Kredittkort Artikler Credits Gold Kredittkort

Dette er et forholdsvis enkelt kredittkort som passer godt for den vanlige mannen i gata, uten kompliserte bonussystemer og rabattprogrammer man kanskje uansett aldri bruker. Kortet tilbyr gebyrfri bruk, samt en forholdsvis gunstig effektiv rente.

Credits VISA-kortet fra BB Bank er et forholdsvis enkelt kredittkort, men siden det er hundre prosent gebyrfritt er det godt egnet for den som bruker kredittkortet hyppig. Også når det kommer til uttak av kontanter i minibank, så koster ikke dette noe ekstra med Credits VISA. Dette er gjerne tilfellet med andre kredittkort, der gebyrene kan ligge på flere hundre kroner når man tar ut kontanter. Kredittkortet har også noen andre fordeler, som vi nå skal se nærmere på.

Fordeler med Credits VISA kredittkort

Credits VISA-kredittkortet fra BB Bank har ikke like mange fordeler som man ofte kan finne hos en rekke andre aktører i markedet. Det florerer ikke av rabatter, bonuser, lounge-tilganger og bonusopptjening, men Credits Gold har likevel en rekke fordeler som kan gjøre det til et godt valg for den som ønsker seg et helt enkelt og rimelig kredittkort. Credits VISA har ikke reiseforsikring inkludert, men dersom man “oppgraderer” til et Credits VISA Gold så vil man få en slik forsikring inkludert i kredittkortet.

Gebyrfri bruk inn- og utland

Vi nordmenn betaler sjeldent gebyrer for å betale med et vanlig bankkort i butikken, og det samme gjelder for de fleste kredittkort her hjemme. Men enkelte har nok opplevd å ha måtte betale et kredittkortgebyr når de skal bestille flybilletter, for eksempel med flyselskapet Norwegian. Dette er et gebyr som selskapet selv tar, så det vil man måtte betale uavhengig av hvilket kredittkort man betaler med. Men den store fordelen med Credits VISA er at de «vanlige» kredittkortgebyrene er ikke-eksisterende.

Det betyr for eksempel at du kan gjøre uttak av kontanter i minibank uten å betale noe ekstra for det. Vanligvis må man regne med å betale en prosentvis sum av uttaksbeløpet i gebyr når man tar ut kontanter med kredittkort, men med Credits VISA er dette altså helt kostnadsfritt. Dette gjelder både for uttak av kontanter i Norge og utlandet for øvrig. Skaffer man seg et Credits VISA Gold, så vil man også få reiseforsikring inkludert i kortet. Følgelig kan dette være et meget gunstig kredittkort å ha med seg når man ferierer utenlands.

At kortet er gebyrfritt betyr også at du ikke betaler noe årsgebyr for å eie kortet. Betaler du tilbake det du har brukt innen den rentefrie perioden har løpt ut, så vil du kunne bruke ditt Credits VISA helt uten ekstra kostnader. Vi gjør dog oppmerksom på at banken i det aktuelle landet uansett kan velge å legge til gebyrer på uttak av kontanter, men dette må man i så fall betale uavhengig av hvilket kredittkort man benytter for selve kontantuttaket.

Gunstig effektiv rente

Siden Credits VISA ikke har noe omfattende rabattprogram eller andre fordeler som er ansatt som «vanlige» i kredittkortbransjen, så har BB Bank fokusert på å gjøre de grunnleggende funksjonene med kredittkortene så gode som mulige. I tillegg til gebyrfri bruk betyr det blant annet at du kan få et kredittkort med en ganske så konkurransedyktig rente. I skrivende stund ligger effektiv rente på 21,82% prosent for Credits VISA. Dette er ganske bra dersom man sammenligner med tilsvarende kredittkort i det norske markedet. Med en såpass gunstig rente kan det være rom for delbetaling over lengre perioder, dersom man ikke har muligheten til å betale ned hele det utestående beløpet innen forfallsdatoen den påfølgende måneden.

Kredittgrense og rentefri kreditt

Mange bruker kredittkort når de skal gjøre større innkjøp, for eksempel ved oppussing hjemme eller ved betaling av ferie. Da kan det være greit å ha høy kredittgrense, slik at man har nok penger tilgjengelig for å gjøre større utlegg. Med VISA Credits kan du søke om en kredittgrense på inntil 100 000 kroner. Den rentefrie nedbetalingsperioden er på inntil 43 dager. Enkelt forklart betyr det du ikke betaler renter for det du har handlet for i juli, dersom du betaler tilbake hele det utestående beløpet innen den 13. august.

Oppsummert

VISA Credits kredittkort fra BB Bank kan ikke tilby noe omfattende rabattprogram eller en cashback-ordning slik mange andre tilbydere gjør, men dette er allikevel et helt kurrant kredittkort for “den vanlige mannen i gata”. Med gebyrfri bruk og uttak av kontanter i minibank uten ekstra kostnad, kan dette være et bra kort å ha med seg på reise utenlands. Kortet har dessuten en ganske så konkurransedyktig rente, som gjør at dette er et godt valg for deg som ønsker å ha et gunstig (men enkelt) kredittkort i lommeboka.