Om Schibsted

Lendo er en del av Schibsted

Schibsted  er selskapet som står bak Lendo. Schibsted-konsernet er ikke bare det største mediehuset i Norge, men i hele Norden. Selskapet eier blant annet landets desidert største nettside – VG Nett. I tillegg er mediebedriften eier av andre, store norske mediehus, inkludert Bergens Tidende og Aftenposten. Ser man mot utlandet så er Svenska Dagbladet også eid av Schibsted, noe globale markedsplasser på nett som Blocket.se og FINN.no også er.

Lendo eies av datterselskapet Schibsted Vekst AS. Majoriteten av de 5000 ansatte i Schibsted jobber i Norge og Norden. 

Selskaper i Schibsted

FINN

Du har helt sikkert hørt om FINN.no? Markedsplassen er den største i Norge, og gjør det enkelt både for selger og kjøper enten det dreier seg om salg av bolig, bil eller noe gammelt skrot fra garasjen. FINN er i stadig vekst, og har de seneste årene utvidet med nye konsepter som FINN Shopping – hvor det kun selges nye produkter – samt FINN Småjobber. FINN er heleid av Schibsted.

VG

VG.no er Norges desidert største nettsted, med over 2 millioner besøkende hver eneste dag. VG satser på en kombinasjon av stoff innenfor underholdning, nyheter og mer dyptgående journalistikk. De siste årene har også VG utvidet horisonten med flere nye konsepter på nett. Her kan vi nevne Godt.no, som er selskapets eget nettsted for matinteresserte. Nylig kjøpte VG et av landets eldste nettsteder for teknologi – Tek.no, mens nettstedet Minmote.no har vært et satsingsområde på motefronten i lengre tid. VG eier også landets største nettsted for økonominyheter. Det heter E24.no og besøkes av flere titalls tusener av nordmenn hver eneste dag.

Bergens Tidende

Bergens Tidende er den største mediebedriften på Vestlandet, og selskapet eies av Schibsted. Kombinerer man papiravisen og nettavisen til Bergens Tidende – eller BT som mediehuset også omtales som – så når selskapet ut til intet mindre enn 70% av den voksne befolkningen i Bergen og omegn.

Aftenposten

Schibsted eier ikke bare landets største nettavis, men også den eldste avisen i Norge. Aftenposten ble etablert så langt tilbake som i 1860, og het den gang Christiania Adresseblad. Allerede i 1861 ble avisen omdøpt til Aftenposten, som dekker nyheter både innen- og utenriks, med spesielt fokus på Oslo. I sistnevnte by har Aftenposten blant annet lansert Restaurantguiden, som er en omfattende guide til flere titalls spisesteder i hovedstaden.

Stavanger Aftenblad

Stavanger Aftenblad, som oftest bare Aftenbladet på folkemunne, er det største mediehuset i den sørlige delen av Vestlandet. Mediehuset ble etablert i 1893 og er i dag heleid av Schibsted.

Selskaper i Schibsted Vekst

Schibsted vekst (Schibsted Growth) er et investeringsselskap underlagt Schibsted. Selskapet har som formål å investere i gode ideer, folk og prosjekter. Schibsted Vekst investerer og kjøper opp selskaper både i Norge og Norden for øvrig.

KickBack

Siden du bruker Lendo, så vil du også like Schibsted-eide KickBack. KickBack er et fordelsprogram for netthandel hvor du får penger tilbake, eller cashback som det også kalles, i mer enn 300 norske og utenlandske nettbutikker. Det er helt gratis å bli medlem og KickBack betaler ut opptjent cashback rett til din bankkonto. Her er det mye å spare! KickBack har også ansvaret for VG Rabattkoder, Norges største nettside for rabattkoder, salg og gode deals.

Prisjakt.no

Som bruker av Lendo.no er du mest sannsynlig kliss lik oss – du liker å spare penger der det spares kan. Dette er prinsippet for Norges største tjeneste for prissammenligning, nemlig Prisjakt.no. Selskapet er heleid av Schibsted, og indekserer hver eneste dag flere millioner produkter på tvers av ulike butikker slik at du enkelt finner riktig produkt til lavest mulig pris.

Mittanbud

Og når vi først er inne på det å spare penger, så er Mittanbud nok en tjeneste som kan spare deg for både penger og frustrasjon. Tjenesten er landets største anbudstjeneste, og her finner du både håndverkere, webdesignere, eiendomsmeglere og mer til. I tillegg til at man enkelt kan innhente flere tilbud, så kan man også vurdere anbudene i forhold til kvalitet og fornøydhet hos tidligere kunder.