Pusse opp trappen

Pusse opp trappen - slik får du ny trapp

Gammel trapp som kan bli som ny, eller helt ny trapp? I norske hjem finnes det mange trapper som sårt trenger en kjærlig hånd. Men hvor mye lønner det seg å legge i å pusse opp trappen?
Forbrukslån Artikler Pusse opp trappen - slik får du ny trapp

Noen er gjemt bort i yttergangen, mens andre har hedersplassen i stuen - trappen binder etasjene sammen og er husets største møbel. Men etter å ha båret vekten av alle som har gått opp og ned i årenes løp er det mange av trapper som begynner å bli slitne. Spesielt furutrapper har en tendens til å bli full av sår og hakk - furu er jo tross alt en myk tresort.

Spørsmålet er hva du kan gjøre for å få en gammel trapp til å se ny ut?

Start med trappetrinnene når du skal pusse opp trappen

Fordelen med trapp er at den er et forholdsvis enkelt oppussingsobjekt: Den har store flater, samtidig som den har et begrenset areal. Dessuten er det mange måter å pusse opp trappen på.

Maling

Dette er den billigste måten, og i løpet av en helg har du fått “ny” trapp. Sørg for å slipe vekk gammel lakk og maling, og fjerne alt støv før du grunner, sparkler, maler og fuger.

Kontaktplast

Dette er en folie som kommer i ruller, og som du limer på trappetrinnene. Bare sørg for å velge en type med litt tykkelse som også har litt struktur i seg - hvis ikke blir det glatt. Hvis du får litt Kontaktplast til overs kan den også brukes på andre møbler.

Trappeteppe

Dette kan være veldig smart. Trappen er nemlig det stedet i huset flest skader seg, og med teppe er det både mindre sjanse for å skli, samtidig som det blir mykere å falle. Teppeabo er et fint sted å starte letingen etter trappeteppe.

Trappefornyer

Dette er en litt dyrere løsning, men som samtidig ser ut som du har fått ny trapp, er trappefornyer. Dette er løse trinn som du sager til limer oppå de gamle trinnene. Prisen per trinn ligger på mellom 400 og 1500 kroner.

Hva er prisen på en helt ny trapp?

Hvis alt håp er ute og du ikke ønsker å pusse opp trappen din, finnes det likevel muligheter. For hva med å rett og slett å bygge en helt ny trapp? Firmaer og håndverkere over hele landet leverer “ferdigtrapper”. De kommer hjem til deg og måler, og så ser dere på farger, materialer og løsninger sammen - og så får du presentert en pris. Får å få den lavest mulig er det et godt tips å legge ut oppdraget ditt på mittanbud.no.

Ny trapp med alt inkludert koster fra ca. 10 000 og oppover til 500 000 kroner. Det er hvis du ønsker løsninger med glassrekkverk og stålvanger at prisen begynner å krype oppover.

Det vanlige å betale for en trapp er rundt 50 000 kroner. Det kan være nok til at mange ikke har penger på konto, og derfor velger å dra kredittkortet når de skal ha ny trapp. Men hvis du ikke kan betale hele beløpet tilbake når neste regning kommer kan det fort bli dyrt. Da er et forbrukslån smartere. Men hvor finner du forbrukslånet med de beste vilkårene?

Finansier ny trapp med Lendo

Det er ikke umulig at du finner her i Lendo. For når du sender én søknad til Lendo sendes søknaden din videre til en rekke banker. Du er garantert å få de beste rentene samarbeidsbankene kan gi, fordi de konkurrerer om å få deg som kunde.

Mellom 10 000 og 500 000 kroner er også det du kan låne hos Lendo. Hvis du skal ha en trapp til 50 000 - velger du å bruke kredittkort er gjennomsnittlig effektiv rente, som er inkludert gebyrer, på 25 prosent. Via Lendo er snittet på innvilget effektiv rente på 14,6 prosent.

Det betyr at kan spare 5000 kroner i året i renter på å kjøpe ny trapp med forbrukslån fremfor kredittkort. Laveste effektiv rente hos oss er for øvrig på omtrent 7,6 prosent. Da kan den nominelle renten, som er uten gebyrer, være så lav som 6,99 prosent.

Lendo er en gratistjeneste - hvor du også får hjelp kostnadsfritt av kundekonsulenter til å finne det lånetilbudet som passer best for deg og lommeboken din.

3 325 kr pr. måned

Estimert månedsbeløp
3 325 kr
Effektiv rente
12,80 %
Total kostnad
49 476 kr
Totalbeløp
199 476 kr

Lånerentene er i individuelle i Norge det er derfor du må søke før vi kan vise deg tilbudene.