Betale med kredittkort?

Betale med kredittkort? Ha dette i bakhodet

Når du bruker kredittkort låner du i praksis penger fra banken. Betaler du alt du skylder ved forfall, trenger du ikke å betale renter på lånebeløpet. Bruker du kredittkortet smart kan du derfor unngå rentekostnader. Samtidig kan du motta fordeler.
Kredittkort Artikler Betale med kredittkort? Ha dette i bakhodet

Her ser vi nærmere på hvordan du kan betale med kredittkort på en smart måte. 

Du kan betale med kredittkort uten rentekostnader

Mange kredittkort gir mulighet for rentefri betalingsutsettelse. Om det lånte beløpet tilbakebetales i sin helhet innenfor denne perioden, slipper du rentekostnadene. Så, når må man betale kredittkort dersom man vil unngå renter? 

Vanligvis er den rentefrie perioden på opptil 45 dager. Du trenger da ikke å betale mer enn du hadde gjort uansett. Når du betaler med kredittkort er det derfor alltid en fordel å forsikre seg om at man kan betale tilbake beløpet relativt raskt.

Lendos forbrukerøkonom Sharon Lavie sier følgende:

– Husk på at rentene og gebyrene på kredittkort gjerne er høyere enn på andre lån når de først begynner å løpe. Du bør derfor være oppmerksom på å betale kredittkortregningen i tide.
Sharon Lavie
Forbrukerøkonom

Fordeler ved å betale med kredittkort

Selv om kredittkort potensielt kan være dyrt å ta i bruk, kan de også by på en rekke fordeler. Du har for eksempel tilgang til penger om uforutsette kostnader skulle dukke opp, noe som kan være økonomisk betryggende.

I tillegg til dette kan kredittkort by på en rekke fordeler. Hvilke fordeler som er inkludert, kan variere fra kredittkort til kredittkort. Her er noen eksempler.

1. Sikkerhet ved netthandel

Kredittkort blir ofte ansett som den tryggeste betalingsløsningen på nett. Det å betale med kredittkort framfor vanlig kort kan nemlig by på ekstra sikkerhet. 

Det kan være at det oppstår en feil med ordren din, eller at kjøpesummen ikke samsvarer med det du trodde. Med kredittkortfinansiering trenger du som regel ikke å betale varen du har bestilt før den er mottatt og kontrollert.

Skulle du bli utsatt for svindel eller oppleve at nettbutikken går konkurs, har du også flere rettigheter om du betalte med kredittkort fremfor vanlig debetkort. Vil ikke nettbutikken for eksempel hjelpe deg, kan du da ta kontakt med kortutgiver av kredittkortet ditt, som kan hjelpe deg å få tilbake pengene.

2. Bonuser og rabatter

Om du velger å betale med kredittkort kan du også få tilgang på bonuser. Ulike kredittkort kan by på ulike fordelsprogrammer og bonuser. Velg derfor et kort som er tilpasset dine kjøpsvaner.

Her er noen av fordelene man kan oppleve å få:

  • Rabatter ved kjøp i spesifikke butikker
  • Cashback og oppsamling av bonuspoeng – for eksempel ved kjøp av drivstoff eller flybilletter

3. Reisefordeler

Når du skal reise kan det være smart å betale med kredittkort. Mange kredittkort har nemlig avbestillings- og/eller reiseforsikring inkludert. Som regel må minst 50 % av reisekostnadene dekkes med kredittkortet for at forsikringen skal gjelde.

Er forsikring inkludert, trenger du ikke å tegne ekstra reiseforsikring utenom. På den måten kan du spare deg for ekstrakostnader. Dette kan være fint på kortere reiser, men husk at om du skal på lengre reiser, gjerne utenlands, bør du ha en ordentlig reiseforsikring.

Viktig å tenke over ved kredittkortbruk

Det beste du kan gjøre er å ikke ta opp mer kreditt enn du kan håndtere. Du bør alltid ha en plan for tilbakebetaling når du bruker kredittkortet, og en god hovedregel bør være å betale tilbake ved første forfall slik at du slipper å betale renter.

Hvordan betale faktura med kredittkort?

Du kan betale alle typer regninger med kredittkortet, og fakturaen den betales på samme måte som vanlig. Dette gjelder uansett om det er en regning med KID eller om det er med melding. Du må imidlertid ha tilgjengelig kreditt på kortet for å kunne gjøre dette. Kredittkortet stiller penger til disposisjon, slik at du kan betale for ting uten å belaste din egen bankkonto. 

På fakturaen du senere får på kredittkortet, vil regningen vises som en egen transaksjon.  

Finn et kredittkort som er mest mulig gunstig for deg

Vurderer du å betale med kredittkort? Det er lurt å sammenligne ulike kredittkort og finne det kortet som er mest mulig gunstig for deg og dine forbruksvaner. Her kan det være smart å innhente tilbud fra flere ulike banker, slik at du kan velge kortet med de beste fordelene og de beste rentevilkårene.

Gjennom oss kan du søke om flere kredittkort med kun én søknad, og enkelt sammenligne eventuelle tilbud du mottar. Få oversikten du trenger, her!  

Ofte stilte spørsmål om kredittkorrt

Når er det smart å bruke kredittkort?

Hvilke fordeler har kredittkort?