Gå direkte til innholdet Gå til meny
Lendos laveste effektive rente
6.86%
Lendos gjenomsnittlige effektive rente
14.3%
Gjenomsnittlig effektiv rente, kredittkort
25%

Om Schibsted

Lendo er en del av Schibsted Media Group

Schibsted Media Group er selskapet som står bak Lendo. Schibsted-gruppen er ikke bare det største mediehuset i Norge, men i hele Norden. Selskapet eier blant annet landets desidert største nettside – VG Nett. I tillegg er mediebedriften eier av andre, store norske mediehus, inkludert Bergens Tidende og Aftenposten. Ser man mot utlandet så er Svenska Dagbladet også eid av Schibsted, noe globale markedsplasser på nett som Blocket.se og FINN.no også er.
Lendo eies av datterselskapet Schibsted Vekst AS. Majoriteten av de 8000 ansatte i Schibsted jobber i Norge og Norden, men på verdensbasis har konsernet ansatte i mer enn 22 land.

Selskaper i Schibsted Media Group

FINN

Du har helt sikkert hørt om FINN.no? Markedsplassen er den største i Norge, og gjør det enkelt både for selger og kjøper enten det dreier seg om salg av bolig, bil eller noe gammelt skrot fra garasjen. FINN er i stadig vekst, og har de seneste årene utvidet med nye konsepter som FINN Shopping – hvor det kun selges nye produkter – samt FINN Småjobber. FINN er heleid av Schibsted Media Group.

VG

VG.no er Norges desidert største nettsted, med over 2 millioner besøkende hver eneste dag. VG satser på en kombinasjon av stoff innenfor underholdning, nyheter og mer dyptgående journalistikk. De siste årene har også VG utvidet horisonten med flere nye konsepter på nett. Her kan vi nevne Godt.no, som er selskapets eget nettsted for matinteresserte. Nylig kjøpte VG et av landets eldste nettsteder for teknologi – Tek.no, mens nettstedet Minmote.no har vært et satsingsområde på motefronten i lengre tid. VG eier også landets største nettsted for økonominyheter. Det heter E24.no og besøkes av flere titalls tusener av nordmenn hver eneste dag.

Bergens Tidende

Bergens Tidende er den største mediebedriften på Vestlandet, og selskapet eies av Schibsted. Kombinerer man papiravisen og nettavisen til Bergens Tidende – eller BT som mediehuset også omtales som – så når selskapet ut til intet mindre enn 70% av den voksne befolkningen i Bergen og omegn.

Aftenposten

Schibsted eier ikke bare landets største nettavis, men også den eldste avisen i Norge. Aftenposten ble etablert så langt tilbake som i 1860, og het den gang Christiania Adresseblad. Allerede i 1861 ble avisen omdøpt til Aftenposten, som dekker nyheter både innen- og utenriks, med spesielt fokus på Oslo. I sistnevnte by har Aftenposten blant annet lansert Restaurantguiden, som er en omfattende guide til flere titalls spisesteder i hovedstaden.

Stavanger Aftenblad

Stavanger Aftenblad, som oftest bare Aftenbladet på folkemunne, er det største mediehuset i den sørlige delen av Vestlandet. Mediehuset ble etablert i 1893 og er i dag heleid av Schibsted-gruppen.

Fædrelandsvennen

Fædrelandsvennen er regionavisen for Sørlandet. Med over 200 ansatte er selskapet den ledende mediebedriften på Sørlandet.

Selskaper i Schibsted Vekst

Schibsted Vekst (Schibsted Growth) er et investeringsselskap underlagt Schibsted Media Group. Selskapet har som formål å investere i gode ideer, folk og prosjekter. Schibsted Vekst investerer og kjøper opp selskaper både i Norge og Norden for øvrig.

Prisjakt.no

Som bruker av Lendo.no er du mest sannsynlig kliss lik oss – du liker å spare penger der det spares kan. Dette er prinsippet for Norges største tjeneste for prissammenligning, nemlig Prisjakt.no. Selskapet er heleid av Schibsted, og indekserer hver eneste dag flere millioner produkter på tvers av ulike butikker slik at du enkelt finner riktig produkt til lavest mulig pris.

Let’s Deal

Et annet Schibsted-eid selskap som gjør det enkelt å spare penger på gode produkter, er Let’s Deal. Formålet med denne tjenesten er å forhandle frem gode avtaler med leverandører av alt fra klokker og reiser til restauranter og godteri.

Mittanbud

Og når vi først er inne på det å spare penger, så er Mittanbud nok en tjeneste som kan spare deg for både penger og frustrasjon. Tjenesten er landets største anbudstjeneste, og her finner du både håndverkere, webdesignere, eiendomsmeglere og mer til. I tillegg til at man enkelt kan innhente flere tilbud, så kan man også vurdere anbudene i forhold til kvalitet og fornøydhet hos tidligere kunder.

Styletime

Styletime er en norsk tjeneste med formål om å gjøre det enkelt å finne frisør- og/eller skjønnhetssalonger i nærheten av deg. Målet er at du som kunde enkelt skal kunne finne riktig behandling, og samtidig sammenligne priser og tilbud.

Møteplassen

Møteplassen.no har siden 2001 gjort det enkelt for single nordmenn å finne seg en partner. Gjennom det Schibsted-eide selskapet har over 120 000 norske kvinner og menn funnet seg en partner.

Nye selskaper i Schibsted Vekst

POIO

POIO er Skandinavias mest populære leseapp for barn og unge, og er en av de seneste investeringene til Schibsted Vekst. Appen, som er tilgjengelig for smarttelefoner og nettbrett, har som formål å gjøre at barna skal få en så positiv som mulig erfaring med lesing når (eller før) de begynner på skolen.

Harvest.online

Harvest.online er en av de nyeste investeringene til Schibsted Vekst. Harvest er et av de mest moderne fondene på markedet, som styres av datamaskiner og algoritmer i stedet for mennesker. Teknologien gjør at du som kunde sparer penger på forvaltningskostnader og andre mellomledd.

Vilkår for bruk av Lendo

Disse vilkårene regulerer din bruk av låneformidlingstjenesten Lendo AS.

Lendo.no er en tjeneste som er levert av Lendo AS (org. nr. 997 523 814). Lendo er eiet av FINN AS, www.finn.no, og er en del av Schibsted Media Group, www.schibsted.com. På Lendo kan du med én søknad søke om lån hos flere banker samtidig. Du kan på denne måten sammenligne de beste tilbudene fra flere banker basert på den informasjonen som er oversendt til oss. Alle tilbud blir oversendt fra oss i løpet av 24 timer og er gyldige i opptil 30 dager. Her vil du finne en orientering om hvordan vi forholder oss til personopplysninger fra Brukerne i vår tjeneste. Denne orienteringen vil være gjenstand for oppdateringer og endringer. Dersom det gjøres vesentlige endringer vil du få beskjed om dette på din registrerte e-postadresse.

  gg

 1. Om personvernerklæringen

Våre brukeres tillit er av største viktighet for oss, og Lendo tar derfor ansvar for å beskytte ditt personvern.  Denne personvernerklæringen forklarer hvordan vi samler inn og benytter informasjon om våre brukere, og hvordan vi beskytter brukernes personvern. Om du har noen spørsmål om vår personvernerklæring eller håndteringen av personopplysninger må du gjerne kontakte oss på [email protected]. Vi oppfordrer deg til å lese denne erklæringen nøye før du benytter deg av tjenesten.

Denne personvernerklæringen gjelder for all behandling av personopplysninger som skjer når du besøker Lendos hjemmesider og benytter deg av Lendo AS’ tjenester i ulike kanaler.

 1. Hva er personopplysninger?

En personopplysning er informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til en fysisk levende person. Eksempel på personopplysninger er navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse, men også IP-nummer og hvordan du bruker tjenesten betegnes som personopplysninger. Behandling av personopplysninger inkluderer all håndtering av personopplysninger, f eks innsamling, analysering, registrering og lagring.

Behandling av personopplysninger er enhver bruk av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av slike bruksmåter. All behandling av personopplysninger er underlagt personopplysningsloven, og Datatilsynet fører tilsyn med loven og medvirker til at personvernet til hver enkelt ikke blir krenket gjennom bruken av personopplysninger.

Personvernsansvarlig er den som alene eller sammen med andre bestemmer formålet og midler for behandlingen av personopplysningene og som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med gjeldende personvernlovgivning.

Opplysningene vil kunne bli supplert med tilgjengelig informasjon fra tredjepartsaktører slik som eksempelvis kredittopplysningsselskap.

 1. Hva slags opplysninger samler vi inn?

I forbindelse med din søknad om lån må du registrere deg som bruker av Lendos tjenester. Opplysningene du registrerer brukes til å gjennomføre avtalen med deg, og vil derfor bli sendt videre til aktuelle banker. Vi registrerer personopplysninger om deg både ved opprettelse av en brukerkonto og ved påfølgende bruk av denne kontoen. Opplysningene samles inn på følgende måter:

 1. a)Opplysninger du selv gir til oss

Når du sender inn en søknad vil du oppgi en del data som lagres av oss. Disse opplysningene lagres i vår database for at vi skal sende videre søknaden til våre bankpartnere. Noe av denne dataen vil også kunne brukes for å forbedre tjenestene våre og for å forebygge svindel og tvister.

Likeledes vil vi lagre opplysninger når du kontakter oss ved å sende oss en e-post eksempelvis til kundesenteret eller gir tilbakemeldinger gjennom funksjoner i tjenesten, herunder e-postadresse, telefonnummer og innholdet i epostforespørsler slik at vi kan svare på dine spørsmål. Vi lagrer også aggregerte data om hva brukerne våre lurer på, slik at vi kan forbedre tjenestene våre.

 1. b)Opplysninger som samles inn gjennom bruk av tjenestene

Når du bruker vår tjeneste vil informasjon om aktiviteten din, herunder hvilke tjenester og nettsider du besøker og hvordan du bruker dem. Informasjonen kan deles opp i følgende typer:

 • Teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling

Gjennom tjenerlogger og andre verktøy registrerer vi informasjon om enheten og tilkoblingen til våre tjenester, herunder operativsystem, nettleserversjon, ip-adresser, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler. Denne informasjon brukes ofte i anonym og aggregert statistikk, men vi kan også koble den mot din brukerkonto. Informasjonen gjør blant annet at vi kan tilpasse visningen av våre tjenester til den enheten du bruker, i tillegg til at vi kan analysere ulike måter som brukerne benytter tjenestene våre på.

 • Informasjon om bruk av tjenestene

Når du benytter deg av søknadsskjemaet og sender en søknad, eller bruker tjenestene våre for øvrig, registreres denne aktiviteten automatisk i våre datalogger. Vi bruker denne informasjonen blant annet til å begrense misbruk av tjenestene, for å forbedre tjenestene våre og for å gi deg innhold tilpasset ditt bruksmønster (eksempelvis annonser i ditt nærområde).

 • Informasjon om posisjon

Vi beregner en geografisk posisjon ut i fra ip-adressen ved bruk av tjenestene våre, og hvis du bruker våre app-er kan vi også lagre mer nøyaktig posisjonsdata.

 • Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt

Når du besøker våre tjenester bruker vi ulike teknologier for å gjenkjenne deg som bruker. Vi bruker eksempelvis informasjonskapsler (cookies) for at du skal slippe å logge inn hver gang du besøker Lendo.no. Det kan også hende at vi lagrer anonyme identifikatorer lokalt på din enhet, eksempelvis for enheter hvor vi ikke kan benytte informasjonskapsler. Disse identifikatorene fungerer i stor utstrekning på samme vis som informasjonskapslene, men kan være vanskeligere å fjerne. For å unngå at anonyme identifikatorer lagres må du eventuelt deaktivere javascript i nettleseren eller la vær å installere våre applikasjoner fra eksempelvis iTunes sin App-store

 1. c)Kredittopplysninger

Før vi sender din søknad til relevante banker foretar vi en kredittsjekk begrenset til innhenting av informasjon om eventuelle betalingsanmerkninger. Dette for å sikre at du er kvalifisert for å søke om lån hos våre samarbeidende banker. Kredittsjekken foretas av kredittopplysningsbyrået Experian. I tillegg til den begrensede kredittsjekken som Lendo foretar, vil bankene som mottar din lånesøknad også foreta en egen fullstendig kredittsjekk. Gjenpartsbrevet sendes til deg pr post. Dersom banken har mulighet til dette, vil gjenpartsbrevet sendes elektronisk til deg via e-post eller SMS.

 1. d) Informasjon fra andre kilder

Vi kan fra tid til annen også ta imot og behandle personopplysninger fra andre kilder, som f eks: annonsenettverk, kunder, tilbydere av målingsverktøy eller andre parter som hjelper oss eller dem med å forstå brukeraktiviteten, dine preferanser eller for å forbedre eller personalisere tjenesten.

 1. Hva brukes opplysningene til?

Lendo.no behandler personopplysninger om deg for å behandle og formidle din søknad. Vi behandler også ovennevnte informasjon til følgende formål:

 • For å drifte tjenesten
 • For å sikkerhetsstille kjennskap til tjenesten
 • For å personalisere og forbedre din opplevelse av tjenesten
 • For å sende deg varslinger og meldinger via post, telefon, elektronisk kommunikasjon (som SMS eller e-post) eller på annen måte, inkludert å sende deg markedsføring av våre produkter og tjenester
 • For å informere deg om våre oppdateringer av tjenesten og brukervilkårene
 • For å forbedre og utvikle tjenesten og nye tjenester og produkter, samt å analyser din bruk av tjenesten
 • For å sikkerstille den tekniske funksjonaliteten i tjenesten
 • For å forhindre bruk av tjenesten i strid med brukervilkårene for tjenesten og for å forebygge og utrede misbruk av tjenesten
 • Og for å oppfylle forpliktelser i henhold til gjeldende lover og regler.

Vi kan bruke, lagre og dele din informasjon som svar på rettslige påbud (f eks husransakelser, rettslige avgjørelser, stevninger eller tilsvarende), eller når det er nødvendig for å oppdage og forhindre kriminell aktivitet. Dette gjør vi for at vi skal kunne beskytte oss, deg og andre brukere. Det kan innebære at lagringen skjer som en del i en undersøkelse om vi tror at dette kreves i henhold til lov. Informasjonen som vi oppbevarer om deg når du bruker tjenesten kan brukes og lagres for en lengre periode enn hva som kreves ifht øvrige formål når informasjonen er gjenstand for rettslige henvendelser, plikt etter loven,

Informasjonen gjør også at vi kan levere digitale annonsekampanjer tilpasset den enkelte bruker på tvers av Schibsted Media Groups ulike tjenester. Personopplysninger vi samler inn i forbindelse med bruk av våre tjenester, lagres i en sentral lagringsenhet for å kunne følge og forstå aktiviteten på tvers av Schibsteds selskaper i relasjon til de øvrige formålene.

 1. Samtykke

Gjennom å akseptere vilkårene for tjenesten samtykker du i at:

 • Behandling av dine personopplysninger skjer i samsvar med denne personvernerklæring
 • Vi eller selskap i Schibsted Media Group kan sende direktemarkedsføring til deg, f eks via post, telefon, elektronisk kommunikasjon (slik som sms eller e-post) eller på annen måte. Du kan når som helst reservere deg mot ytterligere tilbud.
 • At vi, samt våre søsterselskap i Personal Finance AS, har rett til å kontinuerlig sende ut nyhetsbrev med informasjon om nye tjenester eller tilbud fra Lendo AS, andre selskap i Schibsted Media Group samt våre samarbeidspartnere til din opplyste e-postadresse. Om du ikke lenger ønsker å motta slike nyhetsbrev kan du vår som helst avslutte denne tjenesten gjennom å klikke på lenken som vedlegges i samtlige nyhetsbrev.
 1. Sletting og korrigering av personopplysninger

Dine personopplysninger lagres ikke lengre enn hva som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. Personopplysningene slettes anonymiseres/slettes/arkiveres fortløpende når de ikke lenger er relevante for de formål som de er blitt innsamlet.

Du har rett til, i henhold til gjeldende lovgivning, å etterspørre en såkalt registerutskrift med informasjon om hvilke personopplysninger om deg som vi behandler. Du har rett til denne informasjonen kostnadsfritt og du trenger ikke oppgi noen grunn for henvendelsen. Du har også rett til å når som helst begjære at vi enten retter, blokkerer eller sletter personopplysninger som er feilaktige. I det tilfelle der vi er forpliktet i henhold til lov å lagre dine opplysninger, kan opplysningene bare blokkeres.

 1. Om Schibsteds personvernombud

Schibsted Media Group har utnevnt et eget personvernombud som oppgave er å påse at all behandling av personopplysninger i virksomheten foregår i henhold til gjeldende lover og regler, samt å drive opplæring internt i virksomheten om behandling av personopplysninger. Ordningen er initiert av Datatilsynet for å sikre en trygg og god behandling av personopplysninger. Du kan lese mer om ordningen på Datatilsynets nettsider.

 1. Endringer i personvernerklæringen

Om vi gjøre endringer i denne personvernerklæringen kommer vi til å informere deg gjennom å publisere den oppdaterte versjonen på våre nettsider.

Om endringene anses som vesentlige, vil vi også informere deg på passende måte og om det er påkrevet, be om ditt samtykke.

 

Lukk