Søk om båtlån

Har du hatt en drøm om å eie egen båt? Nå kan du få et båtlån med eller uten pant, tilpasset dine behov. Vi samarbeider med flere banker som tilbyr markedets laveste rentesats.

 1. icon/planeSøk hos flere banker
 2. icon/heartVelg lånet som passer deg
 3. icon/thumbDet er gratis og uforpliktende
båtlån
Lendo er en del av Schibsted
Lendo er en del av Schibsted
båtlån

Søk om båtlån

Har du hatt en drøm om å eie egen båt? Nå kan du få et båtlån med eller uten pant, tilpasset dine behov. Vi samarbeider med flere banker som tilbyr markedets laveste rentesats.

 1. icon/planeSøk hos flere banker
 2. icon/heartVelg lånet som passer deg
 3. icon/thumbDet er gratis og uforpliktende
Start søknad ➜
schibsted

Lendo er en del av Schibsted

Hvorfor båtlån gjennom oss?

Vi tilbyr båtlån med og uten sikkerhet, og det er mange grunner til å velge begge alternativer. Båt under 7 meter som ikke er registrert i båtregisteret vil ikke kvalifisere til et båtlån med pant. Vi kan derfor i disse tilfellene gi deg et lån uten krav om pant og det er mange grunner for at ekspertene i noen tilfeller anbefaler å velge et slikt lån ved kjøp av båt. Her er de viktigste:

 1. Lån inntil 100% av kjøpesummen
 2. Ingen krav om egenkapital
 3. Ingen krav til alder eller tilstand av båt
 4. Ingen krav til registrering i båtregisteret.

Det er også gode grunner til å skulle søke om båtlån med pant:

 1. Lavere rente
 2. Høyere lånebeløp
 3. Lengre nedbetalingstid
 4. Mulighet for refinansiering av lånet senere

Og ikke minst det som gjelder begge lånetyper, du kan få oversikt over hvilke tilbud du kan få før du takker ja.

Søker du båtlån gjennom oss, så innhenter vi tilbud fra flere banker. Dette betyr at om du ønsker kan låne inntil 100 prosent av kjøpesummen. Har du funnet drømmebåten på FINN.no men mangler alt av finansiering, så kan drømmen fortsatt realiseres.

 

Ingen krav til alder eller tilstand av båt

Tar man opp båtlån med sikkerhet og pant i båten, så vil det ofte være krav fra banken til både alder og tilstanden av båten. Derfor kan det være at man ikke får finansiert kjøpet av den båten man har pekt seg ut, rett og slett fordi den er for gammel. Det er en av fordelene med å søke om forbrukslån for kjøp av båt, ettersom det ikke stilles krav til alder eller tilstand.

Andre fordeler

Kjøper man seg en båt som er under 15 fot, og som heller ikke har en motor over 10 HK, så behøver man ikke registrere båten i båtregisteret. Dette er ofte tilfellet for båtlån uten pant. Man får altså utbetalt lånet og kan også tegne forsikring på båten uten at det stilles krav til registrering, forutsatt at de overnevnte kriteriene er oppfylt.

 

Fordeler ved båtlån med sikkerhet

Når du søker om båtlån med pant i båten gjennom oss, får du flere fordeler. For det første kan du låne en større andel av kjøpesummen, ofte opp til 80%, noe som betyr at du må stille med 20% egenkapital. Tilgjengjeld er renten ofte lavere på slike lån, og du kan ta opp høyere lån. Dette er spesielt nyttig hvis du har funnet en båt som du vil kjøpe, men mangler store deler av finansieringen.

Effektiv rente og nominell rente

Når du søker om båtlån, vil du få tilbud med både effektiv rente og nominell rente. Den nominelle renten er den grunnleggende renten før gebyrer, mens den effektive renten inkluderer alle kostnader knyttet til lånet. Det er viktig å sammenligne begge for å få et fullstendig bilde av hva lånet vil koste deg.

 

Hvordan fungerer båtlån med sikkerhet?

Båtlån med sikkerhet innebærer at båten stilles som sikkerhet for lånet. Dette betyr at hvis du ikke klarer å betale lånet, kan banken ta båten som betaling. Dette gir banken større trygghet, og du kan derfor ofte få lavere rente på lånet. Det er viktig å være klar over dette når du vurderer å ta opp et båtlån med pant.

 

Slik søker du lån til båt:

Å søke om båtlån gjennom oss er enkelt og uforpliktende. Du fyller ut en søknad på vår nettside, og vi sender den til flere banker samtidig. Innen kort tid vil du motta flere tilbud, og du kan velge det som passer best for deg. Husk at det er viktig å sammenligne tilbudene nøye, spesielt med tanke på effektiv rente, nominell rente og andre betingelser.

Hvor mye kan du låne?

Hvor mye du kan låne avhenger av flere faktorer, inkludert din økonomiske situasjon og verdien på båten du ønsker å kjøpe. Med et båtlån med pant i båten, kan du ofte låne en større sum enn med et usikret lån, noe som gir deg større fleksibilitet når du skal kjøpe båt.

 

Sikkerhet for lånet

Når du tar opp et båtlån med sikkerhet, er båten selve sikkerheten for lånet. Dette betyr at banken har rett til å overta båten hvis du ikke klarer å betale tilbake lånet. Dette kan gi deg en lavere rente, men det er viktig å være klar over risikoen.

 

Søk om lån helt uforpliktende

Når du tar opp et båtlån med sikkerhet, stilles båten som pant for lånet. Dette gir banken større trygghet, noe som kan gi deg lavere rente og bedre lånebetingelser. Selv om båten ikke må registreres i båtregisteret, kan du fortsatt få lånet utbetalt og tegne forsikring på båten. Å ha båten som sikkerhet gir deg flere fordeler, inkludert muligheten til å låne en større sum og få mer fleksible lånebetingelser.

Enten du har bestemt deg for å søke om båtlån, eller bare er nysgjerrig på hvordan rentenivået er blant bankene, så kan du søke helt uforpliktende. Du vil innen kort tid motta en rekke lånetilbud i innboksen din, og kan bruke den tiden du trenger på å vurdere tilbudene. Har du ombestemt deg eller vurderer tilbudene om båtlån som ikke gode nok, så behøver du heller ikke takke ja. Tjenesten vår er både gratis og uforpliktende!

 

Søk båtlån her

Les mer om båtlån

Båtlån

Hvilket lån til båt er best?

Det er lite som slår en varm og solfylt sommerdag ved sjøen. Det måtte i så fall være en varm og solfylt sommerdag PÅ sjøen – i din egen båt og da kan et lån til båt være løsningen. Mange drømmer om å eie sin egen båt, og da tar man gjerne turen på nettet for å søke etter det beste og billigste båtlånet. Men hvor finner du det?

Les mer om beste båtlån
Kjøpe båt

Skal du kjøpe båt? Disse ti punktene må du kjenne til

Du skal kjøpe båt, enten fritidsbåt eller fiskebåt, og den skal enten kjøpes i Norge eller utlandet – det er fort gjort å navigere feil. Følger du disse rådene unngår du skjær i sjøen. Du vet kanskje hvor du skal lete når du skal kjøpe båt, men vet du hva CE-merking er? Hvordan finner du ut om båten har heftelser og om den er stjålet? Og hva skal du se etter før du får drømmebåten i havn?

Les mer her
Båtlånskalkulator

Båtlånskalkulator

Har du lyst på båt, men lurer på hvor mye du kan låne? Test vår båtlånskalkulator her! Når du tar opp et båtlån med sikkerhet krever banken pant i båten for å låne deg penger. Når du tar opp et båtlån uten sikkerhet slipper du pant. Det betyr at du vet hvor mye du får låne før du bestemmer deg for å kjøpe båt.

Gå til båtlånskalkulator