Inkasso

Inkasso

Enten du har fått et inkassovarsel i posten allerede, eller vet at du snart kommer til å få et, er det en ubehagelig situasjon å være i. Men det finnes råd om du er i ferd med å gå i inkassofella.
Refinansiering Artikler Inkasso

Kanskje har du sett Luksusfellen på TV3 og fått en vekker? Hvis du har havnet i en kinkig økonomisk situasjon, er det aller første du må gjøre å sørge for å skaffe deg en fullstendig oversikt over gjelden din. Det er ikke vanskelig og det går raskere enn du kanskje tror. Sett deg ned med alle regningene dine og lag en liste med hva du skylder til hvem.

Ta kontakt med kreditor

Har du fått et inkassovarsel er det viktig at du tar kontakt med kreditor så raskt som mulig. I mange tilfeller kan dere sammen lage en ny nedbetalingsplan, for eksempel med et lavere månedsbeløp enn det du betaler i dag. Det viktigste er at du gir uttrykk for at du ønsker å gjøre opp for deg, selv om du kanskje sliter litt økonomisk akkurat nå.Som regel får du flere purringer før du mottar et inkassovarsel. Kreditor kan også sende deg et inkassovarsel uten å ha sendt en purring på forhånd. Dette forutsetter imidlertid at det har gått mer enn 14 dager siden den opprinnelige betalingsfristen gikk ut.Et inkassovarsel skal være skriftlig og på papir. Det holder altså ikke med en mail eller en tekstmelding fra kreditor. Du har dessuten krav på minimums 14 dagers betalingsfrist.

Les mer om inkasso her.

Ikke gjem problemet

Det dummeste du gjør er å gjemme inkassokravet i en skuff og late som det ikke eksisterer. Det er heller ikke lurt å betale slike regninger med kredittkort, da det alltid blir dyrere. Det klokeste du kan gjøre er å skaffe deg en fullstendig oversikt og undersøke alle muligheter for å refinansiere gjelden.

Hva hvis du er uenig?

Er du uenig i kravet, er det viktig at du gjør kreditor oppmerksom på dette skriftlig. Husk å ta kopi av korrespondansen, da det kan være viktig å kunne bevise at du faktisk har klaget ved et senere tidspunkt. Ved å klage skriftlig reduseres også faren for misforståelser underveis.Hvis innsigelsene dine på kravet ikke er åpenbart grunnløse, skal kravet bli ansett som omtvistet. Det betyr at det ikke kan kreves inn gjennom ordinær inkasso, men skal først oversendes forliksrådet for en rettslig avgjørelse.Blir du fortsatt ikke enig med motparten, kan du henvende deg til Finansklagenemnda Inkasso. Dette er gratis, og kravet skal da fryses til klagenemnda har kommet med en innstilling.

Hjelp til refinansiering

Hos oss kan du få hjelp til refinansiering uten at det koster deg noe. Du får minimum de samme vilkår og betingelser som du ville fått ved å henvende deg direkte til ulike banker.