Kredittkort Instapay

Instapay Mastercard

Instabank tilbyr et kredittkort de kaller Instapay, som kan vise seg å lønne seg for deg – blant annet om du ønsker å betale ned kredittregningen din litt og litt. Her får du vite fordelene og ulempene ved Instapay-kortet, og om det passer for deg.
Kredittkort Artikler Instapay Mastercard

Dette er Instapay – et Mastercard med lav rente

Instabanks kredittkort Instapay tilbyr kundene sine en av markedets laveste renter. De fleste andre kredittkort har en rente på mellom 22 og 24 prosent – Instapay-kunder blir til sammenligning tilbudt en rente på 18,3 prosent. Du betaler heller ingenting i etableringsgebyr eller årsavgift, og varekjøp i inn- og utland er gratis.

Bør du velge et kredittkort med lavere rente?

Det er slett ikke noen enkel sak å velge riktig kredittkort. Mulighetene er mange og forskjellene er store. Bonusordningene varierer, rentene varierer, og de rentefrie periodene varierer i lengde. Hvis du bruker kredittkortet mye og gjerne betaler ned kredittgjelden litt og litt, heller enn å betale hele beløpet på én gang, kan du spare mye på å velge Instapay.

Hvordan fungerer Instapay?

Instapay fungerer som et helt vanlig kredittkort, bortsett fra at du ikke har noen rentefri periode, men til gjengjeld langt lavere renter. Du kan bruke kortet over hele verden – på alle utsalgssteder, nettbutikker og minibanker som aksepterer Mastercard. Du kan holde full oversikt over saldo, transaksjoner og forfallsdatoer ved å logge inn i din private nettbank på instabank.no. Som med tradisjonelle kredittkort får du en faktura hver måned der du kan velge å betale enten hele beløpet, minimumsbeløpet eller en mellomting. 

Hvordan skiller Instapay seg fra andre kredittkort?

Den viktigste forskjellen på Instapay og mer tradisjonelle kredittkort er den lave renten. Men grunnen til at Instabank kan tilby så lav rente er at de har nedprioritert den rentefrie perioden, for å kunne tilby kunden et jevnt over lavere priset kredittkort. 

Hvis du pleier å betale ned hele kredittkortregningen din før forfallsdato, og før rentene begynner å løpe, er du nok best tjent med å velge et tradisjonelt kredittkort. Men om du derimot har for vane å betale ned regningen din over tid, kan det lønne seg for deg å bytte til Instapay Mastercard. Mange kredittkort kommer også med forsikringer – det anbefaler også Instapay at du kjøper hos dem slik at du handler trygt.

Fordeler med Instapay Mastercard

  • Instapay har blant de laveste rentene på markedet, og er det beste kortet for deg som vanligvis betaler ned kredittkortregningen din over tid.

  • Hvis søknaden din blir godkjent kan du få opptil 100 000 kroner i kreditt.

  • Du kan søke om kortet på nett, og vil få svar umiddelbart.

  • Du får gode rabatter hver måned uten at du trenger å gjøre noe. Rabatten trekkes automatisk når du gjennomfører kjøpet. Du vil få mange muligheter til å spare penger i løpet av året. Hver måned får du 5 prosent rabatt på alle kjøp du gjennomfører med Instapay innenfor en forhåndsbestemt kategori butikker – for eksempel klær, interiør, hvitevarer eller byggevarer. 

  • Du kan betale ved å «tappe».

  • På instabank.no kan du holde full oversikt over transaksjoner, kreditt, regninger og forfall.

  • Du kan betale med kortet kostnadsfritt i hele verden, og bruke alle minibanker og utsalgssteder som tar Mastercard.

  • Du blir tilbudt eksklusive rabatter og tilbud når du er Instabank-kunde og betaler med Instapay.

  • Instapays kundeservice er tilgjengelig for deg på telefon eller e-post dersom du har spørsmål eller trenger hjelp.

Finn ut hvilket kredittkort som passer deg besst her.

Passer Instapay for deg?

Instapay passer for deg som heller vil ha et kredittkort med lavere rente, enn et kredittkort med en rentefri periode. Det gir deg større fleksibilitet, slik at du kan bruke kortet slik det passer deg uten at det blir veldig dyrt. Hvis du bruker et tradisjonelt kredittkort på samme måte kan rentekostnadene bli langt høyere. Den åpenbare fordelen er altså den lavere renten – ved nedbetaling over tid vil du kunne spare mye.

I tillegg er Instapay et smart kort for deg som foretrekker digitale løsninger og å styre økonomien din over nett. Instabank er nemlig en heldigital bank. Det gjør det enkelt og raskt å søke om lån eller kredittkort. Søknader behandles raskt og automatisk der det er mulig, med muligheter for personlig kundeservice om det skulle bli nødvendig. 

Instapay passer også for deg som ikke har opparbeidet deg en stor sparekonto enda, men som likevel ser behovet for en økonomisk buffer. Hvis vaskemaskinen, en PC eller bilen en dag trenger reparasjon, og du ikke har en buffer, kan det være veldig greit å ha et kredittkort med lav rente i bakhånd. 

Du kan også spare penger på store innkjøp. Hvis spisebordet du har drømt om er på tilbud og du ikke har spart opp beløpet, og heller ikke kan betale ned hele kredittkortregningen neste måned, lønner det seg med et kredittkort med lav rente slik at du faktisk sparer på å kjøpe bordet på tilbud, istedenfor å måtte bruke pengene du sparte på høye rentekostnader.