Alt du trenger å vite om MC lån

Skal du kjøpe motorsykkel må du ta stilling til en del ting, en av dem og kanskje det viktigste er hvordan motorsykkelen skal finansieres. Det er to lånetyper du kan velge mellom, et MC lån med sikkerhet eller et forbrukslån. Videre gir vi deg en fullstendig oversikt over hva som skiller de to ulike lånetypene.

MC lån med sikkerhet

Egenkapital: Du må beregne et egenkapitalkrav på rundt 35% av lånesummen

Forsikring: Kaskoforsikring kreves fordi banken tar panterett i motorsykkelen din

Tinglysningsgebyr: Tinglysning av motorsykkelen betyr at banken registrer salgspant i motorsykken din i et offentlig register, Brønnøysundregisteret. Tinglysningen må du selv dekke.

Forbrukslån

Egenkapital: Ingen krav til egenkapital

Forsikring:Du står fritt til å velge hvilken forsikring som passer deg best.

Tinglysningsgebyr: Banken tar ikke panterett i motorsykkelen og dermed slipper du å betale tinglysningsgebyr.

Hvilket lån skal du velge?

Et lån med sikkerhet anbefaler vi i de tilfellene du skal kjøpe en motorsykkel over 150.000 kroner. Da vil den totale kostnaden for forsikring og gebyrer veie opp for en lavere lånerente. Forbrukslån anbefaler vi når verdien på motorsykkelen er under 150.000 kroner. Det blir stadig mer populært å velge et forbrukslån fordi banken ikke tar panterett i motorsykkelen og da sparerer du penger på forsikring og unngår enkelte gebyrer, som for eksempel tinglysningsgebyr. Du kan låne 100% av lånesummen og du står fritt i valg av motorsykkel og hvordan pengene skal brukes.

Hvorfor sammenligne lånetilbud

Uansett om du velger et lån med sikkerhet eller et forbrukslån vil det lønne seg å sammenligne lånetilbudene hos flere banker. Hos oss kan vi hjelpe deg med å sammenligne lånetilbud fra over 15 banker spesialisert på forbrukslån. Da vet du for sikkert at du ikke bare har valgt riktig motorsykkel, men også det beste lånet tilpasset dine behov. Sjekk med vår lånekalkulator hva et forbrukslån vil kunne koste deg.
kr
3 376 kr
Å be om tilbud er helt uforpliktende
icon/tip
Om du søker om et lån på for eksempel 150 000 kr, som du vil betale ned over 6 år kan du få en effektiv rente på 13,4%. Kostnaden blir 64 361 kr. og totalbeløpet du ender opp med å ha betalt over de 6 årene blir på 214 361 kr.
Men akkurat hvilken rente du får vet vi ikke før du søker. Nominell rente varierer fra 6% til 23%. Ved å be om tilbud, godtar du Lendos vilkår