Nedbetaling av lån

7 ting du bør sjekke før du kjøper campingvogn eller bobil

Campingvogn, husvogn, bobil eller caravan og campingbil: Kjære barn har mange navn. Uansett om dere velger å være på ett sted, eller oppleve nye eventyr hver dag i Norge eller i utlandet – ferie på hjul gir hele familien en ekte følelse av frihet.
Forbrukslån Artikler 7 ting du bør sjekke før du kjøper campingvogn eller bobil

Gamle dagers ferie i telt er passé, og nå vil vi ha skikkelig luksus når vi skal på camping. Mange leier bobil, men stadig flere har blitt så frelst av livet på veien at de kjøper sin egen.

Å kjøpe bobil og campingvogn er ikke så annerledes enn det å kjøpe bil. Samtidig er det en del flere ting du må sjekke. Så spenn fast sikkerhetsbeltene – her er tipsene til deg som er førstegangskjøper.

Hva må du se etter når du skal kjøpe?

1) Først leie – så eie

Lei bobil en helg eller to før du kjøper. Da finner du raskt ut hva du vil ha, og enda viktigere – hva du ikke vil ha. Finn også ut hvor mye penger du er villig til å betale.

2) Finn ut hvilke behov dere har

Er dere et pensjonistpar som skal kjøre i Europa om sommeren, eller en familie som skal på tur hver helg hele året? Hvor mange senge- og sitteplasser trenger dere? Hva med isolering?

Husk at førerkort klasse B gjelder for totalvekt inntil 3500 kg, mens mellom 3501 og 7500 kg må du ha førerkort klasse C1.

3) Hvilket merke skal jeg kjøpe?

Her går det igjen på behov og økonomi, men et godt utgangspunkt for både bobil og campingvogner er Hymer og Hobby Caravan.

4) Når du har funnet en bobil eller campingvogn du vil ha

Se nøye på bilen utvendig først. Har den mye rust og ujevn slitasje på dekkene? Er det sprekker i tankene? Mange småbulker og riper kan tyde på en bil som ikke er godt behandlet ellers heller. Sjekk at alle lys, dører og låser fungerer. Ta en ekstra god kikk om motoren er ren, og peil oljen. Spør når registerkjedet ble skiftet sist, og be om å få se serviceheftet.

Bortsett fra motoren gjelder det samme på campingvogn.

5) Sjekk at ALT virker innvendig

Her må du ta deg ekstra god tid:

 • Er kjøleskap og fryser kalde nok?
 • Virker gassbluss/kokeplate og ovn/komfyr?
 • Kan alle skap- og skuffer lukkes og låses?
 • Fungerer TV, lamper og annet elektrisk utstyr som det skal?
 • Er varmtvannet varmt nok? Sjekk også vannpumpen og berederen
 • Spyler toalettet skikkelig?
 • Finnes det fukt? Når ble det sist foretatt tetthetskontroll?
 • Kan setene snus mot bodelen?

6) Når du prøvekjører

Tenk som når du skal ha personbil:

 • Tar bremsene som de skal, og det uten å trekke deg mot høyre eller venstre?
 • Slurer clutchen?
 • Virker håndbrekk og vindusviskere?
 • Fungerer varme, ventilasjon og klimaanlegg?
 • Hva med alle instrumenter, lamper og brytere – samt GPS og ryggekamera?
 • Sjekk setevarmeren, og nesten viktigst: Om du satt godt under turen.

7) Hvilket campingutstyr bør du ha?

Det er alltid smart med strømadapter, ekstra septiktank, egen vannslange og nivelleringsklosser. Og ikke glem campingstoler og bord.

Hvis behovene deres dekkes, alt virker som det skal og utstyret er på plass, er det bare å slå til på familiens nye bobil! Og du – husk at det er lov å prute.

Lån inntil 500 000

Det er mange måter å finansiere campingvogn- eller bobilkjøpet på: Du kan låne penger på boligen, ta et caravan- eller bobillån med pant eller et caravan- eller bobillån uten pant – også kalt forbrukslån. Det kan føre til høyere rente, men hvis du trenger 100 prosent finansiering er det likevel ikke sikkert forskjellen blir så stor.

Når du søker om lån uten pant hos sammenligningstjenesten Lendo, starter laveste effektive renten på 7,6 prosent. Et forbrukslån har også lavere gebyrer enn et caravan- eller bobillån med pant, og det er heller ingen krav til kaskoforsikring.

Hos Lendo kan du låne mellom 10 000 og 500 000 kroner, og når du sender søknad går den automatisk ut til en rekke banker – og der er du garantert å få den beste renten de kan gi deg.

Du søker og aksepterer helt uten forpliktelser, og du har 30 dager på deg til å godkjenne lånepapirene med BankID. Det betyr at du har god tid til å finne bobilen eller campingvognen du vil ha, samtidig som du vet hvor mye penger du har å kjøpe for.

På Bobilportal.no finner du mange gode forslag til campingferie i Norge, Skandinavia, Europa – og andre land og verdensdeler. Da er det bare å sette på “On the road again” og begi seg ut på landeveien. God tur!