Personvernerklæring

Disse vilkårene regulerer din bruk av låneformidlingstjenesten Lendo AS.
Lendo.no er en tjeneste som er levert av Lendo AS (org. nr. 997 523 814). Lendo er en del av Schibsted Media Group, www.schibsted.com. På Lendo kan du med én søknad søke om lån hos flere banker samtidig. Du kan på denne måten sammenligne de beste tilbudene fra flere banker basert på den informasjonen som er oversendt til oss. Alle tilbud blir oversendt fra oss i løpet av 24 timer og er gyldige i opptil 30 dager. Her vil du finne en orientering om hvordan vi forholder oss til personopplysninger fra Brukerne i vår tjeneste. Denne orienteringen vil være gjenstand for oppdateringer og endringer. Dersom det gjøres vesentlige endringer vil du få beskjed om dette på din registrerte e-postadresse.

Om personvernerklæringen

Våre brukeres tillit er av største viktighet for oss, og Lendo tar derfor ansvar for å beskytte ditt personvern. Denne personvernerklæringen forklarer hvordan vi samler inn og benytter informasjon om våre brukere, og hvordan vi beskytter brukernes personvern. Om du har noen spørsmål om vår personvernerklæring eller håndteringen av personopplysninger må du gjerne kontakte oss på [email protected] Vi oppfordrer deg til å lese denne erklæringen nøye før du benytter deg av tjenesten.
Denne personvernerklæringen gjelder for all behandling av personopplysninger som skjer når du besøker Lendos hjemmesider og benytter deg av Lendo AS’ tjenester i ulike kanaler.

Hva er personopplysninger?

En personopplysning er informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til en fysisk levende person. Eksempel på personopplysninger er navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse, men også IP-nummer og hvordan du bruker tjenesten betegnes som personopplysninger. Behandling av personopplysninger inkluderer all håndtering av personopplysninger, f eks innsamling, analysering, registrering og lagring.
Behandling av personopplysninger er enhver bruk av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av slike bruksmåter. All behandling av personopplysninger er underlagt personopplysningsloven, og Datatilsynet fører tilsyn med loven og medvirker til at personvernet til hver enkelt ikke blir krenket gjennom bruken av personopplysninger.
Personvernsansvarlig er den som alene eller sammen med andre bestemmer formålet og midler for behandlingen av personopplysningene og som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med gjeldende personvernlovgivning.
Opplysningene vil kunne bli supplert med tilgjengelig informasjon fra tredjepartsaktører slik som eksempelvis kredittopplysningsselskap.

Hva slags opplysninger samler vi inn?
For å kunne gjennomføre en lånesammenligning samler vi inn data som vi deler med bankene. Bankene trenger data om deg for å kunne gi et lånetilbud.

Vi sender din søknad videre til bankene med grunnkrav som stemmer overens med din søknad. Bankene som mottar din søknad er personvernansvarlige for sin egen behandling av personopplysninger. Du kan lese mer om bankenes grunnkrav samt personvernerklæring på deres hjemmesider.

Opplysningene samles inn på følgende måter:

a)Opplysninger du selv gir til oss
Når du sender inn en søknad vil du oppgi en del data som lagres av oss. Disse opplysningene lagres i vår database for at vi skal sende videre søknaden til våre bankpartnere. Noe av denne dataen vil også kunne brukes for å forbedre tjenestene våre og for å forebygge svindel og tvister.
Likeledes vil vi lagre opplysninger når du kontakter oss ved å sende oss en e-post eksempelvis til kundesenteret eller gir tilbakemeldinger gjennom funksjoner i tjenesten, herunder e-postadresse, telefonnummer og innholdet i epostforespørsler slik at vi kan svare på dine spørsmål. Vi lagrer også aggregerte data om hva brukerne våre lurer på, slik at vi kan forbedre tjenestene våre.

b)Opplysninger som samles inn gjennom bruk av tjenestene
Når du bruker vår tjeneste vil informasjon om aktiviteten din, herunder hvilke tjenester og nettsider du besøker og hvordan du bruker dem. Informasjonen kan deles opp i følgende typer:
Teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling
Gjennom tjenerlogger og andre verktøy registrerer vi informasjon om enheten og tilkoblingen til våre tjenester, herunder operativsystem, nettleserversjon, ip-adresser, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler. Denne informasjon brukes ofte i anonym og aggregert statistikk, men vi kan også koble den mot din brukerkonto. Informasjonen gjør blant annet at vi kan tilpasse visningen av våre tjenester til den enheten du bruker, i tillegg til at vi kan analysere ulike måter som brukerne benytter tjenestene våre på.
Informasjon om bruk av tjenestene
Når du benytter deg av søknadsskjemaet og sender en søknad, eller bruker tjenestene våre for øvrig, registreres denne aktiviteten automatisk i våre datalogger. Vi bruker denne informasjonen blant annet til å begrense misbruk av tjenestene, for å forbedre tjenestene våre og for å gi deg innhold tilpasset ditt bruksmønster (eksempelvis annonser i ditt nærområde).
Informasjon om posisjon
Vi beregner en geografisk posisjon ut i fra ip-adressen ved bruk av tjenestene våre.
Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt
Når du besøker våre tjenester bruker vi ulike teknologier for å gjenkjenne deg som bruker. Vi bruker eksempelvis informasjonskapsler (cookies) for at du skal slippe å logge inn hver gang du besøker Lendo.no. Det kan også hende at vi lagrer anonyme identifikatorer lokalt på din enhet, eksempelvis for enheter hvor vi ikke kan benytte informasjonskapsler. Disse identifikatorene fungerer i stor utstrekning på samme vis som informasjonskapslene, men kan være vanskeligere å fjerne. For å unngå at anonyme identifikatorer lagres må du eventuelt deaktivere javascript i nettleseren. Du kan lese mer om dette under Cookies i menyen.

c)Kredittopplysninger
Før vi sender din søknad til relevante banker foretar vi en kredittsjekk begrenset til innhenting av informasjon om eventuelle betalingsanmerkninger. Dette for å sikre at du er kvalifisert for å søke om lån hos våre samarbeidende banker. Kredittsjekken foretas av kredittopplysningsbyrået Experian. I tillegg til den begrensede kredittsjekken som Lendo foretar, vil bankene som mottar din lånesøknad også foreta en egen fullstendig kredittsjekk. Gjenpartsbrevet sendes til deg pr post. Dersom banken har mulighet til dette, vil gjenpartsbrevet sendes elektronisk til deg via e-post eller SMS.

d) Informasjon fra andre kilder
Vi kan fra tid til annen også ta imot og behandle personopplysninger fra andre kilder, som f eks: annonsenettverk, kunder, tilbydere av målingsverktøy eller andre parter som hjelper oss eller dem med å forstå brukeraktiviteten, dine preferanser eller for å forbedre eller personalisere tjenesten.

Hva brukes opplysningene til?

Lendo.no behandler personopplysninger om deg for å behandle og formidle din søknad. Vi behandler også ovennevnte informasjon til følgende formål:
For å drifte tjenesten
For å sikkerhetsstille kjennskap til tjenesten
For å personalisere og forbedre din opplevelse av tjenesten
For å sende deg varslinger og meldinger via post, telefon, elektronisk kommunikasjon (som SMS eller e-post) eller på annen måte, inkludert å sende deg markedsføring av våre produkter og tjenester
For å informere deg om våre oppdateringer av tjenesten og brukervilkårene
For å forbedre og utvikle tjenesten og nye tjenester og produkter, samt å analyser din bruk av tjenesten
For å sikkerstille den tekniske funksjonaliteten i tjenesten
For å forhindre bruk av tjenesten i strid med brukervilkårene for tjenesten og for å forebygge og utrede misbruk av tjenesten
Og for å oppfylle forpliktelser i henhold til gjeldende lover og regler.
Vi kan bruke, lagre og dele din informasjon som svar på rettslige påbud (f eks husransakelser, rettslige avgjørelser, stevninger eller tilsvarende), eller når det er nødvendig for å oppdage og forhindre kriminell aktivitet. Dette gjør vi for at vi skal kunne beskytte oss, deg og andre brukere. Det kan innebære at lagringen skjer som en del i en undersøkelse om vi tror at dette kreves i henhold til lov. Informasjonen som vi oppbevarer om deg når du bruker tjenesten kan brukes og lagres for en lengre periode enn hva som kreves ifht øvrige formål når informasjonen er gjenstand for rettslige henvendelser, plikt etter loven,
Informasjonen gjør også at vi kan levere digitale annonsekampanjer tilpasset den enkelte bruker på tvers av Schibsted Media Groups ulike tjenester. Personopplysninger vi samler inn i forbindelse med bruk av våre tjenester, lagres i en sentral lagringsenhet for å kunne følge og forstå aktiviteten på tvers av Schibsteds selskaper i relasjon til de øvrige formålene.

Din rett til å motsette deg behandlingen: denne behandlingen av dine personopplysninger er nødvendig for at Lendo skal kunne levere sin tjeneste. Om du vil motsette deg denne typen behandling av personopplysninger kan vi dessverre ikke tilby vår tjeneste.

Lagringsperiode: vi behandler dine data til dette formålet så lenge du har en aktiv lånesøknad eller et aktivt lånetilbud. Vi sletter all personlig informasjon 12 måneder etter at din relasjon med Lendo anses som avsluttet. Les mer om dette under Beskyttelse av personopplysningene.

Hvilke rettigheter har du?

Du har rett til å få et såkalt datauttak.
Vi er alltid åpne og transparente med hvordan vi behandler dine personopplysninger og dersom du vil ha en dypere innsikt i hvilke personopplysninger vi har om deg kan du be om å få tilgang på opplysningene.

Rett til å innvende mot visse typer behandling av opplysninger.
Du har alltid rett til å slippe markedsføring. Om du ikke ønsker markedsføring fra oss kommer vi til å stoppe behandling av dine personopplysninger for alle markedsføringsformål.

Rett til dataportabilitet.
Du har rett til å få opplysningene som du har gitt til oss om deg selv overført til en annen personopplysningsansvarlig. En forutsetning for dataportabilitet er at overføringen er teknisk mulig og kan skje automatisert.

Rett til å bli glemt.
Du har i enkelte tilfeller rett til å få dine personopplysninger slettet, for eksempel om opplysningene ikke lenger er nødvendige for de formål som de ble samlet inn for.

Rett til korreksjon.
Du har rett til å få feilaktige opplysninger om deg korrigert.

Du kan benytte deg av dine rettigheter ved å kontakte oss. Send en epost til oss på [email protected] hvis du har spørsmål om vår behandling av personopplysninger.

Gjennom å akseptere vilkårene for tjenesten samtykker du i at:

Cookies
Hva er en cookie?
Nei, ikke den gode, knasende sorten. Når vi snakker om cookies på internett mener vi små tekstfiler som lagres på din data eller enhet via din nettleser når du besøker en webside. Informasjonen i en cookie kan fortelle den websiden ulike ting, som for eksempel:

om du har besøkt websiden tidligere
om du har en konto som du har valgt å være innlogget på
om du har påbegynt en søknad men ikke avsluttet den

Lokalt lagrede data kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist og tilsvarende atferd hos nettsteder vi har et samarbeid med. Lokalt lagrede data kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg.
En type lokal lagring av data er informasjonskapsler (cookies). Disse filene gjør at vi kan kjenne igjen nettleseren din. Informasjonskapsler inneholder altså ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.
I tillegg til lokal lagring av data bruker vi også annen liknende teknologi slik som nettbøyer/pikseletiketter. Dette er teknologi som kan kjenne igjen informasjonskapsler og identifikatorer, samt legge til rette for at tredjeparter kan plassere informasjonskapsler på enheten din. Nettbøyer kan blant annet brukes til å avgjøre hvilke annonser som skal vises i nettleseren din.
I det videre vil vi bruke “lokal lagring av data” som en samlebetegnelse for informasjonskapsler, nettbøyer og andre liknende teknologier.

Hvorfor bruker Lendo lokal lagring av data på sine nettsider?
Vi bruker lokal lagring av data til en rekke ulike formål. Eksempelvis for å kunne levere tjenestene våre til deg, for å gi deg relevant og tilpasset innhold når du besøker sidene våre, for å måle og analysere trafikken på våre nettsider, for å forbedre tjenestene våre og for å målrette annonser. Nærmere informasjon om de ulike bruksområdene følger lengre ned.

Kan du selv styre bruken av lokal lagring av data?
Ja! Kort fortalt: du kan enten justere innstillinger i nettleseren din, eller bruke spesielle programmer som er utviklet for å administrere informasjonskapsler.
Les mer om cookies og hvordan du kan administrere informasjonskapsler på din enhet her.

Hvordan beskyttes dine personopplysninger?
Vi benytter IT-systemer for å sikre personvernet og tilgangen til personopplysningene. Vi har gjort tiltak som sikrer dine personopplysninger mot ulovlig eller uautorisert behandling. Kun de personer som faktisk trenger å behandle dine personopplysninger for å gjennomføre vår tjeneste har tilgang til dem.
Hvor behandles dine personopplysninger?
Vi jobber alltid for å behandle opplysningene om deg innenfor EU/EØS-området. Vi sørger for at det alltid finnes sikkerhetstiltak som for eksempel databehandleravtaler på plass med eventuelle tredjeparter som mottar opplysninger om deg, slik at de behandler opplysningene på samme sikre måte som oss.

Endringer i personvernerklæringen
Om vi gjøre endringer i denne personvernerklæringen kommer vi til å informere deg gjennom å publisere den oppdaterte versjonen på våre nettsider.
Om endringene anses som vesentlige, vil vi også informere deg på passende måte og om det er påkrevet, be om ditt samtykke.

Hvordan kontakter du oss lettest ved spørsmål om personvern?
Om du har spørsmål om Lendos behandling av personopplysninger kan du sende en epost til [email protected]
Lendo er en del av Schibsted Media Group som har et personvernombud som har til oppgave å se til at Schibsteds behandling av personopplysninger er korrekt og forenlig med gjeldende regler. Du kan nå Schibsteds personvernombud gjennom dette kontaktskjemaet.