Pusse opp på badet selv?

Pusse opp på badet selv?

Å pusse opp badet selv kan for mange være en fin løsning da det som regel graves dypt i lommeboken for å få det slik vi drømmer om. Derfor er det mange som vil gjøre en liten egeninnsats for å spare penger. Men du bør ikke gjøre hva som helst selv.
Forbrukslån Artikler Pusse opp på badet selv?

Spesielt når det gjelder baderommet er det strenge regler for oppussing og renovering. Vannskader kan fort beløpe seg til hundretusenkronersklassen, og for å si det sånn - forsikringsselskapet ditt vil neppe være særlig villige til å betale for en skade hvis du har gjort hele oppussingsjobben selv.

Hvis du ikke er sikker på hva du skal gjøre og hvordan du gjør det - overlat jobben til fagfolk. Det er dessuten avgjørende for sluttresultatet at du planlegger jobben godt, og gjør alt i riktig rekkefølge.

Pusse opp badet selv – Dette kan du gjøre

Husk også at våtromsnormen krever at alle arbeider som har med elektrisitet, membran, vann, rør, avløp, ventilasjon og bærende konstruksjoner å gjøre, kun kan utføres av sertifiserte håndverkere.

Resten kan du i prinsippet gjøre selv

  • Du kan rive fliser og pigge opp gulvet. Veggene går som regel greit, men på gulvet kan du risikere å pigge opp for mye. Og da koster det penger å bygge det opp igjen. Når du har revet – sjekk også svært nøye at det ikke er mugg og råte.
  • Du kan male og legge fliser. Malingen får du sikkert til – og ikke glem å bruke vannfast. Når det gjelder flisene bør du tenke deg godt om: Det er de du ser på badet helt til neste gang du pusser opp, og da er det dumt å ha spart noen få tusenlapper hvis du har gjort en dårlig jobb.
  • Du kan montere baderomspanel. Dette går raskere og er enklere å montere enn fliser, og det er sikrere med tanke på vannlekkasje. Noen paneler, som for eksempel Fibo, ser til og med ut som fliser.
  • Du kan feste dusjdører og henge opp baderomsmøbler som servantskap, skuffer og hyller selv. Kan du bruke lim er det best – når du bruker drillen lager du nemlig hull i membranen. Må du likevel bore, pass på at du ikke treffer ledninger og vannrør.
  • Du kan kjøpe, montere og sette på plass badekar, dusjkabinett og servant, men det er rørleggeren som må koble dem til vann og avløp.
  • Du kan kjøpe og montere lys, men det er elektrikeren som må koble dem til strøm. Unntaket her er downlights – da må elektrikeren gjøre alt.

Som du ser er det mye du kan gjør selv hvis du er litt handy. Det er likevel viktig at du er kritisk til ditt eget arbeid. Det er nemlig ikke alltid selvgjort er velgjort. Her kan du lese mer om kostnadene når du renoverer badet.

Sjekk rentene på boliglånet ditt

Hvis du skal pusse opp et bad eller to hjemme finnes det flere måter å finansiere dette på: Når ett bad koster fra 250 000 og oppover blir det såpass mye penger at du bør vurdere å øke boliglånet.

Du kan sjekke rentene på boliglån på Penger.no. Der kan du se om du har så gode vilkår som du kan få. Hvis du tar opp mer i boliglån er det smart å samtidig øke månedsbeløpet, slik at badet blir fortere nedbetalt.

Har du ikke mulighet til å låne på boligen din, kan du vurdere å ta opp et forbrukslån. Også her er det selvsagt viktig å få så gode vilkår som mulig. Og da er det ett sted som gjelder.

Forbrukslån med gunstig rente

Lendo fungerer nemlig litt på samme måte som Penger.no. For når du sender lånesøknaden din til Lendo, går den automatisk videre til en rekke banker. På den måten er du garantert å få de beste rentene de kan gi – du vil ikke få bedre rente om du søker selv.

3 325 kr pr. måned

Estimert månedsbeløp
3 325 kr
Effektiv rente
12,80 %
Total kostnad
49 476 kr
Totalbeløp
199 476 kr

Lånerentene er i individuelle i Norge det er derfor du må søke før vi kan vise deg tilbudene.