365Privat Mastercard

365Privat Mastercard Danske Bank

Det finnes et gunstig kredittkort som reduserer kostnaden hver gang du fyller bensin eller diesel. Det heter 365 MasterCard og tilbys av Danske Bank!
Kredittkort Artikler 365Privat Mastercard Danske Bank

Bruker et vanlig bankkort når du betaler for drivstoffet? Da går du potensielt glipp av en innsparing på flere tusen kroner årlig sammenlignet med dersom du betaler med et kredittkort som har bonusordning. 365 Mastercard er et slikt kredittkort, ofte bare kalt «bensinkort» på folkemunne. Ordningen er like enkel som den er god – så lenge du betaler med det respektive kredittkortet når du fyller diesel eller bensin på en bensinstasjon (over hele verden), så vil du få tilbakebetalt en «drivstoffbonus» i form av kroner og ører. Ved høyeste pumpepris på riktig bensinstasjon kan du spare nesten én krone per liter bensin du fyller tanken med!

365Privat Mastercard fra Danske Bank har også en rekke bonuser, fordeler og rabatter som du automatisk får tilgang til når du eier kortet. Det koster ikke noe å være eier av dette kredittkortet, så du kan fint ha det på innerlomma kun for å utnytte de ulike rabattavtalene og bonusene du får gjennom bonusprogrammet Danske Bank Reward. I tillegg til rabatter i norske butikker og nettbutikker, får du også 10% rabatt på alle leiebiler hos Hertz, samt ekstra gunstige priser på strømavtale hos Ustekveikja Energi.

Spar penger på drivstoff – få rabatt med kredittkortet

Den fremste årsaken til å eie et 365 kredittkort er nok den særdeles gode drivstoffbonusen som kredittkortet kan by på. Bonusen er såpass god at blant andre økonominettstedet E24 tidligere har anbefalt kredittkortet som et av de beste «bensinkortene» på markedet. Men hvor mye kan du egentlig spare på å fylle tanken med et 365 kredittkort – og ikke minst, hvordan gjør man det? 

Alt du behøver å gjøre for å få bonusen er å fylle bensin eller diesel på en bensinstasjon, og betale med det respektive kredittkortet. Bonusen vil automatisk godskrives din konto hos Danske Bank, og kan senere tas ut i kontanter. Du får bonus hos alle bensinstasjonskjeder over hele verden, forutsatt at de er registrert hos MasterCard med riktig bransjekode.

 

For å få maksimalt ut av drivstoffbonusen bør du fylle hos Esso. «Vilkårene» for drivstoffrabatt med 365 kredittkort er nemlig som følger:

Fyller du hos Esso, så får du 3,65% av pumpeprisen i rabatt, pluss ytterligere 34 øre i fast rabatt. Med en gjennomsnittlig pumpepris på 16 kroner per liter bensin vil du spare hele 92 øre/literen ved tanking hos Esso!

Fyller du hos en annen bensinstasjonskjede, så vil du få 2% cashback på tankingen. Denne bonusen er altså betraktelig dårligere og vil «kun» utgjøre 32 øre per liter.

Med andre ord lønner det seg å fylle tanken hos Esso, i alle fall dersom man ønsker å spare mest mulig penger med et 365 kredittkort fra Danske Bank. Har dere to biler i husholdningen som kjører gjennomsnittlige 15 000 kilometer hvert år, med et forbruk på 0,75 liter per kjørte mil, vil regnestykket og total årlig innsparing se slik ut:

(30 000 km * 0,075 liter bensin) * 0,92 øre = 2070 kroner spart! *

Forutsatt at man fylte hver liter bensin hos Esso, med en gjennomsnittlig pumpepris på 16 kroner per liter.

Ser vi på regnestykket ovenfor, så er det tydelig at det vil lønne seg å bytte ut bankkortet med et kredittkort fra 365, om enn bare for å ha kredittkortet liggende i bilen til å betale for tankingen med. Det er også verdt å nevne at kortets «cashback»-ordning, altså drivstoffbonusen på 3,65%, har en maksgrense på 2000 sparte kroner hvert år. Heldigvis omfattes ikke den faste drivstoffrabatten (32 øre literen hos Esso) av denne grensen, slik at du kan fortsette å utnytte denne bonusen selv om du skulle passere den årlige sparegrensen.

Flere fordeler gjennom rabattprogram

Danske Bank har et fordelsprogram med navnet «Reward», som du får tilgang til når du er eier av et 365Privat kredittkort. Her florerer det av gode tilbud for deg som er glad i shopping, med rabatter på alt fra gullsmeder til klesbutikker på nett og seilaser hos Stena Line. I tillegg kan du også få rabatter hos en del norske restauranter, så det kan helt klart være verdt å skaffe seg et 365 kredittkort bare for å få tilgang til Danske Bank Reward. Foruten om disse rabattene, så får man også den tidligere nevnte rabatten på leiebil hos Hertz, samt rabatter på strømavtaler og forsikringer.

Hvem passer 365Privat Mastercard for?

365Privat kredittkort er helt klart mest egnet for de som har egen bil, og da primært en diesel- eller bensinbil, ettersom det ikke er noen spesielle bonuser å hente med dette kredittkortet for el-bilister. Det er nemlig den særdeles gode drivstoffrabatten som gjør 365Privat Mastercard til et meget konkurransedyktig kredittkort, og som også kanskje er det beste i sin sjanger. 

Fyller du tanken konsekvent hos Esso kan det være mange kroner å spare med dette kredittkortet hver eneste måned. Rabattprogrammet Danske Bank Reward kan også trekkes frem som en fordel med sine mange rabatter innen shopping, men utenom dette så er ikke dette et kredittkort som er særlig anbefalt for “den vanlige mannen i gata”. Dette fordi kredittkortet har ganske lav kredittgrense, ingen reiseforsikring inkludert og en relativt høy effektiv rente. Vår anbefaling er derfor at du bruker dette kortet som et «bensinkort» eller «drivstoffkort».

Uegnede bruksområder for kredittkortet

Til slutt kan vi også nevne noen ulemper og uegnede bruksområder for 365 kredittkort. Blant annet så vil det koste deg dyrt dersom du skal gjøre uttak av kontanter i minibank (40 kroner pluss 2% av uttaksbeløpet), samtidig som gebyret for nødkort er på hele 850 kroner. Kortet har heller ikke reiseforsikring inkludert, så det kan være like greit å la kortet ligge hjemme når man reiser utenlands – med mindre man skal leie bil og dermed fylle drivstoff. Den høyeste kredittgrensen man får på kredittkortet er 50 000 kroner, noe som er ganske lavt sammenlignet hva andre kredittkorttilbydere tilbyr. Dette gjør at kortet kan være uegnet ved større innkjøp i forbindelse med oppussing eller lignende. Da anbefaler vi heller at du benytter et kredittkort som gir cashback på alle kjøp.