Hvilket forbrukslån er best?

Hvilket forbrukslån er best?

Det er mange lånetilbydere der ute som påstår å kunne tilby deg det beste forbrukslånet, og flere nettsteder kårer med jevne mellomrom hvilke forbrukslån som er best i test.

Likevel er det ikke så enkelt. Det lånet som kanskje er best for noen, er ikke nødvendigvis det beste for andre. Derfor kan det være lurt å vite hva man bør se etter når man er på jakt etter et forbrukslån.

Betyr best i test lavest rente?

Vær obs på at renten som vises i reklamen ikke nødvendigvis vil være renten du blir tilbudt. Renten på lånet vil være individuell og varierer derfor fra person til person. Hvilken rente du blir tilbudt avhenger av en rekke faktorer, som inntekten din, eventuell annen gjeld du har fra før, og nedbetalingstiden du ønsker på lånet. Har du en god og ryddig økonomi, får du lavere rente på lånet.

Det er også viktig å huske på at rentesatsen du ser på nettsider for forbrukslån som oftest viser nominell rente, mens den du egentlig skal forholde deg til er den effektive renten. Forskjellen er at den nominelle renten kun er selve renten på lånet, mens den effektive renten også inkluderer alle kostnader og gebyrer.

Ikke stol blindt på tester

Best i test-sidene bør tas med en klype salt, da det ofte er bankene selv som står bak og dermed gir høyest terningkast til sine egne lån. En nettside du derimot trygt kan stole på er Finansportalen.no, som ligger under Forbrukerrådet.

Denne siden har ingen bindinger til banker eller kommersielle aktører.

Hjelp til å sammenligne forbrukslån

Lendo er en gratis sammenligningstjeneste for forbrukslån. Via Lendo kan du med én felles søknad søke om lån fra 10 000 – 500 000 kroner i en rekke ulike banker samtidig. Tilbake får du en oversiktlig liste over de bankene som ønsker å tilby deg et lån. Alle lånetilbudene er helt uforpliktende, så du binder deg ikke til noe før du eventuelt signerer lånepapirene med BankID.

Når du søker via Lendo er du garantert å få de samme vilkår og betingelser som du ville fått ved å henvende deg til hver enkelt bank direkte. Du har også muligheten til veiledning med å plukke ut det lånet som passer best for deg og din økonomi.

Søk om lån her