Hvor mye koster reiseforsikring?

Hvor mye koster reiseforsikring?

Selv om du må ut med noen kroner for å få deg reiseforsikring, kan det absolutt være verdt det. Det å vite at forsikringen vil hjelpe deg økonomisk om uhellet skulle være ute, gir deg ekstra trygghet. Du kan slappe godt av – noe som jo er poenget med å reise, tross alt!
Kredittkort Artikler Hvor mye koster reiseforsikring?
Publisert 23. mai 2023.

Så, hvor mye koster en reiseforsikring? Det skal vi her se nærmere på. 

Hva er reiseforsikring?

En reiseforsikring er en type forsikring som gir deg økonomisk dekning for ulike typer uforutsette hendelser når du er på reise. Forsikringen vil typisk dekke kostnader relatert til følgende situasjoner eller hendelser:

 • Sykdom
 • Skade
 • Tap av bagasje
 • Avbestilling av reise 
 • Tyveri

Med reiseforsikring får du mer trygghet og sikkerhet, og du får en økonomisk beskyttelse mot uventede hendelser og uhell. 

Dette koster reiseforsikring

En reiseforsikring vil koste et sted mellom 900 og 3000 kroner. Grunnen til prisspennet påvirkes av forskjellige faktorer.

Her er noen av de viktigste:

 • Alder
 • Hvilken dekning du vil ha
 • Hvor lenge du skal være borte
 • Valg av forsikringsselskap
 • Om du skal ha helårsforsikring eller bare forsikre én reise
 • Hvor du skal reise 

Merk at du ofte kan få rabatt på reiseforsikring dersom du har flere forsikringer hos samme selskap.

Derfor kan ulike faktorer påvirke prisen for din reiseforsikring

Det er i stor grad risiko som avgjør hvor mye en reiseforsikring koster. Risikoen for at forsikringen vil måtte tas i bruk, kan øke i takt med økende alder, reiselengde og dekningsgrad. 

Hvis du skal være lenge borte blir prisen som regel høyere. Noen forsikringer har en øvre grense på 90 dager. Lengden på reisen er derfor noe du bør ta i betraktning når du skal bestille forsikringen. 

Det er også noen land staten fraråder deg fra å reise til, på grunn av årsaker som for eksempel krig eller smittsomme sykdommer. Reiseforsikringen vil som regel ikke dekke deg dersom du reiser til disse områdene. 

Ønsker du en mer omfattende dekning, så vil prisene som regel øke. For eksempel vil en reiseforsikring som inkluderer dekning for ekstremsport være dyrere enn en standard reiseforsikring. Risikoen er større, dermed blir prisene høyere. 

Det er selvsagt også forskjell på prisene mellom ulike forsikringsselskaper. Derfor er det en god idé å sammenligne priser og vilkår før du velger en forsikring som passer deg og din økonomi. 

Reiseforsikring som følger med kredittkort

En annen mulighet er å benytte seg av forsikringene som følger med kredittkortet. Dekningen kan variere mye fra kort til kort, og stort sett, så vil dekningen være mindre enn en fullverdig reiseforsikring fra et forsikringsselskap. 

Fordelen med reiseforsikring som følger med kredittkort, er at det som regel ikke koster noe ekstra å få forsikringen. Her kan du spare en del tusenlapper.

Ifølge forbrukerøkonomen er det imidlertid viktig å huske på at kredittkortforsikringen kun gjelder under visse vilkår:

–I de fleste tilfeller vil reiseforsikringen kun gjelde så lenge du betaler minimum 50 % av reisens transportkostnader med kredittkortet.
Sharon Lavie
Forbrukerøkonom

Viktig å tenke over ved kredittkortbruk

Det beste du kan gjøre er å ikke ta opp mer kreditt enn du kan håndtere. Du bør alltid ha en plan for tilbakebetaling når du bruker kredittkortet, og en god hovedregel bør være å betale tilbake ved første forfall slik at du slipper å betale renter.

Velg smart om du skal bruke kredittkort med reiseforsikring

Dersom du vurderer å benytte deg av reiseforsikring via kredittkort, kan du spare mye penger på å gjøre gode valg. Først og fremst bør du forsøke å finne et kredittkort med gunstige vilkår og lavest mulig rente. Det er derfor smart å sammenligne kredittkort fra flere utstedere.

Det finnes mange kredittkort med reiseforsikring, men noen kort mangler dette. Sjekk derfor at forsikring faktisk er inkludert. Ellers er det greit å vurdere hvorvidt kredittkortet inkluderer rabatter eller andre fordeler som passer deg og ditt forbruk.

Gjennom oss kan du søke om kredittkort hos flere banker, og enkelt sammenligne eventuelle tilbud du mottar.

Ofte stilte spørsmål om kredittkort

Blir kredittkort regnet som gjeld?

Hva er inkludert i reiseforsikring?