Hva er BankID

Hva er BankID?

Enkelt forklart er BankID din digitale signatur. En personlig og elektronisk legitimasjon for sikker identifisering på nettet.
Refinansiering Artikler Hva er BankID?

Du bruker sikkert dette i ulike sammenhenger allerede, enten det er å logge inn i nettbanken eller på offentlige nettsider som for eksempel Altinn eller Skatteetaten.

I Norge er det i dag tett opp mot 3,6 millioner brukere. Rundt 1,1 millioner bruker BankID på mobil, mens resten fortsatt bruker kodebrikken.

Trygt, enkelt og sikkert

BankID har mange bruksområder. I tillegg til at du kan logge inn i alle norske banker, kan du også bruke den som bevis på at du faktisk er deg selv i kontakt med en rekke offentlige nettsider. Altinn og Skatteetaten er allerede nevnt, andre eksempler er NAV, Helsenorge, kommuner og fylkeskommuner. Postens digitale postkasse Digipost bruker også BankID. Du kan for eksempel melde flytting gjennom tjenesten.

Mange nettbutikker bruker denne løsningen for å verifisere betaling eller til innlogging på lukkede kundesider. Det samme gjør mange medlemsorganisasjoner. Eiendomsmeglere bruker denne løsningen for sikker budgivning på boliger, og mange utleiere bruker denne tjenesten for raskere og enklere signering av leiekontrakter. Du kan i tillegg skifte strømleverandør enkelt med BankID.

Lån med BankID

Via Lendo kan du søke om forbrukslån i en rekke banker samtidig. Det er helt uforpliktende å søke, og du binder deg ikke til noe før du signerer lånepapirene med BankID.

Du kan låne fra 10 000 – 500 000 kroner via Lendo. Hvor mye du kan låne avhenger av inntekten din og hvor mye gjeld du har fra før.

BankID 2.0

Tidligere var BankID avhengig av Java. Noe som førte til mye frustrasjon rundt om i de norske hjem og ikke minst i bankene. BankID 2.0 er den nye Java-frie versjonen. Som bruker merker du ikke noen forskjell, og du logger deg inn på samme måte som før enten med kodebrikken eller mobilen. Denne versjonen fungerer også på alle nettbrett.

Har du en gammel PC eller en gammel nettleser, anbefaler vi at du oppdaterer nettleseren til en nyere versjon for å få fullt utbytte av BankID 2.0. Her kan du teste om din nettleser kan brukes med BankID 2.0.