Slik blir du kvitt høye gjeldsrenter

Slik blir du kvitt høye gjeldsrenter

Vurderer du å refinansiere lån med pant i bolig? Har du mye usikret gjeld i form av dyre kredittkort, smålån og betalingskontoer er det uansett en fordel å ta en gjennomgang av all gjeld, slik at du får en oversikt over din økonomi. Og samle alle såkalte smålån i ett lån kan ofte være gunstig, og dette kan for eksempel gjøres ved å refinansiere lånene med pant i bolig.
Gjeldsregister Artikler Slik blir du kvitt høye gjeldsrenter

Den negative trenden snur

Før Gjeldsregisteret ble opprettet i 2019, steg den samlede forbruksgjelden i Norge betraktelig. Nå er situasjonen forbedret, og fortsetter å bedre seg: Unge under 30 er blant de som krympet gjelden aller mest da den samlede forbruksgjelden krympet med 15 milliarder i 2020. Det er en gledelig nedgang på hele 20 %. 

– 2020 var som alle vet et annerledes år, og det hadde nok en del å si for at nordmenns gjeld krympet. Minimal reisevirksomhet, lite shopping og færre sosiale aktiviteter bidro nok en hel del, men vi ser også tegn til at nordmenn låner smartere og blir flinkere til å behandle gjelden sin, sier Oda i Lendo.
Oda
Teamleder kundeservice hos Lendo

Den samlede gjelden i Norge vokste fram til 2020 kraftig. Men med opprettelsen av Gjeldsregisteret, bedre kjennskap til sammenligningstjenester som Lendo, og følgelig et høyere antall refinansieringer, har trenden snudd. Med det nye samarbeidet mellom Lendo og Gjeldsregisteret, kan fremtiden se enda lysere ut. 

En god match

Gjeldsregisteret er et informasjonsregister som samler inn informasjon om hvor mye gjeld den enkelte forbruker har. 20 000 personer benytter seg av tilbudet hver uke, og gjennom det nye samarbeidet med Lendo blir det enda enklere for forbrukerne å få oversikt over gjelden sin – og finne ut hva de kan gjøre med den.

Lendo, på sin side, er Nordens ledende sammenligningstjeneste for lån, og hjelper over 20 000 kunder i året med å få bedre betingelser på lånene sine, lavere utgifter og bedre økonomi ved å refinansiere.

– Vi lar bankene konkurrere om kundene ved at vi samler inn tilbud fra forskjellige banker som vi videreformidler til kunden, som lettere kan sammenligne dem og velge det som passer dem best. Våre tall viser at kundene våre får langt lavere rente hos oss enn det gjennomsnittet i markedet er, sier Oda. 

Blir enda enklere å få lavere gjeldsrente

Når Lendo nå inngår et samarbeid med Gjeldsregisteret, er det for å gjøre sammenligningstjenesten enda enklere å bruke, og enda lettere tilgjengelig for folk flest:

– Det nye samarbeidet vi har inngått med Gjeldsregisteret og tjenesten «Lendo Gjeldsoversikt» gjør det enklere å få oversikt over gjelden sin, finne ut hvor mye man kan spare på å refinansiere, og deretter velge det riktige tilbudet. Det er gode nyheter for alle som strever med høye gjeldsrenter, sier Oda i Lendo fornøyd.

Tjenesten er enkel å bruke. Man logger inn med BankID, og får raskt oversikt over gjelden sin. Deretter kan man samtykke til at Lendo skal få tilgang til informasjonen, slik at de kan samle inn refinansieringstilbud for å finne det beste.

Gjeldsregisteret sine tall viser at snittrenten på forbrukslån i Norge ligger på mellom 14 % og 20 % for kredittkort, mens lån som formidles gjennom Lendo har en gjennomsnittlig nominell rente på 11,5 %. Det betyr at en person med 150 000 kroner i kredittkortgjeld, for eksempel, kan spare mellom 10 og 20 000 kroner i året ved å refinansiere gjennom Lendo. 

Mye å spare på refinansiering av gjeld

Det at flere har fått øynene opp for refinansiering er en positiv utvikling. Det er nemlig mange gode grunner til å refinansiere gjeld: Lavere rente, gebyrer og månedsutgifter, og potensielt lenger nedbetalingstid. Du får også samlet all gjelden din på ett sted, slik at du får bedre kontroll over økonomien.

– Som et resultat av samarbeidet med Gjeldsregisteret, har det blitt enda enklere å refinansiere. Med kun et par tastetrykk, og et par minutters jobb kan du spare titusener i året, og du samler all gjeld fra smålån, kredittkort, handlekontoer og forbrukslån i ett enkelt lån, sier Oda. 

Refinansiering er den beste måten å få lavere renteutgifter på, og renten varierer mye mellom forskjellige långivere, kreditorer og banker, så mulighetene for å skaffe seg langt romsligere økonomi er store. Mange opplever å få over 10 % lavere rente på kredittkortgjelden sin når de refinansierer gjennom Lendo.

Hjelper folk ut av en vanskelig situasjon

– Vi blir kontaktet av mange som befinner seg i en vanskelig økonomisk situasjon, og som ikke vet hvordan de skal komme seg ut av den.

Det å ha gjeld som du sliter med å betjene, er ikke noen god følelse, og situasjonen blir gjerne vanskeligere og mer uoversiktlig etter hvert som tiden går, sier Oda.

Heldigvis er det overraskende lett å få de månedlige innbetalingene ned på et akseptabelt nivå, noe Oda ofte får se i møte med forbrukere:

– Mange blir overrasket over hvor enkelt det er, og hvor stor innvirkning på økonomien refinansiering kan ha. De som oppsøker oss er ofte i en desperat situasjon. Desto større er lettelsen deres når de ser at de månedlige utgiftene deres plutselig minker med flere tusen kroner etter at de har tatt kontakt med oss, smiler Oda.
Oda
Teamleder kundeservice hos Lendo

Fornøyde kunder

Lettelsen kundene føler i møte med Lendo kommer tydelig til syne i tilbakemeldingene deres. En gjenganger er at de kommer fra en vanskelig situasjon der de har vært gjennom en frustrerende prosess i forsøket på å få gjelden sin under kontroll. Når de så kommer i kontakt med Lendo, opplever de at det løsner, slik det gjorde for Siv Marie: 

«Vi fikk tilbud om refinansiering gjennom Lendo. Kundebehandleren ordnet alt og tilbudene fra forskjellige banker kom via e-post, og kundebehandleren fra Lendo fulgte oss opp på tlf og e-post og mld. på tlf. Vi kunne enten ringe eller sende mail til kundebehandler hvis vi lurte på noe. Tilbudet vi tok, gjorde at vi faktisk sparte litt i overkant av 4200 kr pr mnd.»

 – Det å føle at man har kontroll på økonomien sin er ekstremt viktig for selvfølelsen og livskvaliteten. Så det at vi ser at vi kan hjelpe folk, og at de får en ny hverdag etter at de har refinansiert gjelden sin, er veldig fint. Nå gleder vi oss til å fortsette å senke gjeldsnivået i Norge i samarbeid med Gjeldsregisteret, avslutter Oda. 

 

Refinansiering for deg som står i en vanskelig situasjon

Om du har betalingsanmerkning og eier dine egen bolig kan det være mulig å få et lån med sikkerhet i boligen via Lendo. Ta kontakt med oss her eller ring oss på 22 00 70 for å høre om mulighetene dine