Søke om forbrukslån

Hvor kan jeg søke om forbrukslån?

Du kan søke om forbrukslån hos de fleste banker, men det å finne det forbrukslånet som er best for deg og din økonomi kan være både utfordrende og tidkrevende.
Forbrukslån Artikler Hvor kan jeg søke om forbrukslån?

Det er mange som mener de kan tilby deg det beste forbrukslånet på markedet. Du har sikkert til og med fått noen tilbud hjem i postkassen. Men det forbrukslånet som passer best for andre, passer ikke nødvendigvis best for deg.

Lendo sammenligner lån for deg

Lendo er en gratis tjeneste som innhenter og sammenligner forbrukslån for deg, slik at du slipper å gjøre det selv. Det eneste du gjør er å fylle ut en digital søknad, så sjekker Lendo hvilke banker som ønsker å gi deg et lånetilbud. Du vil bli tilsendt en oversiktlig liste med de aktuelle bankene, innvilget lånebeløp, nominell og effektiv rente, nedbetalingstid og hva lånet vil koste deg per måned.

Uforpliktende lånetilbud

Lånetilbudene via Lendo er helt uforpliktende. Du binder deg ikke til noe, selv ikke om du aksepterer et av tilbudene. Det er først når du signerer lånedokumentene med BankID at lånet er bindende. Lånetilbudene er gyldige i 30 dager, så du kan se nærmere på dem før du eventuelt bestemmer deg. Lendo sine kundekonsulenter  hjelper deg gjerne med å plukke ut det beste tilbudet, som ikke alltid nødvendigvis trenger å være det med den laveste renten, det vil være avhengig av dine preferanser og behov.

Refinansiering med pant i boligen

Om du har betalingsanmerkning og eier dine egen bolig kan det være mulig å få et lån med sikkerhet i boligen via Lendo. Ta kontakt med oss her eller ring oss på 22 00 70 for å høre om mulighetene dine

Hvor mye kan jeg låne?

Du kan ta opp et forbrukslån på mellom 10 000 – 500 000 kroner via Lendo. Hvor mye du kan låne avhenger av din inntekt og jobbsituasjon, og hvor mye annen gjeld du har. Bankene gjør en kredittsjekk av alle søkere.

Generelt er den effektive renten på forbrukslån høyere enn på for eksempel billån eller boliglån, hvor banken krever at du stiller bilen eller boligen som sikkerhet for lånet. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, dermed tar banken en høyere risiko når de låner deg penger. Fordi hvis du ikke klarer å betalet forbrukslånet, kan de ikke kreve at du selger noe for å gjøre opp for deg.

Den gjennomsnittlige effektive renten på forbrukslån via Lendo ligger på 14,6 prosent, mens tilsvarende gjennomsnittsrente på kredittkort ligger rundt 25 prosent.

Prøv en lånekalkulator for å se hvordan nedbetalingstiden påvirker både rentesatsen og kostnadene per måned. Kalkulatoren er enkel å bruke. Legg inn ønsket lånebeløp og ønsket nedbetalingstid, så regner den ut hva lånet kommer til å koste deg i måneden.