger refinansiering, slik at den totale kostnaden blir lavere. På den måten kan du kanskje bli raskere gjeldfri og også spare penger.

Derfor er det også lurt å innhente flere lånetilbud på refinansieringslån før du eventuelt takker ja til et lån.

Et eksempel på refinansiering av kredittkort

Se for deg at du har tre kredittkort og en gjeld på 10 000 kroner på hvert av dem. Da kan du betale ned disse med et forbrukslån på 30 000 kroner. Du får da ett nytt lån, noe som også gir deg bedre økonomisk oversikt – og lavere totalkostnad.

Sjekk alle dine kredittkort med vår kalkulator

Dersom du har gjeld på flere kredittkort, kan du enkelt finne ut hva hvert av dem koster deg med vår kredittkortkalkulator. Dette er nyttig når du skal lage en nedbetalingsplan. 

Dersom du er usikker på hvilke eller hvor mange kredittkort du skylder penger på, kan Lendo Gjeldsoversikt være til hjelp. Her ser du en oversikt over all usikret gjeld som er registrert i ditt navn.