Forsikring bil

Hva slags forsikring må alle biler ha?

Planlegger du å kjøpe bil, og er usikker på hvilken type forsikring du trenger? Det sier kanskje seg selv at forsikring er lurt, og spesielt på dyrere eiendeler som biler. Men med så mange ulike typer bilforsikringer, er det ikke alltid så enkelt å vite hva man bør velge.
Billån Artikler Hva slags forsikring må alle biler ha?

Er du tidlig i research-fasen, og har ikke kjøpt deg bil enda? Det å kjøpe bruktbil, kan ofte være et smart valg økonomisk.

Ulike bilforsikringer

Hvilke forsikringer du velger er minst like viktig som hvilken bil du velger å kjøpe eller det å sikre seg et billig billån. Vi skal gi deg en rask oversikt over tre aktuelle forsikringsløsninger. 

Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikring er den mest grunnleggende bilforsikringen og en nødvendighet for alle bileiere. Alle bileiere som har en bil i bruk, er i henhold til bilansvarsloven pliktige i å ha ansvarsforsikring. Denne dekker bilansvar, fører- og passasjerulykker, samt rettshjelp. 

Om så du ikke har den sterkeste økonomien, så er denne type forsikring den man bør prioritere. 

Denne forsikringen er også lovpålagt for el-sparkesykler.

Delkasko

Delkasko, også kalt minikasko, dekker flere områder enn ansvarsforsikringen. Forsikringen er i motsetning til ansvarsforsikring frivillig. Foruten det som allerede er nevnt, dekker delkasko følgende:

 • Bilnøkler ved tyveri 
 • Veihjelp 
 • Biltyveri 
 • Tyveri av ladekabler 
 • Glasskader 
 • Fastmontert tilleggsutstyr 
 • Tyveri av løsøre 
 • Brannskader 

Delkasko er et godt alternativ for de som ligger mer midt på treet, økonomisk sett. Dersom bilen din ikke er verdt mye og/eller er eldre, er delkasko særlig aktuelt. Forsikringen dekker en rekke situasjoner og uhell, og vil bidra til å gjøre reisen tryggere når du kjører. 

Kaskoforsikring

Kaskoforsikring dekker enda flere uhell og skadetilfeller enn delkasko, og kan velges frivillig. I tillegg til alt det ansvar- og delkaskoforsikring dekker, gir kasko deg enda mer sikkerhet dersom større uhell skulle inntruffet. Her er noen eksempler:

 • Feilfylling av drivstoff 
 • Skader på egen bil 
 • Hærverk 
 • Erstatning av startleie ved totalskade på leaset bil 
 • Ny bil ved totalskade 

Denne forsikringen er et godt valg hvis din personlige økonomi tillater det, og benyttes ofte på nyere biler.

Kasko pluss

Kasko pluss omtales gjerne som en «superforsikring», da den gir deg både kaskodekning, dekning for motorskader og rett på leiebil dersom bilen din skulle skades. Denne forsikringen passer best for deg med nyere bil og god økonomi.

Velg en bilforsikring tilpasset ditt behov

Når du skal velge bilforsikring er det lurt å tenke over både bilens alder og verdi, så vel som din økonomiske situasjon. Som regel er det krav om at du som et minimum har ansvarsforsikring. 

Ulykker kan skje når du minst forventer det, og mye er utenfor din kontroll. Dessverre kan det få store økonomiske konsekvenser der en forsikring kan minske den økonomiske skaden og gi ekstra trygghet i hverdagen. 

Viktige valg

Hvor enn du er i fasen av bilkjøp og forsikringer, er research noe av det viktigste du kan gjøre. Et dumt valg mange gjør, er å ta det første og beste de finner. Da viser det seg ofte at valget ikke var så lurt økonomisk sett. 

Hvis du trenger lån til å kjøpe bil, er det best å kunne sammenligne lånetilbud, slik at lommeboken din får den sikkerheten du trenger. Vi hjelper deg med å finne lånet som er mest gunstig for deg.

–Som forbruker er det uvurderlig å kunne sammenligne mange banker og alltid kunne velge det beste tilbudet med bare en enkel søknad. Du kan spare tid, og det kan redusere kostnadene dine, sier Sharon.

Vi hjelper deg selvfølgelig også med å finne markedets beste billån for deg. Søk billån hos flere banker i dag, og velg det lånetilbudet som passer for deg! 

Ofte stilte spørsmål om billån

Hva er en "grønn" bil?

Hvor mye gjeld har jeg?