Smålån uten sikkerhet

Smålån uten sikkerhet – slik fungerer det

Smålån uten sikkerhet er et lite lån, ofte med kort nedbetalingstid. Det er akkurat det samme som et forbrukslån, bare at summen du låner er mindre, ofte ikke mer enn 50 000 kr.
Forbrukslån Artikler Smålån uten sikkerhet – slik fungerer det

Mange av oss har opplevd at økonomien ikke strekker til på et tidspunkt i livet. Noen ganger har man ikke råd til nødvendige utgifter eller prosjekter som skal gjennomføres. Siden det finnes mange ulike lånetyper, er det ikke lett å vite hva man skal velge. Smålån uten sikkerhet, kredittkort og andre kortsiktige løsninger blir gjerne markedsført som en løsning på disse situasjonene. Men lønner det seg?

Definisjon på smålån uten sikkerhet

Når du tar opp et smålån uten sikkerhet, trenger du ikke å stille med sikkerhet i eiendeler. Lånet har en ofte en høyere rente enn andre typer av lån, med en kort nedbetalingstid. Selv om renten er høyere, så vil det lave lånebeløpet gjøre at totalkostnaden ikke nødvendigvis vil bli så høye sammenlignet med lån med sikkerhet.

Det finnes flere typer av smålån uten sikkerhet, en av de mest populære tilbyderne er Klarna. Handler du på nett, og velger Klarna som betalingsløsning, tar du egentlig opp et lite lån. Velger du å ikke betale fakturaen ved forfall, så vil du betale renter på beløpet. Avbetaling er i praksis det samme som et lite lån, og har ofte høy rente.

Kredittkort eller smålån uten sikkerhet?

Et kredittkort lar deg låne penger opp til kredittgrensen på kortet, og har ofte en rentefri periode på inntil 45 dager. Det vil si at du ikke betaler renter på beløpet før det har gått inntil 45 dager. Når den rentefrie perioden er over, må du betale minimumsbeløpet på fakturaen din, og renter på resten av beløpet. 

Dersom du vet at du kan betale ned kredittkortgjelden relativt raskt, og helst innen de inntil 45 dagene, vil dette kunne være en god løsning.

Om du har behov for å nedbetale over flere måneder, så kan du vurdere et smålån uten sikkerhet. Renten kan være lavere på et slikt type lån enn på et kredittkort, og dermed også totalkostnaden.

Ikke la deg friste av smålån på dagen

SMS-lån blir ofte kalt for mobillån eller smålån på dagen, fordi du ofte søker om et lite lån via en SMS. Du får gjerne SMS-lånet på minuttet, og du kan låne noen tusenlapper. Men du bør ha tunga rett i munnen før du gjør noe slikt. Fordi rentene på et SMS-lån er svært høye, og det kan koste deg dyrt, selv om det bare er snakk om et lån på noen tusenlapper.

Alle seriøse aktører vil gjøre en kredittsjekk av deg som søker om lån, dette er for din og bankens trygghet. 

 

Når bør du vurdere et smålån?

Vårt beste råd er å tenkte over hvor mye du har råd til å låne, og ikke låne mer enn du har behov for. Du bør også vurdere andre løsninger før du eventuelt tar opp et lån, slik som sparing eller andre former for midler. 

Bruk en lånekalkulator for å se hva lånet kan koste deg per måned og totalt. Hos oss kan du sende inn én søknad og få mulighet til å la bankene kjempe om å gi deg det beste tilbudet. Du kan søke om lån fra 10 000 - 500 000 kr med opptil 5 års nedbetalingstid. Det er helt uforpliktenede og gratis å søke.