pusse opp badet

Trenger du lån til å pusse opp badet?

Hva gjør du når flisene faller av veggen, doen lekker, dusjveggene faller av hengslene og du ikke har penger tilgjengelig? Når du ønsker å pusse opp badet, kan både å låne ekstra på boligen og ta opp et forbrukslån være smart - men hvilket lån til oppussing gir deg de beste vilkårene?
Forbrukslån Artikler Trenger du lån til å pusse opp badet?

Vi nordmenn er glade i renovering og oppussing, og er spesielt glad i å pusse opp badet. Det kan oppleves som et ganske omfattende prosjekt, som for de fleste tar mellom 6-8 uker å ferdigstille. Arbeidet består av flere prosesser, og involverer flere fagfelt. Badet er også det desidert dyreste rommet i huset å pusse opp. Det er heller ikke uvanlig å ha to bad som skal renoveres fra topp til tå, og da blir det jo dobbelt så dyrt.

Hva koster fliser, plater, panel og belegg?

Det er mange ubesvarte spørsmål: Hva er egentlig prisen på oppussing av badet mitt? Kan jeg legge fliser selv? Hvor mye billigere blir det hvis jeg bruker baderomsplater istedenfor veggfliser, eller gulvbelegg istedenfor gulvfliser? Er baderomspanel vanntett? Hvilken farge skal jeg ha på baderomsinnredningen - skal jeg gå for årets mote eller noe mer varig?

Mange av disse spørsmålene er vanskelig for oss å svare på og hjelpe deg med. Det vi vet er at når det gjelder oppussing av baderom må du ifølge loven bruke fagfolk. Sjekk derfor at firmaene du vurderer følger våtromsnormen og at de ansatte har våtromssertifikat.

Det vi også vet er at avhengig av standarden du ønsker og størrelsen på badet koster renovering fra 250.000 kroner og oppover. Når det begynner å bli slike summer kan selv små utslag i renten bety store beløp hver måned.

Med slike summer er det smart å låne opp ekstra på boligen. Hvis du sjekker renter på boliglån på Penger.no, kan du forsikre deg om at du får dette så billig som mulig. Hvis det ikke er mulig for deg å låne på boligen, kan løsningen være et forbrukslån. Men hvem gir deg de beste vilkårene? Det er noe vi i Lendo gjerne hjelper deg med.

Lån til å pusse opp bad via Lendo

Når du søker om lån til å pusse opp badet via Lendo sender du nemlig ikke søknaden din til én bank. Da går søknaden din videre ut til våre samarbeidsbanker! Og siden alle konkurrerer om å få deg som kunde, er du via Lendo garantert å få de beste vilkårene bankene kan tilby deg.

Du kan låne mellom 10 000 og 500 000 kroner. La oss si du vil pusse opp to bad og vil låne 500 000. Gjennomsnittlig innvilget effektiv rente, altså inkludert gebyrer, via Lendo er på 15 prosent. Om du så bare får fem prosent dårligere effektiv rente ved å søke selv, altså 20 prosent, vil dette utgjøre 25 000 kroner i året. Velger du å bruke kredittkort ligger rentene i gjennomsnitt på 25 prosent, hvilket utgjør hele 50 000 kroner i året.

Avhengig av privatøkonomi, inntekt, nedbetalingstid og gebyrer kan effektiv rente bli på ca. 7,6 prosent. Da kan nominell rente, som er uten gebyrer, være så lav som 6,99 prosent.

Når du har fått de inntil tilbudene, hjelper kundekonsulentene våre deg med å finne det som passer deg best. Du binder deg ikke til noe som helst før du signerer lånepapirene med BankID. Du kan akseptere hos Lendo, se på tilbudsbrevet og så bestemme deg for hva du ønsker.

Og som alltid når det gjelder lån, sørg for at du har en nedbetalingsplan klar før du sender søknaden din. Dette er viktigere desto høyere lånesummen er.

3 325 kr pr. måned

Estimert månedsbeløp
3 325 kr
Effektiv rente
12,80 %
Total kostnad
49 476 kr
Totalbeløp
199 476 kr

Lånerentene er i individuelle i Norge det er derfor du må søke før vi kan vise deg tilbudene.