mastercard reiseforsikring, reiseforsikring, mastercard

Mastercard reiseforsikring: Her er fordelene!

Med reiseforsikring via Mastercard kan du få gratis forsikring når du er ute på reise. Forsikringen kan blant annet komme til nytte dersom du mister bagasjen din mens du er på ferie, eller må avlyse reisen grunnet sykdom.
Kredittkort Artikler Mastercard reiseforsikring: Her er fordelene!

Vi skal her se nærmere på Mastercard-reiseforsikring, og hva du kan forvente!

Hva er Mastercard reiseforsikring?

Dersom du har kredittkort knyttet til betalingsnettverket Mastercard, vil du i mange tilfeller få gratis reiseforsikring. Dette gjelder som regel kun dersom en viss andel (vanligvis minimum 50 %) av reisekostnadene dekkes med kortet. 

Med Mastercard-reiseforsikring kan du dermed slippe å måtte kjøpe ekstra reiseforsikring utenom når du skal ut og reise.

Hva dekker reiseforsikring i Mastercard?

Spørsmålet mange stiller seg, er hvorvidt reiseforsikringen på et Mastercard er komplett. Trenger du en ekstra reiseforsikring utenom? Dette avhenger naturlig nok av hvilke krav du stiller til forsikringen, og hva du har behov for.

Dette kan du regne med at reiseforsikringen dekker:

  • Avbestilling
  • Erstatning av tapt reisegods
  • Sykdom under reise
  • Forsinkelser
  • Reiseulykker
  • Transport hjem
  • Reiseansvar
  • Forsinkelser i utlevering av bagasje


I de fleste tilfeller er det kortutsteder eller bank som avgjør vilkårene. Derfor kan ulike kredittkort av typen Mastercard ha ulike reiseforsikringsvilkår. Men overnevnte punkter dekkes altså av de fleste, og vil for mange utgjøre en fullverdig reiseforsikring.

Legg merke til at forsikringen i de fleste tilfeller vil dekke både deg og et visst antall medreisende. Det gjør den til et prisgunstig alternativ til standard reiseforsikringer dersom du skal reise sammen med for eksempel partner og barn.

– Mastercard reiseforsikring tilbyr en unik kombinasjon av dekninger som kan være essensielle under reiser. Fra avbestilling og bagasjeerstatning til omfattende dekning ved sykdom, gir dette kortet en ekstra trygghet som kan være uvurderlig. Det er spesielt viktig for reisende å forstå hvilke situasjoner forsikringen dekker og sikre at de benytter seg av disse fordelene for å maksimere verdien av sitt kredittkort.
Sharon Lavie
Forbrukerøkonom

Hva betyr enkeltreiseforsikring?

Som regel vil reiseforsikringen du får via kredittkort være av typen enkeltreiseforsikring. Dette betyr at forsikringen gjelder for enkeltreisen du har betalt med kredittkortet. Dette kan ses i motsetning til helårsforsikringer, som altså gjelder året rundt.

Enkeltreiseforsikringen vil stort sett gjelde fra det tidspunktet du forlater hjemmet for å reise et sted, og helt til du kommer hjem igjen. 

Med helårsforsikring vil du ofte være dekket året rundt så lenge du er utenfor hjemmet, uavhengig av om du er på reise eller ikke. Ønsker du en forsikring som dette, kan du tegne en dedikert helårsreiseforsikring hos et forsikringsselskap.

Andre fordeler og rabatter ved bruk

Med et Mastercard kan du ikke bare få reiseforsikring dersom minst 50 % av transportkostnadene betales med kortet. Avhengig av kortutsteder, kan du også få tilgang på en rekke andre fordeler, som for eksempel cashback, bonuser og fordelsprogrammer.

Noen Mastercard-kredittkort vil for eksempel kunne gi deg flybonuser, altså cashback eller rabatter på flybilletter. Dette kan gjøre det mer hensiktsmessig å betale flybillettene med kredittkort enn for eksempel debetkort.

Samtidig bør du selvfølgelig være obs på eventuelle renter. Mange kredittkort har imidlertid rentefri betalingsutsettelse. Betaler du kredittbeløpet innen et gitt antall dager, slipper du derfor å betale renter.

Foruten bonuser på flyreiser, kan du også få Mastercard-kredittkort med fordelsprogrammer på shopping hos gitte butikker eller bensinstasjoner. Du kan for eksempel få drivstoffrabatter, noe som er praktisk om du skal på bilferie.

Ansvarlig bruk av Mastercard og andre kredittkort

Selv om kredittkort kan by på fordeler i form av reiseforsikring, rentefri betalingsutsettelse og bonuser, bør de brukes på en fornuftig og ansvarlig måte. Vær klar over kortets renter, og når disse eventuelt begynner å løpe.

Det finnes eksempler på sårbare personer som havner i økonomisk uføre på grunn av kredittkortbruk. Her har personen typisk brukt kredittkortet ukritisk, og endt opp i en gjeldsspiral man sliter med å komme seg ut av.

Sørg derfor for å aldri bruke kredittkortet med mindre du vet at du har råd til å betale tilbake beløpet.

Søk om Mastercard

Et kredittkort kan være praktisk å ha, for eksempel dersom det skulle dukke opp uforutsette utgifter rett før lønning. Ja, eller dersom du ønsker å få gratis Mastercard-reiseforsikring eller bonuser på drivstoff eller flyreiser.

Samtidig er det viktig å velge riktig kredittkort for deg og ditt behov. På den måten kan du få fordelsprogrammer tilpasset dine vaner, og vilkår du er mest mulig fornøyd med. 

Så lenge du bruker kredittkortet på en fornuftig måte, kan det være et godt valg for deg og økonomien din. Gjennom oss finner du kredittkortet som passer deg best. 

Søk hos fra flere banker, og sammenlign faktorer som effektiv rente og rabatter.

Ofte stilte spørsmål om kredittkorrt

Når er det smart å bruke kredittkort?

Hvilke fordeler har kredittkort?