Kredittkort med lavest rente

Kredittkort med lavest rente

Har du rett kredittkort til ditt bruk? Kredittkort har forskjellige renter, og å finne et kredittkort med lav rente kan være bra for noen. Men hvilken type kort du trenger, varierer etter hva du skal benytte det til.
Kredittkort Artikler Kredittkort med lavest rente

Et kredittkort kan være både praktisk og ikke minst gi deg en trygghet når du for eksempel skal handle på nett eller i utlandet. De kan gi deg fordeler som rabatter og cashback når du bruker det, og mange av kredittkortene gir deg også for eksempel reiseforsikring inkludert når du kjøper en reise med kortet. Et kredittkort kan med andre ord gi deg fleksibilitet i hverdagen.

Hva er det billigste kredittkortet?

Det er ingen grunn til å hoppe på det første og beste tilbudet når du skal velge kredittkort. Du er ikke nødt til å ha kredittkort i den samme banken som den du har lønnskonto og boliglån i, og står fritt til å søke om kredittkort hos andre tilbydere. Tvert imot kan det hende at det vil lønne seg for deg å velge et kredittkort fra en annen bank enn den du bruker til vanlig. Det kommer helt an på hva du skal benytte kortet til. 

For å finne det rimeligste alternativet når du skal ha et kredittkort, er det nemlig mye å hente på å tenke gjennom hvilke typer varer og tjenester du har behov for å bruke kortet til. Så bør du sammenligne ulike kredittkort for å se hvilke som matcher ditt behov best.

Skal du for eksempel hovedsakelig kjøpe flybilletter og reiser, finnes det kredittkort som er skreddersydd for nettopp dette. Disse gir deg fordeler og rabatter som gjør dem rimeligere å bruke til dette formålet enn andre. 

Sammenlign og se hvilket kredittkort som kan gi deg lavest rente

Smart bruk av kredittkort

Du bør bruke kredittkortet med omhu, og ha en plan for når og i hvilket tempo du planlegger å betale tilbake pengene du har brukt. Pengene du bruker når du betaler med et kredittkort er ikke dine, det er i prinsippet et lån, og de skal betales tilbake. Banken som har lånt deg pengene, eller gitt deg kreditten, tar seg betalt når du bruker kortet. I form av gebyrer og i form av renter på beløpet du har brukt. 

Rentefri kreditt på kredittkort

Enkelte kredittkort gir deg en rentefri periode på opptil 50 dager. Det betyr at du kan betale tilbake hele det utestående beløpet innen fristen, og slippe å betale renter. Da blir betaler du ingen renter på beløpet. Vet du at du har muligheten til å betale ned hele beløpet du har brukt, for eksempel ved å bruke feriepenger eller skattepenger, kan det med andre ord være bra å bruke kredittkortet til å betale. Særlig om du kan høste gevinster i form av cashback, rabatter eller reiseforsikring ved å betale med kredittkortet.

Bruker du ikke det tilgjengelige beløpet du har på kortet, altså den innvilgede kreditten du har, betaler du selvfølgelig ikke renter. Det kan likevel fortsatt påløpe gebyrer som årsavgift.

Om du velger å ikke betale tilbake hele det utestående beløpet når du får fakturaen fra kredittkortselskapet, vil det påløpe renter på den resterende summen. 

Velge kredittkortet med lavest rente

Tenker du å betale tilbake lånebeløpet over noen måneder, bør du vurdere å velge et kredittkort med lavest mulig rente. For å finne hvilket kredittkort som har lavest rente, er det flere ting du bør se på. Den reelle rentekostnaden kan nemlig være langt høyere enn den nominelle renten, altså den årlige renten på lånet. 

Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?

Du må legge til alle gebyrkostnadene for å finne ut hva den effektive renten er, altså hva det koster å bruke kredittkortet og ikke betale tilbake hele beløpet med det samme. Den effektive renten blir høyere jo flere gebyrer du må betale. Eksempler på slike gebyrer kan være årsavgift og fakturagebyr. 

Særlig viktig er det å være oppmerksom på kostnaden ved å ta ut penger i minibank, eller å overføre penger fra kredittkortet ditt til en annen konto. Da løper rentene fra den dagen du tar ut eller overfører pengene, og du får ikke noen rentefri periode. 

Det kan være stor variasjon i hvilke typer gebyrer som er knyttet til de ulike kredittkortene, derfor vil det alltid lønne seg seg å sammenligne kortene for å finne det som passer deg og ditt behov best. Selv om det i utgangspunktet finnes kredittkort som har lavere rente, kan det faktisk hende at du har mer bruk for et kort som gir deg andre fordeler, som gode rabatter på drivstoff eller lignende. 

Sammenlign og se hvilket kredittkort som kan gi deg lavest rente

Husk på dette når du skal finne kredittkort med lavest rente:

  • Sjekk den effektive renten på kredittkortet, slik at du kan sammenligne den faktiske kostnaden.
  • Husk at det ikke alltid er kortet med lavest rente som passer ditt behov best, det kan være andre fordeler som betyr mer. Som rabatter, forsikring eller cashback.
  • Enkelte kredittkort gir deg en rentefri periode på inntil 60 dager, så lenge du betaler tilbake hele det utestående beløpet innen betalingsfristen. Tar du ut penger med kredittkortet, vil det påløpe renter fra første dag.