Kredittkort på dagen

Er det mulig å få kredittkort på dagen?

Det er få banker som har mulighet til å gi deg et kredittkort på dagen, siden du må vente på det fysiske kortet i posten. Men det finnes et digitalt alternativ.
Kredittkort Artikler Er det mulig å få kredittkort på dagen?

Svar på søknaden om kredittkort

Det beste du kan gjøre er å finne ut hvilket formål du skal bruke et kredittkort til, og ikke stresse med et kredittkort på dagen. For hvor raskt du kan få kredittkortet hjem til deg, avhenger av faktorer som søknadsprosessen og jobben med å sende ut kortet. For å få et kredittkort, må du søke om det hos en bank eller lignende aktør som tilbyr kredittkort. 

– Når du får innvilget en søknad om et kredittkort hos banken, låner du i teorien penger av banken. Et kredittkort kategoriseres som et lån uten sikkerhet, som betyr at banken ikke tar pant i andre ting du eier, men må gjøre en vurdering av om du har mulighet til å tilbakebetale pengene du låner av banken, forklarer Sharon.
Sharon Lavie
Forbrukerøkonom

Med andre ord må banken blant annet utføre en kredittsjekk av deg og økonomien din, før de sender kredittkortet til deg. Denne kredittsjekken kan også ha noe å si for hvor høy kredittgrense banken er villige til å gi deg. Dette gjør at du faktisk må søke om å få et kredittkort, få det innvilget, og at det kan være vanskelig å få kredittkortet hjem samme dag som du har søkt. 

Så hvordan kan det ha seg at flere banker reklamerer for at det nettopp er mulig å få kredittkort på dagen? Det er fordi de ofte refererer til hvor lang tid det tar å få svar på søknaden. Søknadsprosessen foregår ofte digitalt, og flere banker har mulighet til å svare på kredittkortsøknaden din innen kort tid. 

Om søknaden din godkjennes, skal kortet lages og banken skal deretter sende kredittkortet hjem til deg. Dette sendes som oftest via post til din folkeregistrerte adresse, og kan derfor gjøre at prosessen tar et par dager før du har det fysiske kortet i hånden. 

Digitalt eller virtuelt kredittkort

Et alternativ til det fysiske kredittkort kan være et digitalt eller virtuelt kort. Et digitalt eller virtuelt kort er en digital kopi av et fysisk kort, og er blitt stadig vanligere tilbud blant bankene. 

Fordelen med et virituelt kort er at du kan få tilgang på det raskere enn det fysiske kortet. Dersom banken tilbyr det så kan du laste ned app eller logge inn i nettbanken, og på den måten få tilgang på kredittkortopplysningene. Har du de, kan du handle på nett eller laste opp kortet på mobiltelefonen eller smartklokken og bruke det til kontaktløs betaling.

Viktig å tenke over ved kredittkortbruk

Det beste du kan gjøre er å ikke ta opp mer kreditt enn du kan håndtere. Du bør alltid ha en plan for tilbakebetaling når du bruker kredittkortet, og en god hovedregel bør være å betale tilbake ved første forfall slik at du slipper å betale renter.

Fordeler med kredittkort

Det kan være smart å ha et kredittkort for hånden om en uforutsett situasjon skulle oppstå.  Et kredittkort gir ofte også andre fordeler, som rabatter og gode tilbud. 

Selv om et kredittkort i teorien er lånte penger, tilbyr de fleste banker en gebyrfri periode på 30–50 dager. Med et kredittkort for hånden kan du derfor egge ut for en vare eller tjeneste, for så å tilbakebetale beløpet innen den gebyrfrie perioden, nesten helt kostnadsfritt. 

– Et kredittkort gir deg fleksibilitet i hverdagen, og om du vet hvordan du skal bruke det kan det også gi deg mange fordeler, i form av rabattordninger og bonusprogrammer. Men det er viktig å være disiplinert i bruken og betale tilbake pengene før gebyrer og renter begynner å løpe. Da kan et kredittkort fort bli en dyr affære, sier Sharon Lavie. 

Blant annet tilbyr ofte banker og andre tilbydere fordeler som rabatter i butikker og nettbutikker, reise- og avbestillingsforsikring og drivstoffrabatt. Så om du for eksempel bruker kredittkortet ditt på flybilletter, og flyet plutselig skulle bli kansellert, hjelper banken din deg med å få pengene for billettene tilbake. 

Så lenge du har god kontroll, og oversikt over hvor mye og hvordan du bruker kortet, kan det derfor være lurt å ha et kredittkort i lommeboka. Renten på kredittkort er generelt ganske høy, og ligger ofte på rundt 25–30 prosent. Derfor bør du med sikkerhet vite at du kan betale tilbake beløpet før kostnadene begynner å løpe.

Husk også at kredittrammen du har fått innvilget på kredittkortet regnes inn i gjeldsgraden din, selv om du ikke har brukt hele beløpet. Har du mange kredittkort og smålån, kan det påvirke for eksempel hvor mye du får låne om du skal kjøpe bolig. 

Sammenlign kort og finn den beste løsningen for deg

Dersom du vurderer å skaffe deg et kredittkort, kan det være lurt å sammenligne ulike kort. Og også finne ut hvilke fordeler du har behov for i et kredittkort. Bryr du deg om rente, eller er fordelsprogrammer viktig. Det er alltid lurt å skaffe seg en oversikt over hvilke fordeler som passer deg og din hverdag best.

Via oss kan du sende inn én søknad, som vi vidreformidler til flere banker. På den måten kan du bedre sammenligne eventuelle tilbud. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Ofte stilte spørsmål om kredittkort

Blir kredittkort regnet som gjeld?

Hvilket kredittkort har best rente?