Credits Gold

Hva er det beste kredittkortet?

Det finnes mange ulike kredittkort og det er mange ting å tenke på når du skal bestemme deg for hvilket kredittkort som vil være best for din økonomi. Noen kredittkort har lavere rente, andre har bedre bonusordninger. Noen kredittkort koster penger å bruke, andre kan gi deg rabatter.
Kredittkort Artikler Hva er det beste kredittkortet?

Hvilket kort som er best for deg avhenger hvordan du skal bruke kredittkortet og hva du skal bruke det til. Her er noen råd for å finne det beste kredittkortet for deg.

Hvordan du bruker kortet

Skal du finne det beste kredittkortet for deg må du første tenke på hvordan du skal bruke kortet. Om du vet at du alltid betaler tilbake innen den rentefrie perioden, trenger du ikke bry deg om renten. Da trenger du kun se på fordeler som bonuser og rabatter. Om du derimot ikke betaler tilbake i tide vil renten være avgjørende for hvilket kort du skal velge. Lav rente betyr lavere regninger og enklere nedbetaling. Du bør også velge et kort med en lavere kredittgrense, slik at du ikke risikerer å bygge opp mer gjeld enn du klarer å betjene.

Bruksområde

Skal du handle på nettet, betale for reiser eller kjøpe drivstoff. Mange kredittkort kommer med fordeler som rabatter, bonuspoeng eller forsikringer. Hvis du vet at du i hovedsak skal betale reiser, bør du se etter et kort med reiseforsikring og bonuspoeng på fly og hotell. Om du skal shoppe bør du finne et kort med gode rabatter og cashback-ordninger. Om du skal kjøpe drivstoff finnes det kort som gir deg rabatter på drivstoff. 

Gebyrer på kredittkort

Selv om du betaler regninger i tide, er kredittkort sjelden helt gratis å bruke. Hva som er gratis og hva banken tar gebyrer for, varierer fra kort til kort. Du bør derfor vite hva du skal bruke kortet til, og om du skal bruke det i det hele tatt. Noen kredittkort er helt gratis å eie, men tar gebyrer ved bruk. Andre kort har gebyrer om du ikke bruker det. Noen tar høye gebyrer på kontantuttak, andre tar gebyrer ved kjøp. 

Det beste kredittkortet for deg trenger ikke være det beste kredittkortet for andre. Ettersom de fleste kort har gebyrer på noen typer bruk, kan det være lurt å se på vilkårene til debetkortet før du velger kredittkort. Velg et kredittkort som gir deg andre fordeler enn du har på debetkortet. Da kan du til enhver tid bruke det kortet som gir deg best fordeler eller lavest utgifter i ulike situasjoner.

Personlig økonomi

I dag er det 3 av 10 nordmenn som er registrert med kredittgjeld. Et kredittkort kan gi økonomisk fleksibilitet, men vær obs på at gjelden raskt kan vokse og føles ukontrollerbar. Dersom du allerede har kredittkortgjeld på et eller flere kort bør du samle denne gjelden. Du bør enten ha gjelden på det kredittkortet som har lavest rente eller se om du kan refinansiere gjelden med et lån som har bedre betingelser.