Så enkelt er det å flytte et billån
Dersom du allerede har et billån i dag, men synes at du kanskje har en lite fordelaktig rente, så er det mulig å flytte billån til en annen bank. I motsetning til hva mange kanskje tror, så er det ikke en veldig komplisert prosess å flytte et lån. Egentlig er det ikke verre enn at man tar opp et nytt (og bedre) lån for å betale ned den nåværende gjelden. Men hva er egentlig grunnen til at man noen ganger bør flytte et billån?
Refinansiering Artikler Så enkelt er det å flytte et billån

Flytte billån for lavere rente

Hovedårsaken til at det kan være gunstig å flytte et billån, er at man kan spare penger på det. I dagens marked er det stor konkurranse blant bankene om å tilby de billigste lånene, noe som kommer deg som kunde til gode. Men for å spare penger er du avhengig av å velge den riktige banken, noe som ikke alltid er like enkelt. For det kan nemlig være store renteforskjeller på tvers av de store bankene, noe som igjen kan utgjøre flere tusenlapper i renter og gebyrer hvert eneste år.

Nettopp derfor vil det være gunstig å flytte billånet til en rimeligere bank. Laveste effektive rente for et billån med sikkerhet vil ofte være på under 5 prosent, mens et typisk dårlig billån (der man ikke stiller med sikkerhet) vil kunne ha en rente på nærmere 20 prosent. Og hvis man da har klart å halvere rentekostnaden ved å flytte et billån, så sier det seg selv at man har klart å spare penger! Verdt å merke seg er at hvis man har et billån med sikkerhet fra før av, så må hele lånet innfris og panten løses før man kan flytte lånet til en ny bank.

Refinansiering av gjeld

Så, hvordan flytter man egentlig et billån, spør du? Jo, det skal vi fortelle deg. Søker du om lån gjennom oss, så videreformidler vi søknaden din til en rekke norske banker og du kan velge mellom opp til 15 tilbud. Oppgi i søknaden at du ønsker «refinansiering» og få lånetilbud fra flere banker i retur. Du kan selv sammenligne dine nåværende betingelser med hva de nye tilbyderne kan gi deg, slik at du enkelt ser hvor mye du kan spare på å flytte billånet.

I utgangspunktet koster det ikke noe å flytte et billån, men enkelte banker krever et etableringsgebyr ved oppstarten av lånet. Dette kan være på noen hundrelapper, eller nærmere tusenlappen. Gebyrets størrelse kommer uansett alltid tydelig frem i oversikten. Hvis man har lang nedbetalingstid på lånet vil det i mange tilfeller være verdt å ta denne kostnaden, ettersom de totalt sparte rentekostnadene vil være langt større enn gebyret.

Så mye kan du spare på å flytte billånet

Du lurer helt sikkert på hvor mye du kan spare på å flytte et billån til en annen bank. Her finnes det ikke noe enkelt fasitsvar, ettersom det avhenger både av lånevilkårene du har i dag, samt av lånevilkårene den nye banken vil tilby deg. I tillegg vil renten også påvirkes av lånets størrelse og løpetid. Prøv gjerne vår refinansieringskalkulator for å se hvor mye du kan spare, men siden det er både gratis og uforpliktende å søke om refinansiering anbefaler vi også at man gjør dette for å se akkurat hvilke tilbud man får hos bankene.

Hvordan gjør man det?

Som vi nevnte innledningsvis, så er det å flytte et billån ingen komplisert prosess. Du søker simpelthen om et nytt lån, gjerne gjennom oss, og får full oversikt over alle tilbudene fra de ulike bankene. Det er viktig at du søker om et lån på samme sum som det du allerede har i gjeld, slik at du kan nedbetale hele det gamle lånet. Hvis du får et lånetilbud fra den nye banken som du er fornøyd med, så signerer du enkelt med BankID, og venter på at lånet skal utbetales til din konto.

Når pengene har kommet på konto, så betaler du simpelthen inn hele lånebeløpet til din gamle kreditor (banken). Fremover nå vil du kun forholde deg til den nye banken, som forhåpentligvis tar en vesentlig lavere rente enn hva du hadde tidligere. Med de sparte pengene kan du for eksempel øke de månedlige avdragene på lånet, som igjen vil føre til at du blir raskere gjeldfri og dermed sparer enda mer penger på renter og gebyrer.

3 225 kr pr. måned

Estimert månedsbeløp
3 225 kr
Effektiv rente
11.31 %
Total kostnad
43 481 kr
Totalbeløp
193 481 kr

Lånerentene er i individuelle i Norge det er derfor du må søke før vi kan vise deg tilbudene.