Slik finner du et billig billån
Er du som oss, så liker du å spare penger. For hvorfor betale mer enn nødvendig? Spesielt når det kommer til lån, så vil det for mange være en ekstra god følelse å spare penger på renter og gebyrer. Ettersom man ikke får noe «fysisk» igjen for pengene man betaler i slike kostnader, så kan det nesten til og med virke som en unødvendig utgift.
Forbrukslån Artikler Slik finner du et billig billån

Derfor er det ikke vanskelig for oss å forstå at du er ute etter et så billig billån som overhodet mulig. Men hvordan finner man egentlig frem til de billigste lånene i markedet? Nettopp det skal vi forsøke å gi deg svaret på i denne artikkelen.

Dette avgjør prisen på et billån

Før man kan peke ut hva som er et billig billån, så må man være klar over hva som faktisk gjør at ulike personer ender opp med ulikt rentenivå. Det er nemlig ikke slik at selv om naboen din har fått en lav rente på under 5 prosent, så får du den samme renten hos den samme banken. Det er rett og slett hver enkelt søkers individuelle økonomi som i stor grad bestemmer hvilken rente banken gir deg på billånet. Og her er det de med høyest inntekt som kommer best ut, rett og slett fordi jo høyere inntekt man har i forhold til ønsket lånebeløp, jo mindre er risikoen for mislighold.

Derfor «belønner» bankene de som tjener best og har en stabil økonomi med et billig billån. For deg som kanskje har noe lavere inntekt og fortsatt ikke er helt etablert, så vil det være mer utfordrende å finne et billig billån. Allikevel vil det uansett være ett lån som er billigere enn alle de andre, så her gjelder det å sammenligne priser fra ulike aktører.

Billån med eller uten sikkerhet i bilen?

Det som også er særlig viktig å tenke på når man tar opp lån til bil, er om lånet er et såkalt «ekte billån» eller det vi kaller for et «billån uten sikkerhet». Tar vi førstnevnte først – det ekte lånet – så er dette helt klart den rimeligste formen for lån når man skal kjøpe bil. I dagens marked vil man ofte få en effektiv rente på under 5 prosent, noe som til gjengjeld fører til et strengere regelverk rundt utlånet. Blant annet er man da avhengig av å la banken ta pant i bilen, samtidig som egenkapital ofte er et krav (gjerne opp mot 35% av kjøpesummen!).

I tillegg kreves det som regel at man forsikrer bilen med full kasko, noe som kan virke unødvendig dersom man kjøper seg en noe eldre bruktbil fra FINN.no for eksempel. Noen fordeler der altså, men også noen ulemper. Sammenligner man dette med «vanlige billån», som er den typen lån du får dersom du bruker en av de over 15 bankene som vi innhenter tilbud fra, så slipper man alle disse hakene. Et slikt billån vil ikke være like billig, men laveste rente kan fortsatt være godt under 10 prosent. Samtidig så slipper man da alle disse kravene rundt bilkjøpet – her er det eneste relevante kravet knyttet til inntekten og økonomien din.

Slik hjelper vi deg med å finne et billig billån

Man kan selv saumfare internettet på jakt etter et billig billån, eller velge å sette bort denne jobben til oss. Vi innhenter daglig tilbud fra over 15 av landets største banker, og hjelper flere hundre nordmenn hver eneste dag med å spare penger på renter og gebyrer. Når vi mottar søknaden din, så videreformidler vi den til de ovennevnte bankene. Når lånetilbudene kommer i retur, så vurderer vi hvilke tilbud som er de beste for deg, og presenterer de på en enkel og oversiktlig måte.

På denne måten kan du være sikker på at du finner et av markedets billigste billån når du søker om billån via oss. Det er dessuten helt gratis og uforpliktende å bruke våre tjenester – du behøver ikke takke ja til et lån om du ombestemmer deg, eller ikke synes at tilbudet er godt nok.

Sammenlign priser – alltid!

Uansett om du velger å benytte deg av Lendo eller ikke når du skal søke billån, så er det viktig at du alltid sammenligner tilbud fra flere banker. Dette fordi det kan være svært store forskjeller på rentenivået fra den ene banken til den andre, selv om du leverer en identisk søknad. Klarer du å redusere renten med 5 prosentpoeng på et lån på 100 000 kroner, så vil dette være ganske mange kroner spart i løpet av lånets nedbetalingstid.

3 262 kr pr. måned

Estimert månedsbeløp
3 262 kr
Effektiv rente
11.87 %
Total kostnad
45 700 kr
Totalbeløp
195 700 kr