Leiebil kredittkort

Derfor bør du betale leiebilen med kredittkort

Planlegger du en ferie eller en reise der du har behov for leiebil? I så fall bør du finne frem kredittkortet allerede nå, og sjekke om du har skaffet deg riktig kredittkort.
Kredittkort Artikler Derfor bør du betale leiebilen med kredittkort

For mange kort av denne typen har nemlig flere særdeles gunstige fordeler akkurat når det kommer til leiebil, som kan spare deg for store summer spesielt dersom du skulle være involvert i en ulykke. Blant fordelene man får dersom man betaler for leiebilen med «riktig» kredittkort, har man leiebilforsikring, depositumsfordeler og ikke minst en rekke bonuser og rabatter hos ulike internasjonale leiebilselskaper.

Leiebilforsikring inkludert i kredittkortet

Når man leier bil i utlandet vil det alltid være lurt å ha leiebilforsikring (ofte også omtalt som egenandelforsikring). Har man ikke dette fra før av så kan man naturligvis kjøpe dette som en tilleggstjeneste hos leiebilselskapet, men da ofte til summer som kan gjøre totalkostnaden på leiebilen vesentlig dyrere enn hva man første ble forespeilet. Å kjøre uten en slik forsikring vil også være mulig, men dersom leiebilen skulle bli skadet eller utsatt for tyveri, så vil man risiker å måtte betale en stor sum i egenandel for skadene. Har man leiebilforsikring/egenandelforsikring inkludert i kredittkortet, så dekkes hele eller deler av denne kostnaden.

Enkelte norske kredittkort har altså denne leiebilforsikringen inkludert i kortet. Det betyr at du ikke betaler noe for å aktivere den, og den blir automatisk gjeldende dersom du betaler for hele leieforholdet med det aktuelle kredittkortet. Akkurat hvordan dette fungerer vil variere noe fra tilbyder til tilbyder, men som regel er dette det eneste kravet.

Forsikringen vil i de fleste tilfeller være (minst) like god som den som tilbys av leiebilselskapet, men den store fordelen er altså at du slipper å betale for den. De beste forsikringene dekker hele egenandelen som du ellers ville ha måtte betalt ved skade, men ofte gjelder dette for et maksimalt antall tilfeller per år, og gjerne innenfor en begrenset leieperiode.

Hva dekker forsikringen?

Det er viktig å lese seg opp på vilkårene for hvert enkelt kredittkort og forsikring, ettersom dekningsgraden vil være ulik avhengig av hvem som tilbyr forsikringen. For eksempel vil det ofte være en grense på bilens verdi, gjerne mellom 500 000 til én million kroner, der forsikringen vil være ugyldig dersom man leier en dyrere bil. Akkurat hva forsikringen dekker vil også variere i noe grad, for eksempel vil enkelte forsikringer dekke tap av nøkler, mens andre ikke gjør det. Varigheten på forsikringen per leiebil er også varierende, men etter vår erfaring er den ofte opp mot en måned.

Depositum ved leie av bil

Selv om man har forsikringer i orden, så vil de fleste leiebilselskaper kreve et depositum ved utleie av bil. Kontanter eller vanlig bankkort vil i de fleste tilfeller være en liten gunstig løsning da, og et kredittkort kommer godt med. Beløpet kan være nokså høyt ettersom utleieren da må sikre seg mot potensielt store skader på bilen. Med et kredittkort reduserer man ens egen risiko dersom man for eksempel skulle være involvert i en ulykke der man selv ikke var skyldig. Dette fordi det da er “bankens penger” som er reservert som depositum, og ikke pengene på din egen bankkonto.

Andre depositum ved leiebil kan være depositum på drivstoff eller lignende, som reserveres fra kredittkortet ved utleie, og returneres dersom man leverer tilbake bilen med full tank. I slike tilfeller er det gunstig å betale med et kredittkort, men her kreves det ikke noe spesielt kredittkort på tilsvarende vis som ved leiebilforsikringen.

Bonuser og rabatter på leiebil med kredittkort

Mange kredittkort tilbyr rabatter på leiebil hos de store internasjonale kjedene som Hertz, AVIS, Allways, Sixt og flere. Som regel er rabatten på mellom 5 til 20 prosent, og det kreves ofte at man bruker det respektive kredittkortet til å betale for leiebilen med. Har man da skaffet seg et kredittkort med leiebilforsikring inkludert, så har man gjort en god avtale på leiebilen.

I tillegg finnes det utvalgte kredittkort med bonuspoeng på transaksjoner du gjør med kortet. Disse bonuspoengene kan du bruke på alt fra flybilletter og overnatting til leiebiler. Bruker man kredittkortet aktivt til hverdagshandlingen kan dette altså føre til en gratis leiebil for din neste ferie eller reise.

Oppsummert er altså dette noen av fordelene når du betaler for leiebilen med kredittkort:

  • Forsikring mot egenandel er inkludert i mange kredittkort. Da slipper du å betale egenandelen dersom bilen blir utsatt for skade eller tyveri.
  • Depositum, både for leie av bil og for drivstoff på bilen, er ofte et krav ved utleie. Da vil det være gunstig å bruke et kredittkort fremfor kontanter eller vanlig bankkort.
  • Du kan spare penger på leiebil med “riktig kredittkort”. Dette fordi mange kredittkortselskaper har gode rabattavtaler med de største leiebilkjedene internasjonalt, ofte med rabatter opp mot 10-20 prosent.

Sammenlign kredittkort hos Lendo

Hos oss kan du sammenligne alle kredittkort, og finne det beste kredittkortet for deg. Tenk på om det er leiebil du benytter mest, eller om det er noe annet. 

Hos oss kan du også søke om flere kredittkort i én søknad, det er helt uforpliktende, og du velger selv hvilket kort du ønsker.

Ofte stilte spørsmål om kredittkort

Hva er det beste kredittkortet?

Hvordan få egenandelsforsikring på leiebil?