Supreme Card

Supreme Card – opp til 60 dagers rentefritak

Dersom du ser fordelene med å ha en ekstra lang rentefri nedbetalingsperiode, så bør du ta en nærmere titt på kredittkortet Supreme Card.
Kredittkort Artikler Supreme Card – opp til 60 dagers rentefritak

Der hvor de fleste norske kredittkortselskaper tilbyr en rentefri nedbetalingsperiode på inntil 50 dager, så gir Supreme Card deg det lille ekstra. Her får du nemlig inntil 60 dagers rentefritak på kjøpene du gjør, noe som tilsvarer hele to måneder. Skal du gjøre et større innkjøp som du ikke har muligheten til å betale tilbake innen kort tid, så kan du altså utsette betalingen med nesten to måneder før rentene begynner å løpe.

Andre fordeler med Supreme Card

Supreme Card gir deg også en rekke andre fordeler, som bonus på alle kjøp du gjør. Kredittkortet er tilknyttet et bonusprogram som lar deg samle poeng på alle handler og transaksjoner du gjør med kortet. I tillegg tilbyr kredittkortet inntil 6 måneder med delbetaling uten nominell rente, noe som er ganske unikt.  Dette gjør at man faktisk kan gjøre store innkjøp med kredittkortet og delbetale på en enkel måte uten at kostnadene blir alt for store. Nevnte vi også at kortet har reiseforsikring inkludert?

Derfor bør du velge et kredittkort med lang rentefri periode

Å velge «riktig kredittkort» i jungelen av ulike tilbydere, fordeler og begreper, er slettes ingen enkel sak. Det finnes flere faktorer som avgjør hva som er det beste kredittkortet for akkurat deg, men i denne artikkelen skal vi fokusere på noe som nok er viktig for de aller fleste. Nemlig at den rentefrie perioden på kredittkortet er så lang som mulig, slik at man kan bruke kortet fleksibelt uten å måtte betale i dyre dommer for det. Men hva betyr det egentlig at et kredittkort har en «rentefri periode»?

Hva er rentefri nedbetalingsperiode?

Alle kredittkort i Norge har en rentefri nedbetalingsperiode, eller «rentefri kreditt» (begrepet brukes noe ulikt på tvers av tilbyderne). Dette er en periode mellom transaksjonene dine der du ikke betaler renter på det du har handlet. Ofte vil dette gjelde alle transaksjoner i en måned, der rentene ikke begynner å løpe før neste faktura forfaller. Handler man eksempelvis nytt kjøkken for 30 000 kroner den 01. januar, så vil dette gå på din rentefrie periode for januar. Trolig vil dette faktureres av kredittkortselskapet i starten av februar, med forfallsdato den 15 eller 20. februar.

Frem til forfallsdato betaler du altså ikke en eneste krone i renter på kredittkortet, noe som kan være veldig gunstig for store innkjøp som ved ovennevnte eksempel, eller rett og slett hvis man trenger litt ekstra penger før lønningen kommer inn på konto. I dette tilfellet vil den rentefrie perioden for transaksjonen være på hele 45 eller 50 dager. Gjør man en annen transaksjon med det samme kortet den 28. januar, så vil denne dukke opp på samme faktura i februar, og den rentefrie perioden vil da altså være betraktelig kortere.

Hvor lang er denne perioden vanligvis?

Etter vår erfaring fakturerer de fleste kredittkortselskapene for bruk den forrige måneden når en ny måned begynner. Forfallsdato på fakturaen vil vanligvis være mellom 14 til 20 dager, som da betyr en rentefri periode på opptil 50 dager. Dette gjelder altså kun for de transaksjonene som er gjort i starten av en måned – for hver dag ut i måneden vil den rentefrie perioden bli en dag kortere. 

Hva skjer når den rentefri perioden er over?

Forutsatt at man betaler hele fakturaen for det man brukte forrige måned innen forfallsdatoen, så vil man ikke betale noe for bruken. Bruker man kredittkortet til å samle bonuspoeng eller cashback vil man være avhengig av å gjøre dette slik at rentekostnadene ikke spiser opp de kronene man sparer på bruken av kredittkortet. Har man ikke råd til å betale hele beløpet ved forfall, så vil det uansett være en fordel å betale noe. Rentene beregnes kun på det beløpet du har utestående til kredittkortselskapet.

Dette kan eksempelvis være gunstig dersom du skal bestille sommerferie til hele familien i god tid før sommeren, men egentlig må vente på feriepengene før du har råd til å betale for ferien.

 

Oppsummering

Rentefri nedbetaling er en av fordelene man får når man bruker et kredittkort til å handle eller gjøre større innkjøp med. De fleste kredittkortene i Norge tilbyr opp til 45 eller 50 dager med rentefri nedbetaling, mens de aller beste kortene gir deg hele 60 dagers rentefritak. Så lenge man betaler hele fakturabeløpet ved forfall, så vil man ikke betale en eneste krone i rente for bruken av kredittkortet.