#SNAKKOMGJELD

Ingen skal sitte med problemene sine alene. Alle kan få økonomiske problemer - og alle kan komme ut av dem, men det krever åpenhet. La oss snakke om det!

I følge NRK har 1 av 10 nordmenn økonomiske problemer - det er blitt normalt, men det er også skambelagt. Derfor skjuler de fleste problemene sine. Og når vi ikke møter problemene våre, og ikke er åpne om dem - gjør vi heller ikke noe med dem. Da får problemene vokse i takt med de vonde tankene, helt til det til slutt ikke går lenger. Det fikk Beatrice oppleve da hun, som flere tusen andre nordmenn, ikke lenger klarte å håndtere gjelden sin og stillheten sprakk.

Kjenner du deg igjen?

Mange vil kjenne seg igjen i historien til Beatrice. Har du et kredittkort eller flere som du ikke klarer å betale ned? Går du i null hver måned, før lønnen kommer på konto? Eller har du mistet kontrollen over økonomien din? Da bør du ta grep, allerede nå - og du bør begynne med å si det til noen.

1

Få oversikt over den usikrede gjelden din, du kan finne denne med tjenesten Lendo Gjeldsoversikt. Det er også lurt å hente ut aktive krav fra inkassoselskaper, ettersom disse ikke er registrert i noe annet register.

2

Snakk med noen som er glad i deg om situasjonen. Vær ærlig - si at du sliter. Ofte kan det hjelpe bare å si det høyt til noen. Du kan også snakke med andre, som for eksempel Kirkens SOS, Mental helse eller Sidetmedord.no

3

Ser du ingen løsning i det hele tatt? Da kan du ta kontakt med NAV eller Hjelp med gjeld. De kan hjelpe deg med å rydde opp og finne en løsning sammen med deg.

Beatrice sin historie

I denne artikkelserien står influenceren Beatrice frem med sin historie: Hun levde over evne alt for lenge og pådro seg en gjeld hun ikke klarte å betjene. Gjelden vokste sammen med angsten, og Beatrice gikk til slutt inn i en depresjon - alene, på rommet i kollektivet sitt. Da hun til slutt ikke klarte å bære byrden alene lenger, åpnet hun seg til sine nærmeste. Det var vendepunktet.

Les om Beatrice sin historie her
kontakt
Har du en historie du vil stå frem med? Ta kontakt med oss.

Er du i en liknende situasjon som Beatrice? Kanskje du kom deg ut av den, og vil stå frem med din historie, og bli en del av #snakkomgjeld? Ta kontakt med oss her!

Hvorfor snakker Lendo om dette?

Hver måned snakker vi med tusenvis av nordmenn. Mange av dem har ventet altfor lenge med å snakke om problemene sine, og sliter derfor med å finne en løsning. Hvis vi kan få nordmenn til å være åpne om sine økonomiske problemer, kan vi også hjelpe dem med å løse dem - før det har gått for langt. Lendo er eid av Schibsted, og er en tjeneste som hjelper nordmenn med å komme i kontakt med flere banker samtidig.

Klar for å ta tak i situasjonen?

Med tjenesten Lendo Gjeldsoversikt får du oversikt over din gjeld som er registert i Gjeldsregisteret, og muligheten til å se om du kan spare penger på å refinansiere gjelden. Husk at det er alltid lurt å snakke med noen, selv om du ser at du kan løse ting på egenhånd.