Hvordan tjener lendo penger

Hvordan tjener Lendo egentlig penger?

Lendo sitt fremste mål er å sikre at du får de beste mulige vilkårene når du skal refinansiere smålån og kredittkort eller skal ta opp et kortsiktig lån – og tjenesten er helt gratis for deg som forbruker.
Personlig økonomi Artikler Hvordan tjener Lendo egentlig penger?

Når du skal samle smålån eller kreditter, lønner det seg å sammenligne flere tilbydere for å sikre at du får de beste mulige vilkårene. For at du skal slippe å hente inn alle de ulike tilbudene selv, gjør Lendo denne jobben for deg ved hjelp av opplysningene du oppgir i en enkel søknad på nettsiden vår. Vi innhenter tilbud fra flere ulike banker, og du kan i ro og mak velge det tilbudet som passer deg best.

Dermed konkurrerer bankene gjennom oss om å gi kundene det beste tilbudet og vi får betalt fra banken når en kunde velger deres tilbud. Dermed får vi en liten del av bankens kake og det koster deg ingenting. Du får til gjengjeld mulighet til å velge mellom så mange gode tilbud som mulig. 

Ønsker åpenhet rundt lån

Bransjen for forbrukslån har hatt et frynsete rykte, og det har vært mange mer eller mindre seriøse aktører på banen. Lendo ønsker derfor tiltak som det nye gjeldsregisteret velkommen, slik forbruker lettere kan få oversikt og at bankene lettere kan sikre at låntakerne ikke låner over evne. Administrerende direktør i Lendo, Kristoffer Gallefoss, tror åpenhet er nøkkelen til en ryddig lånebransje.

– Det har de siste årene vært mange ulike aktører som har reklamert for forbrukslån. Alt fra tradisjonelle banker til såkalt affiliate-markedsførere. Som forbruker har det vært vanskelig å vite om du er i kontakt med en selger eller en sammenligningstjeneste. Hos Lendo kan du være trygg på at vi er en transparent sammenligningstjeneste. Det betyr at vi gir alle bankene samme informasjon om deg og at du får se alle lånetilbudene vi mottar for deg, forteller han. 

Han mener at det at Lendo får betalt når noen får utbetalt et lån, ikke er uforenlig med at de jobber for forbrukerens beste.

– Vi jobber hardt for å få folk til å forstå verdien av å sammenligne flere lånetilbud. Det betyr at vi gjør en markedsføringsjobb som bankene er villige til å betale for. For bankene er det forutsigbart siden de bare betaler hver gang en lånekunde får utbetalt et lån istedenfor å bruke penger på en TV-reklame uten å effekten av pengebruken. Forbruker får lånet hen er ute etter, banken får kunden og vi får betalt. Da skal alle være fornøyde.

 Vi tjener ingen penger dersom kunden bestemmer seg for å ikke ta opp et lån likevel, og vi kommer aldri med råd om hvilket lånetilbud kunden eventuelt skal takke ja til. Vårt mål er å sørge for at kundene har flere ulike tilbud å velge mellom, så de selv kan ta et informert valg, sier han. 

Gallefoss sier at det er en direkte sammenheng mellom den jobben de gjør og hvor mye penger Lendo tjener.

– Når kundene våre får tilbud om gode lånevilkår og er fornøyd med våre tjenester, får vi flere kunder. Da tjener vi også penger. Det er faktisk så enkelt, forteller han.

– Når kundene våre får tilbud om gode lånevilkår og er fornøyd med våre tjenester, får vi flere kunder. Da tjener vi også penger. Det er faktisk så enkelt
Kristoffer Gallefoss
Adminsitrerende direktør - Lendo

Ingen «oppsøkende virksomhet»

Lendo baserer sin forretningsmodell på at kundene selv oppsøker nettsiden og benytter seg av deres tjenester der, eller at de tar kontakt med en av deres kundebehandlere på telefon. De sender ikke ut e-poster, og driver heller ikke med telefonsalg. Lendo er eid av Schibsted, og har avdelinger ikke bare i Norge, men også i Sverige, Danmark, Finland, Østerrike og Polen. Kristoffer Gallefoss er sikker på at den kompetansen Lendo besitter, kommer kundene til gode. 

– Fordi vi har et solid selskap i ryggen, trenger vi ikke å inngå kompromiss på noe, og kan konsentrere oss om å sikre kundene våre de aller beste tilbudene på den enklest mulige måten. Det tror vi kundene våre merker, sier han. 

Les mer om Lendo her