Oppussing

Pusse opp gangen med en gang eller utsette?

Du får ikke to sjanser til å gi et godt førsteinntrykk. Det samme gjelder hjemmet ditt: Hvis gangen din trenger oppussing får den resten av boligen din til å se ut som den gjør det også.
Forbrukslån Artikler Pusse opp gangen med en gang eller utsette?

Vi er flinke til å pusse opp bad, kjøkken, stue og soverom, og så blir gangen glemt. Men gangen er som regel liten, og det koster derfor ikke all verden å pusse opp. Og når du blir kvitt rot og klær, og det er slutt på snuble i sko vil du definitivt synes det er verdt innsatsen.

Hva slags gulv bør jeg velge?

Hvis du skal pusse opp gangen, er et godt tips å investere i varmekabler. På den måten blir det enklere å tørke klær og sko over natten, og det gir en god varme. Det finnes for eksempel matter du kan legge selv, men her kan det nok være smart å bruke elektriker slik at jobben blir gjort etter forskriftene.

Hvilket gulv du velger avhenger av økonomien din eller hvor mye du ønsker å bruke på oppussingen. Skal du ha laminat, kork, vinylfliser eller vinylgulv, må du imidlertid sørge for at gulvet ikke blir for varmt – de har alle en makstemperatur på 27 grader. Å legge disse gulvene klarer du fint selv hvis du er litt handy. Det anbefales for øvrig ikke parkett i gangen, da det er stor slitasje på gulvet.

Og nettopp på grunn av varme og slitasje bør du gå for fliser i gangen, de tåler nemlig “alt”. Du kan legge fliser selv, men som med elektrikeren: Hvis du skal få et resultat du er fornøyd med – bruk en proff flislegger.

Noen timer, så er veggene malt

Dette er enkelt og tar neppe mer enn en formiddag. Det er bare å sparkle, eventuelt grunne og male til slutt – og så er du ferdig. Å pusse opp gangen trenger ikke alltid å kreve mer enn som så.

Garderobeløsninger

Her er det også lommeboken som avgjør: Vanlig høyskap eller skyvedørsgarderobe? Her ville vi gått for det siste alternativet – siden de blir spesialtilpasset får du maksimal utnyttelse av plassen i gangen. Har du speil på dørene virker også rommet større.

Husk også at skyvedørsgarderober rommer mye, hvilket betyr at du blir kvitt rot og har et sted å oppbevare de tingene det ikke er sesong for.

Smarte entrémøbler

Om du vil innrede entreen kommer jo selvsagt an på om du har plass til overs. Du kan slå to fluer i én smekk ved å kjøpe stoler og benker med oppbevaring. Et skoskap eller to bidrar også til å gi et ryddigere inntrykk. Glem heller ikke rikelig med knagger.

Og når du først skal pusse opp gangen, hvorfor ikke pusse opp trappen også?

Det er ikke noe poeng å betale mer enn nødvendig for oppussingen, så hvorfor ikke legge oppdraget ditt ut på mittanbud.no?

Hvordan finansiere oppussing av gangen?

Dette kan du gjøre på flere måter: Enkelte tilbydere av for eksempel skyvedørsgarderober tilbyr betalingsutsettelse. Dette er som regel en dårlig deal: Disse har gjerne opp mot 35 prosent effektiv rente, som er med gebyrer, og dermed er den du skal forholde deg til. På kredittkort er gjennomsnittlig rente 25 prosent.

Hvis du ikke klarer å betale hele beløpet ved forfall, blir det høye renteutgifter etter hvert. Det skal likevel legges til at dersom du klarer å betale alt ved forfall, er dette gode løsninger.

En smartere løsning kan være å ta opp et forbrukslån. Hos Lendo er gjennomsnittet på innvilget effektiv rente på 14,6 prosent. Det betyr at hvis du bruker 100 000 kroner på oppussing av gangen, kan du i forhold til betalingsutsettelse og kredittkort spare henholdsvis 20 000 og 10 000 i året bare i renteutgifter

Slik kan du pusse opp gangen med Lendo

Lendo er en gratis sammenligningstjeneste. Det innebærer at når du sender en søknad, så går den automatisk videre til våre samarbeidsbanker. Bankene vet at når det kommer søknad fra Lendo, så konkurrerer de om kunden. Derfor er du garantert å få de laveste rentene bankene kan tilby.

Hvis du synes det er vanskelig å sammenligne lånetilbudene, får du hjelp av våre dyktige kundekonsulenter med å velge det som passer best for deg.

Hos Lendo kan du låne mellom 10 000 og 500 000 kroner, så du kan begynne å pusse opp gangen med en gang.