Billån

Får man billån uten egenkapital?

For mange går drømmen om å eie egen bil i tusen knas allerede før de får søkt om lån. Dette fordi det er en misforstått oppfatning at man er nødt til å stille med egenkapital for å få et slikt lån, noe som definitivt ikke er tilfellet når vi nå skriver 2019. Mange banker vil nemlig tilby deg såkalt fullfinansiering av bilkjøpet, der du ikke trenger å bidra med en eneste krone av sparepengene dine. Men hvordan får man tak i et slikt billån uten egenkapital?
Billån Artikler Får man billån uten egenkapital?

Hvordan få billån uten egenkapital

Det finnes flere måter å skaffe seg et billån uten egenkapital på. En av de mest brukte metodene er å legge igjen en søknad på billån hos oss, som vi deretter videreformidler til en rekke banker hvor vi innhenter de beste lånetilbudene for deg. Da kan du være sikker på at du slipper å stille med egenkapital for lånet, samtidig som du heller ikke binder hele kapitalen til bilkjøpet. Om du ønsker det, så kan du godt sette av noen tusenlapper til drivstoff, reparasjoner eller andre bilrelaterte innkjøp i tillegg, noe som er unikt for de lånene vi formidler.

Lånet vil altså være det man kaller for en fullfinansiering – enkelt forklart låner du 100 prosent av bilens kjøpesum. Denne typen lån er spesielt gunstig hvis man skal kjøpe seg en brukt bil som kanskje koster noen titusener, men ikke like gunstig dersom bilen er i hundretusenkronersklassen. Dette fordi renten som regel vil være noe høyere når man ikke stiller med egenkapital, noe du kan lese mer om i neste avsnitt.

Fordeler og ulemper med egenkapital

For de fleste vil det at man ikke trenger å stille med sikkerhet for billånet være den største fordelen i seg selv. Men store fordeler kommer sjeldent uten noen ulemper involvert, og det gjelder naturligvis også i dette tilfellet. For hvis man skal ta opp billån uten egenkapital, så må man være forberedt på å betale litt ekstra for det. Dette i form av renter og gebyrer.

Fordeler med egenkapital til billån

Foruten den åpenbare fordelen det er at du kan låne hele bilens kjøpesum, så er det flere fordeler forbundet med billån uten egenkapital. Blant annet så stilles det ikke krav at banken må ta pant i bilen, noe som kan være gunstig i enkelte tilfeller. Blant annet kan det forenkle prosessen ved et eventuelt videresalg i fremtiden. Det er heller ikke noe krav til hvilken forsikring du har på bilen, slik at vanlig ansvarsforsikring for kjøretøy er tilstrekkelig. Dette er spesielt gunstig dersom bilen du kjøper er noen år gammel og kanskje ikke har en verdi som forsvarer full kasko.

Ulemper med egenkapital til billån

Det er egentlig bare en ulempe med slike billån, og det er at man må regne med å betale en del ekstra i form av renter og gebyrer når man ikke stiller med egenkapital. Dette grunnet bankens økte risiko ved slike utlån, hvor de ikke har pant i eiendelene som kjøpes eller sikkerhet i form av egenkapital. Likevel behøver det ikke å bli skremmende dyrt. Den laveste effektive renten på lån søkt om gjennom oss er på under 7 prosent.

Slik søker du om lånet

Er du overbevist om at et billån uten egenkapital er veien å gå, så er heller ikke søkeprosessen veldig komplisert. Søker du om lån gjennom oss, så videreformidler vi søknaden din til en rekke norske banker.

Kjøper du bilen sammen med noen, så vil dette gi dere bedre vilkår da baken vurdere begges økonomi samlet. Samtidig kan det også øke sjansene for å få innvilget lånesøknaden, noe som er gunstig dersom man er i tvil om at ens egen inntekt og økonomi er god nok for å få lån alene. Søker du om lån gjennom oss, så legger du bare til en «medsøker» i søkeprosessen. Verre enn det er det ikke – og det beste av alt? Tjenesten er helt gratis å bruke!

kr
?
Lånebehov
400 000 kr
Nominell rente
6,2 %
Effektiv rente
7,03 %
Estimert månedsbeløp
7 865 kr
Nedbetalingstiden er inntil 10 år, bilen kan ikke være eldre enn 15 år etter lånet er nedbetalt. Nominell rente på sikrede billån er flytende og varierer fra 6.05% til maksimum 8% nominell rente. Eksempel: Pris på bil 500 000 kr over 5 år, egenkapital 100 000 kr, effektiv rente 7,03%, totalpris over 5 år, 71 922 kr, totalt 471 922 kr.