Pusse opp soverom

Tips til oppussing av soverommet

Selv om du sover mesteparten av tiden du er der, så tilbringer du en tredjedel av livet ditt på soverommet. Da bør du sørge for å gjøre det behagelig å sovne og våkne også. Her får du en rekke gode ideer til farger og finish når du skal pusse opp.
Forbrukslån Artikler Tips til oppussing av soverommet

Det fine med å pusse opp soverommet er at det skal ikke så mye til for å få det helt nytt, samtidig som det ikke nødvendigvis koster så mye. Det behøver heller ikke å ta lang tid å gjøre soverommet om til et drømmerom: Starter du lørdag morgen, kan du ha et nytt soverom når kvelden kommer.

Tips til farger på soverommet

Å male eller tapetsere én vegg på soverommet i en annen farge er en trend som har holdt seg en stund. men hvorfor stoppe på den ene veggen? Maler eller tapetserer du hele soverommet i en mørk og rolig farge sover du nemlig bedre.

Når du skal male er det viktig at du vet hvilken maling du bør bruke. Blank maling egner seg best på små flater du skal fremheve, som for eksempel lister. Det betyr at du bør ha en matt maling på veggene, og jo mattere jo bedre. Og det er nettopp derfor kalkmalingen Jotun Lady Minerals har blitt så populær.

Grått soverom ser ut til å aldri gå av moten, og da spesielt i farger som kalkgrå og lys antikkgrå. Hvis du vil ha litt mer farge på tilværelsen er minty breeze en trendy soveromsfarge. Om du ønsker enda mer farge på kommer blått soverom mer og mer, og da spesielt deco blue.

Andre interiørtips til soverommet

Det kan jo være du ønsker et nytt soverom fra gulv til tak, og da kommer du ikke utenom garderobeskap. Skal du velge skap eller skyvedørsgarderobe? Skap er rimeligere, men en lekker skyvedørsgarderobe gir et mer eksklusivt og ryddig inntrykk. Hos blant annet Langlo kan du tegne din egen skyvedørsgarderobe.

Når alt det andre er på plass – hvorfor ikke gå all in og kjøpe ny seng også? Her nytter det ikke å komme utenom IKEA, som jo har et enormt utvalg i den mer rimelige prisklassen. Hvis du vil ha det skikkelig luksuriøst på soverommet, anbefaler vi deg å se hva Hästens kan tilby av senger og tilbehør.

Og for virkelig å få den gode hotellfølelsen – less på med puter i alle størrelser og fasonger!

Skal du pusse opp soverommet og ønsker å låne penger?

Hvis du skal gjøre litt mer enn å male og legge tapet på soverommet, kan oppussingen koste mer enn du har spart opp. Hvis du kan ta opp ekstra lån på boligen, bør du sjekke rentene hos Penger.no. Kanskje du kan få bedre vilkår enn du har i dag?

En annen mulighet er forbrukslån, og da er det smart å søke via Lendo. Da går nemlig søknaden din ut til sine samarbeidsbanker, som alle konkurrerer om å få deg som kunde. Du er derfor garantert å få de beste rentene bankene kan gi. For apropos renter: Via Lendo kan du få en effektiv rente på7,6 prosent. Gjennomsnittlig innvilget effektiv rente via Lendo er på 14,6 prosent.

Det som ikke er smart er å finansiere oppussingen med kredittkort. Der er gjennomsnittlig effektiv rente 25 prosent. Det vil si at hvis du pusser opp soverommet for 120 000 og får en kredittkortgjeld på 120 000, så vil du spare 12 000 kroner i året i renter ved å velge forbrukslån isteden. Og det er jo faktisk 1000 kroner i måneden.

Via Lendo kan du låne mellom 10 000 og 500 000 kroner. Når du har mottatt tilbudene dine, får du om ønkselig hjelp fra dyktige kundekonsulenter til å finne hvilket lån som passer deg og din økonomi best. Tjenesten er både kostnadsfri og uforpliktende.