Båtlån

Båtlånskalkulator

Har du lyst på båt, men lurer på hvor mye du kan låne? Test vår båtlånskalkulator her!
Forbrukslån Artikler Båtlånskalkulator

Når du søker om et båtlån med sikkerhet krever banken pant i båten for å låne deg penger. Når du tar opp et båtlån uten sikkerhet slipper du pant. Det betyr at du vet hvor mye du får låne før du bestemmer deg for å kjøpe båt.

Det kan være vanskelig å beregne månedlige utgifter på lån. Med vår enkle båtlånskalkulator finner du ut på sekunder hvor mye drømmebåten koster deg per måned. Det eneste du må gjøre er å velge lånebeløp og nedbetalingstid i kalkulatoren – resten går av seg selv.

Prøv vår båtlånskalkulator

3 185 kr pr. måned

Estimert månedsbeløp
3 185 kr
Effektiv rente
10,72 %
Total kostnad
41 078 kr
Totalbeløp
191 078 kr

Lånerentene er i individuelle i Norge det er derfor du må søke før vi kan vise deg tilbudene.

Litt om renter og forsikring

Et båtlån med sikkerhet har gjerne det som tilsynelatende kan se ut som bedre vilkår, men her må du passe på! Det er viktig at du sjekker rentene nøye, og da spesielt den effektive. Siden den er inkludert gebyrer er det den som forteller deg hvor mye du skal betale i avdrag på lånet ditt. Og da er det ikke sikkert forskjellen blir så stor.

I mange tilfeller vil det til og med lønne seg med et båtlån uten sikkerhet. Blant annet slipper du registrering i båtregisteret, og det er heller ingen krav til fullkasko-forsikring. Delkasko og ansvarsforsikring vil med andre ord være nok for å kunne nyte sjølivet.

På et båtlån med sikkerhet kan du dessuten kun få inntil 80 prosent finansiering. På et båtlån med sikkerhet kan du låne inntil 100 prosent av kjøpesummen.

Vi kan ta et regneeksempel på et lån til båt under 7 meter, og tallene er hentet fra Lendo og en norsk bank:

 

 Båtlån uten sikkerhet med delkaskoforsikring  Båtlån med sikkerhet med kaskoforsikring
 Lånebeløp  150 000 kroner  150 000 kroner
 Nominell rente*  6,99 %  5,99 %
 Effektiv rente  8,05 %  7,74 %
 Nedbetalingstid  10 år  10 år
 Etableringsgebyr  900 kroner  3500 kroner
 Tinglysingsgebyr  0 kroner  1051 kroner
 Termingebyr  50 kroner  60 kroner
 Månedsbeløp å betale på lån  1791 kroner  1725 kroner
 Månedsbeløp å betale på forsikring  229 kroner  438 kroner
 Totalt inkl. gebyrer og forsikringer  243 283 kroner  264 0

*Laveste rente hos Lendo. Hva du får i rente avhenger av inntekt og økonomi. 

Av regneeksempelet ser du at det alltid er smart å få alle tall på bordet. Derfor bør du sjekke månedsbeløpet i vår båtlånskalkulator vår før du bestemmer deg. Summen du får er ikke alltid 100 prosent nøyaktig, men den vil gi deg en god pekepinn på hva slags båt du kan kjøpe.

Søk båtlån uten sikkerhet

Hvis du ønsker å vite nøyaktig hva du skal betale kan du sende oss i Lendo en lånesøknad. Hele prosessen er gratis – til og med rådgivning er inkludert, og vi svarer på alle spørsmål du har underveis.

Du kan låne mellom 10 000 og 500 000 kroner. Søknaden din går automatisk videre til våre samarbeidsbanker, og du er garantert å få den laveste renten de kan gi deg.

Når du har mottatt lånetilbudene, binder du deg ikke til noe før du signerer med BankID. Tilbudene står i 30 dager, hvilket gir deg god tid til å finne drømmebåten din.