Flytte billån

Slik flytter du et billån

Dersom du allerede har et billån i dag, men synes at du kanskje har en lite fordelaktig rente, så er det mulig å flytte billånet til en annen bank.
Refinansiering Artikler Slik flytter du et billån

Avhengig av hvilken type billån du har, så vil det være ulike måter å flytte billånet på. Dersom du har et kaskofritt billån (det vil si et lån uten sikkerhet i bilen), så vil det være gode muligheter for å flytte/refinansiere lånet. Har du et ordinært billån (med sikkerhet i bilen), vil det ofte være litt vanskeligere å flytte billånet. Nettopp fordi det ikke er så mange banker som tilbyr det, og det er visse kriterier man må oppfylle. 

Flytte billån for lavere rente

Hovedårsaken til at det kan være gunstig å flytte et billån, er at man kan spare penger på det. I dagens marked er det stor konkurranse blant bankene om å tilby de billigste lånene, noe som kommer deg som kunde til gode. Men for å spare penger er du avhengig av å velge den riktige banken, noe som ikke alltid er like enkelt. For det kan nemlig være store renteforskjeller på tvers av de store bankene, noe som igjen kan utgjøre flere tusenlapper i renter og gebyrer hvert eneste år.

Nettopp derfor vil det være gunstig å flytte billånet til en rimeligere bank. Og hvis man har klart å halvere rentekostnaden ved å flytte et billån, så sier det seg selv at man har klart å spare penger! 

I utgangspunktet koster det ikke noe å flytte et billån, men enkelte banker krever et etableringsgebyr ved oppstarten av lånet. Dette kan være på noen hundrelapper, eller nærmere tusenlappen. Hvis man har lang nedbetalingstid på lånet vil det i mange tilfeller være verdt å ta denne kostnaden, ettersom de totalt sparte rentekostnadene vil være langt større enn gebyret.

Så mye kan du spare på å flytte billånet

Du lurer helt sikkert på hvor mye du kan spare på å flytte et billån til en annen bank. Her finnes det ikke noe enkelt fasitsvar, ettersom det avhenger både av lånevilkårene du har i dag, samt av lånevilkårene den nye banken vil tilby deg. I tillegg vil renten også påvirkes av lånets størrelse og løpetid. 

Hvordan flytter man billån?

Har du et lån uten sikkerhet i dag, og ønsker å flytte det, kan du gjøre dette hos oss. Du legger da inn en søknad om refinansiering, som vi vidresender til flere banker. De vil da kjempe om å gi deg sin beste rente. 

Det er viktig at du søker om et lån på samme sum som det du allerede har i dag, slik at det gamle lånet blir nedbetalt. Hvis du får et lånetilbud som du er fornøyd med, så signerer du enkelt med BankID.

Med de sparte pengene kan du for eksempel øke de månedlige avdragene på lånet, som igjen vil føre til at du blir raskere gjeldfri og dermed sparer enda mer penger på renter og gebyrer.

Billån via Lendo

Har du ikke billån i dag, kan du søke og sammenligne tilbud via oss. Vi sender lånesøknaden din til flere banker, og får de til å kjempe om å gi deg det beste tilbudet.