Blancolån

Blancolån

Et blancolån er et lån uten sikkerhet, og det er nøyaktig samme type lån som det mer kjente forbrukslånet. Blancolån er rett og slett et synonym for forbrukslån, og begrepet brukes oftere av våre naboer i Sverige, enn hva tilfellet er blant norske banker. Her kan du altså låne penger uten at det er nødvendig å stille med sikkerhet, noe som byr på både fordeler og ulemper.
Forbrukslån Artikler Blancolån

Et lån uten sikkerhet

Det at et lån er uten sikkerhet, betyr simpelthen at du søker om lånet på bakgrunn av din egen økonomi/inntekt, i stedet for at du lar banken ta pant i bolig, eiendom eller noe annet verdifullt du eier. På denne måten overfører du en del av risikoen til banken, ettersom de ikke direkte har verdier de kan legge ut for tvangssalg dersom du skulle misligholde lånet. Dette kan være fordelaktig for deg, men en ulempe er at blancolån derfor har en vesentlig høyere rente enn et typisk sikret lån.

Det at blancolån er uten sikkerhet betyr også at du ikke trenger å stille med egenkapital for å låne. Uansett hva du trenger pengene til, så er det altså mulig å fullfinansiere kjøpet med et blancolån.

Så mye kan du låne

Hvor mye akkurat du som leser denne artikkelen får låne kan vi ikke svare på før du faktisk har søkt om et lån. Det avhenger nemlig av din personlige økonomi og betalingsevne. Søker du om lån gjennom oss, så blir søknaden videreformidlet til en rekker norske banker og du får opp til tilbud med én søknad. Da kan du søke om å låne mellom 10 000 kr til 500 000 kroner. Vi anbefaler dog at man aldri låner mer enn nødvendig, og at man bruker en lånekalkulator for å finne ut hvor mye lånet kommer til å koste deg per måned. 

 
3 325 kr pr. måned

Estimert månedsbeløp
3 325 kr
Effektiv rente
12,80 %
Total kostnad
49 476 kr
Totalbeløp
199 476 kr

Lånerentene er i individuelle i Norge det er derfor du må søke før vi kan vise deg tilbudene.

Fordeler med blancolån

Den største fordelen med et blancolån er at du ikke trenger å stille med sikkerhet eller egenkapital for å søke om lån. Dette gjør at man kan søke selv om man ikke er boligeier, eller har muligheten til å spare opp nødvendig egenkapital. En annen fordel med denne typen lån er at det ikke er noe regelverk som regulerer hva du kan bruke pengene på. Så lenge det er innenfor lovens rammer, så kan du bruke et blancolån på akkurat hva du vil. Banken kommer heller ikke til å spørre hvorfor du tar opp lånet når du søker om det.

Et annet fordelaktig bruksområde for et blancolån er refinansiering. Har du dyre smålån og kredittkort hos flere banker, så kan det lønne seg å samle all denne gjelden under én og samme paraply. Da slipper du å forholde deg til flere kreditorer, og sparer penger siden du slipper å betale gebyrer til hver enkelt bank. I tillegg er det muligheter for at blancolånet har en lavere rente enn de nåværende lånene dine, slik at du sparer kroner og ører også her.

Hva er renten?

På samme måte som at din individuelle økonomi er avgjørende for hvor mye du får låne, så vil den også påvirke renten du får fra banken(e). Du blir derfor nødt til å faktisk legge inn en søknad for å finne ut hvilken rente du kan få. Likevel kan eksempelrentene som oppgis her hos oss gi deg en viss pekepinn på hvilken rente du kommer til å få dersom du søker om blancolån.

Søk om blancolån gjennom Lendo

Søker du om blancolån via våre nettsider, så blir søknaden din videresendt til flere av landets største banker. Du behøver altså bare fylle ut søknaden én gang, og så tar vi på oss jobben med å videreformidle søknaden din til alle bankene. Når søknaden din er ferdig vurdert, så hjelper vi deg med å finne det tilbudet som passer best for ditt lånebehov.

Fordelen med å søke i flere banker samtidig, er at du enkelt kan se hvor mye du sparer på å velge den ene banken fremfor den andre. Ofte vil det være store forskjeller på rentenivået på det samme låne i den ene banken fremfor den andre. Med en nedbetalingsperiode som gjerne strekker seg over flere år, vil det dermed være mulig å spare ganske mye penger i renter og gebyrer på at man velger «riktig» lån.