Bygge platting

Bygge platting i hagen? Her får du både regler og priser!

Skal du bygge platting kan du her lese Lendo sine beste råd slik at også du kan oppleve hva DumDum Boys så kjent synger om: en plass i solen!
Forbrukslån Artikler Bygge platting i hagen? Her får du både regler og priser!

Ordene platting og terrasse brukes gjerne litt om hverandre, men platting er altså en terrasse på bakkeplan. Og siden den ikke er “i luften”, gir det deg noen fordeler når du skal bygge platting.

Regler for platting

I hovedsak trenger du nemlig ikke å søke om byggetillatelse hvis plattingen er mindre enn en halv meter over eksisterende terreng. Da slipper du også unna avstandskravet og kan derfor bygge nærmere nabogrensen enn fire meter.

For å være på den sikre siden om hva som er lov eller ikke er det smart å sjekke nettsidene i kommunen der du bor.

Priser på platting

Prisene på terrassebordene er hentet fra en forhandler i Oslo-området våren 2017. Om du ikke får dem til nøyaktig samme pris der du bor, får du likevel en god pekepinn på hva plattingen din vil koste. For la oss ta utgangspunkt i at du vil bygge en platting på 50 kvadratmeter. Da har du mange muligheter fra billig til dyrt:

 Terrassebord  Vedlikeholdsintervall  Ca. pris
 Vanlig trykkimpregnert furu  Oljes to ganger per år/ beises hvert annet år  3750,-
 Signatur (trykkimpregnert furu behandlet med beis)  Beises hvert tredje år  10 525,-
 Royal (trykkimpregnert og vakumkokt furu)  Beises etter 6-10 år  12 275,-
 Kebony (furu impregnert med stoff fra sukkerroer)  Vedlikeholdsfritt og garantert å vare i 30 år  24 575,-
 Megawood (kompositt av trefiber og polymer)  Vedlikeholdsfritt  52 500,-
 Accoya (modifisert Radiata-furu fra New Zealand)  Vedlikeholdsfritt og 50 års garanti mot råte  75 625,-

I tillegg kommer fundamentet, og husk at prisen for dette blir den samme uansett. Avhengig av størrelsen på plattingen din er det derfor ikke sikkert forskjellen blir så stor likevel. Og tenk så deilig det er med en platting du ikke behøver å vedlikeholde på mange år. Så kanskje du heller bør betale litt ekstra nå, slik at du kan nyte mer av denne sommeren - og de 49 neste?

Du kan også spare mye på egeninnsats, og er du ekstremt nevenyttig kan du gjøre alt selv. Er du litt handy kan du få hjelp til å bygge fundamentet, og så skru fast gulvbordene.

Nå sitter du kanskje og tenker at du ønsker en platting der du, familien og venner kan nyte sommeren? Men så var det dette med penger... Ikke et vondt ord om å spare, men du kan gå glipp av mange varme og solfylte dager hvis du utsetter å bygge platting i et år eller tre.

Lån penger til å bygge platting

Uansett hvilke materialer du bruker, eller om du vil ha en platting på 10 eller 50 kvadratmeter - på Lendo kan du låne mellom 10 000 og 500 000 kroner slik at du kan bygge akkurat den du ønsker deg.

Lendo er en gratis tjeneste fra du sender søknad, til du har pengene på konto. Den nominelle renten starter på kun 6,99 prosent. Den nominelle er da på ca. 7,6 prosent.

Årsaken til den lave renten er at når du sender søknaden din til oss, så går den videre ut til alle våre samarbeidsbanker. De konkurrerer om å få deg som kunde, derfor er du garantert å få den laveste renten de kan gi. Renten du får avhenger av inntekten og økonomien din.

Et godt tips er å søke om lån og se hva du blir tilbudt, og så kan du velge størrelse og terrassebord ut fra det. For selv om du aksepterer betingelsene, binder du deg ikke til noe som helst før lånepapirene signeres med BankID. Til det har har du 30 dager på deg, hvilket gir deg god tid til å planlegge den nye plattingen din.

Ta første steg mot ditt lån

Vi har lang erfaring med å hjelpe kunder finne lånet som passer dem best. Ta første steget ved å finne hvilket lånebeløp som er best for din økonomi.

3 325 kr pr. måned

Estimert månedsbeløp
3 325 kr
Effektiv rente
12,80 %
Total kostnad
49 476 kr
Totalbeløp
199 476 kr

Lånerentene er i individuelle i Norge det er derfor du må søke før vi kan vise deg tilbudene.