MC lån

Skal du kjøpe motorsykkel må du ta stilling til en del ting, en av dem og kanskje det viktigste er hvordan motorsykkelen skal finansieres. De to lånetypene du kan velge mellom er et MC lån med sikkerhet eller et forbrukslån. Videre gir vi deg en fullstendig oversikt over hva som skiller de to ulike lånetypene.

Noen ganger kan det lønne seg med et lån uten pant hvis du skal kjøpe MC. Renten er ofte litt høyere, men samtidig slipper du kaskoforsikring og kan låne 100% av kjøpesummen. Renten starter fra 6,99% og du velger selv hvor lang nedbetalingstid du vil ha.

Sjekk hva et lån til MC uten pant vil koste

3 374 kr pr. måned

Estimert månedsbeløp
3 374 kr

Effektiv rente
13.55 %
Kostnad pr mnd
874 kr
Total kostnad
52 446 kr
Totalbeløp
202 446 kr
icon/tip
Om du søker om et nytt lån på for eksempel 80 000 kr, som du vil betale ned over 5 år kan du få en effektiv rente på 14,64%. Kostnaden blir 30 666 kr. og totalbeløpet du ender opp med å ha betalt over de 5 årene blir på 110 666 kr.
Men akkurat hvilken rente du får vet vi ikke før du søker. Nominell rente varierer fra 6% til 23%. Ved å be om tilbud, godtar du Lendos vilkår

MC lån med sikkerhet

Egenkapital: Du må beregne et egenkapitalkrav på rundt 35% av lånesummen

Forsikring: Kaskoforsikring kreves fordi banken tar panterett i motorsykkelen din

Tinglysningsgebyr: Tinglysning av motorsykkelen betyr at banken registrer salgspant i motorsykken din i et offentlig register, Brønnøysundregisteret. Tinglysningen må du selv dekke.

Forbrukslån

Egenkapital: Ingen krav til egenkapital

Forsikring: Du står fritt til å velge hvilken forsikring som passer deg best.

Tinglysningsgebyr: Banken tar ikke panterett i motorsykkelen og dermed slipper du å betale tinglysningsgebyr.

Hvilket lån skal du velge?

Et lån med sikkerhet anbefaler vi i de tilfellene du skal kjøpe en motorsykkel over 150 000 kroner. Da vil den totale kostnaden for forsikring og gebyrer veie opp for en lavere lånerente. Forbrukslån anbefaler vi når verdien på motorsykkelen er under 150 000 kroner. Det blir stadig mer populært å velge et forbrukslån fordi banken ikke tar panterett i motorsykkelen og da sparerer du penger på forsikring og unngår enkelte gebyrer, som for eksempel tinglysningsgebyr. Du kan låne 100% av lånesummen og du står fritt i valg av motorsykkel og hvordan pengene skal brukes.

3 374 kr pr. måned

Estimert månedsbeløp
3 374 kr

Effektiv rente
13.55 %
Kostnad pr mnd
874 kr
Total kostnad
52 446 kr
Totalbeløp
202 446 kr

Hvorfor sammenligne lånetilbud?

Uansett om du velger et lån med sikkerhet eller et forbrukslån vil det lønne seg å sammenligne lånetilbudene hos flere banker. Hos oss kan vi hjelpe deg med å sammenligne lånetilbud fra 16 banker spesialisert på forbrukslån. Da vet du for sikkert at du ikke bare har valgt riktig motorsykkel, men også det beste lånet tilpasset dine behov. Sjekk med vår lånekalkulator hva et forbrukslån vil kunne koste deg.

Hvorfor velge å låne penger til MC gjennom Lendo?

Det er mange grunner for at ekspertene noen ganger anbefaler å velge et MC lån uten sikkerhet. Her er de viktigste:

  • Lavere gebyrer
  • 100% finansiering
  • Selge sykkelen når det måtte passe deg (uten å innløse pantet først)
  • Inntil 5 års nedbetalingstid
  • Ingen krav til alder eller tilstand på sykkelen